28.02.1932 Plaats: Albert Dyserynckstadion

Scheidsrechter: Henri Christophe

Na R.F.C. Brugeois - Royal Antwerp FC

Nadat door de Antwerp Supportersvereenigingen een bloemtuil op het denkmaal Dyserynck werd neergelegd, geeft heer Christophe den aftrap aan de ploegen. Versyp wint den opgooi voor RFC Brugeois en kiest het kamp door fellen wind bevoordeeligd.

Wij hebben alras hoekschop voor de lokalen, maar deze levert niets op. Een laag schot van Alfons Mertens gaat nevens doel. RFC Brugeois bekomt een nieuwen hoekschop door Van Hove overgekopt. Een schot van Pierets gaat tegen de lat. Pol Dua kan in corner redden. Dank aan den fellen windt leidt RFC Brugeois de meeste aanvallen. De Antwerpverdediging is op de hoogte en ontzet steeds zijn kamp. Een gevaarlijke voorzet van Dis Bastin wordt door De Vooght gemist. Devriese kan nipt redden. Louis Somers weet in de voeten van Van den Berghe het leder weg te kapen. Een harde schuiver van Flor Lambrechts gaat nevens doel. RFC Brugeois bekomt twee hoekschoppen, waarbij Louis Somers telkens prachtig redt. Op voorzet van Versyp krijgt Pierets een mooie kans, maar zendt boven. Daarop volgt een aanval door R.A.F.C. Jos Van Beeck zendt over. Rust komt met blanken stand.

Na de rust mag RFC Brugeois met tegenwind aftrappen. Wauters heeft alras een schot van Flor Lambrechts in hoekschop weg te werken. Louis Somers houdt dan een schot van Versyp. Een hoekschop voor de localen wordt door Vanvyve gegeven en door Van den Berghe binnengekopt. Na acht minuten spel nieuwe hoekschop voor RFC Brugeois zonder gevolg. Willy Ulens krijgt dan kans op voorzet van Dis Bastin, maar zendt nevens. Het locale doel wordt dan lange tijd bestookt. Wanneer iedereen op schot van Jos Van Beeck een doel waant, blijft de bal als bij mirakel op de doellijn hangen zoodat Wauters kansrijk kan ontzetten. Als Versyp ontsnapt, moet Pol Dua hoekschop toestaan, waarop hoekschop voor R.A.F.C. volgt. Flor Lambrechts zendt boven de lat. Na 25 minuten spel, op voorzet van Bob Paverick, zet Dis Bastin met een hard schot de ploegen gelijk.

De bezoekers dringen aan en bekomen hoekschop. Wauters heeft dan twee schoten te snappen van Bob Paverick. Als Versyp ontvangt en voorzet, mist Vanvyve. RFC Brugeois leidt eenige aanvallen, zonder dat de toestand nog zal veranderen. Einde komt met 1-1.

(bron: GvA - historisch archief - 29/02/1932)

Jos Van Beeck

6' Emiel Van den Berghe 1-0
Ruststand 1-0
      Désiré Bastin 1-1 70'
90' Eindstand 1-1 90'