Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Daring Cl. de Brux. S.R.
2 2
07.02.1932 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: De Gotte

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Daring Cl. de Brux. S.R.

Als voorzien was veel volk naar Deurne getogen om Daring Cl. de Brux. SR te zien op een uitmundend veld en bij een uitgelezen weder. Ten 2.30 ure treden de ploegen op onder leiding van heer De Gotte.

Royal Antwerp FC wint den toss, maar de twee ploegen leiden om beurt een gevaarlijke aanval. R.A.F.C. langs Dis Bastin, Daring Cl. de Brux. SR langs Torfs. Vandenbergh stopt een kei van Jos Van Beeck. Het doel van Daring Cl. de Brux. SR ondergaat een bestorming van belang. Vandenbergh redt gepast en houdt nog een kei van Jos Van Beeck. Nu komt een schoone combinatie langs Dis Bastin en Willy Ulens. Dis Bastin doelt in off-sidestand. Het punt wordt vernietigd. R.A.F.C. leidt tal van gevaarlijke aanvallen, maar de achterhoede van Daring Cl. de Brux. SR onderscheidt zich onophoudend. Ten slotte ontzetten de bezoekers. Corner wordt toegestaan, maar de bal wordt buiten gezet. Daring Cl. de Brux. SR reageert gevaarlijk langs De Naeyer.

R.A.F.C. dringt opnieuw aan. Willy Ulens kogelt naast, waarna een hands van Cousin op center van Flor Lambrechts onbestraft blijft. Willy Ulens kopt hierop rakelings over, waarna Flor Lambrechts naar doel kopt op center van Dis Bastin. Vandenbergh redt mirakuleus. R.A.F.C. speelt gemakkelijk, maar voor doel heeft Willy Ulens geen meeval. Op aandringen langs links scoort Teuninck haast tegen eigen doel. Corner volgt en recorner. Nieuwe aanval door Flor Lambrechts wordt over beëindigd. Nu zakt Daring Cl. de Brux. SR af. De Naeyer centert in, de bal komt bij De Vidts die er numer een inzet op de 31e minuut.

R.A.F.C. is niet ontmoedigd. Sooi(ke) De Vries zet rakelings naast. Vandenbergh houdt een kei van Alfons Mertens. Op de 35e minuut loopt Desmedt samen met de Pol Dua op. De referee fluit al te licht penalty! De Vidts schiet over. R.A.F.C. zakt af en Vandenbergh redt met de vuist. NIeuwe aanval van R.A.F.C., Dis Bastin schiet rakelings naast. Op nieuwen aanval plaatst Sooi(ke) De Vries naast. Op de 42e minuut dringt Flor Lambrechts door, Keurvels begaat hands. Willy Ulens zet den penalty om (1-1). Nieuwe aanval van R.A.F.C. Een hands blijft onbestraft. Dan centert De Naeyer in. De Vidts kogelt op doel, Louis Somers redt al duikelend.

Daring Cl. de Brux. SR herneemt met Teuninck als centerhalf en De Raeymaeker als rechterhalf. R.A.F.C. dringt aan. Willy Ulens zet naast den paal. Pol Dua moet zich flink weren op gevaarlijke poging van Daring Cl. de Brux. SR. R.A.F.C. valt op haar beurt aan, waarna Charles Simons Denayer foult, doch de free-kick gaat naast. Nu valt Daring Cl. de Brux. SR aan. Een eenige kans wordt voor Louis Somers verkeeken. Corner voor Daring Cl. de Brux. SR brengt niets op vanwege een fout van Cousin. Dis Bastin zakt af, maar de netten van Daring Cl. de Brux. SR blijven zuiver. Willy Ulens zet rakelings naast. Flor Lambrechts kogelt over op twee goede combinaties. Ook Cousin kogelt naast op reactie van Daring Cl. de Brux. SR. Op de 13e minuut zet Dis Bastin in en Flor Lambrechts scoort met het hoofd nummer twee.

Een prachtdoel. Het doel van R.A.F.C. komt in groot gevaar, maar ten slotte wordt ontzet. R.A.F.C valt nu weer ongenadig aan, maar lukt niet te scoren. Op een schoone combinatie zet Dis Bastin naast den paal. Daring Cl. de Brux. SR reageert af en toe, maar de locale halfs zuiveren hun kamp, geholpen door de backs. Het spel is nu verdeeld. Op de 23e minuut geeft Cousin door aan De Naeyer die op doel shot. Louis Somers houdt achter de lijn en 't is 2-2. Op inzet van De Vidts kopt Cousin over en Louis Somers houdt een shot van De Naeyer. Nu dringt R.A.F.C. weer aan, maar het spel is verdeeld. R.A.F.C. lijkt licht ontmoedigd, maar bekomt toch corner zonder gevolg. Vandenbergh houdt een kei van Willy Ulens. Nu komt R.A.F.C. er in en op corner ontstaat een doelworsteling van belang.

Daring Cl. de Brux. SR redt en wordt nog meer op de proef gesteld. Vandenbergh redt weer. Daring Cl. de Brux. SR speelt op verdediging en Willy Ulens kogelt rakelings over de kooi. Dis Bastin rent weg en zet vanop drie meter nog naast. De Raeymaeker begaat hands, doch Dis Bastin zet den free-kick over. Nu komt Willy Ulens voor open doel en nog wordt het gevaar gekeerd. Het publiek eischt penalty. Daring Cl. de Brux. SR loopt dan in de off-sideval. Nu dringt R.A.F.C. nog aan, bekomt corner, maar het blijft 2-2.

Onze beschouwingen
De match is spijts een onloochenbare meerderheid der rood-witten op een puntenverdeeling geëindigd. R.A.F.C. heeft waarlijk geen meeval gehad. Na een eerste helft die afgeteekend voro rood en wit was, trad rust in met 1-1 en R.A.F.C. veeleer met 3-1 had moeten leiden. Na de poos was R.A.F.C. aanvankelijk baas, maar na een doel gescoord te hebben, kwam Daring Cl. de Brux. SR ook weer gelijkstellen. Dan verslapte R.A.F.C. eenigszins. Het spel verliep vedrer verdeeld met nog af en toe meerderheid van R.A.F.C. Daring Cl. de Brux. SR met negen man van achter spelend, behield tenslotte den 2-2 draw. Bij R.A.F.C. dienen Pol Dua, Alfons Mertens, Willy Ulens, Flor Lambrechts en Charles Simons vermeld. De leiding van heer De Gotte stond onder discussie van de toeschouwers.

(bron: GvA - historisch archief - 08/02/1932)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Daring Cl. de Brux. S.R.

Elftallen

Louis Somers
Charles Pincket
Pol Dua
Jean De Clercq
Charles Simons
Alfons Mertens
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin
Louis Vandenbergh
Jean Keurvels
Charles Teuninck
Albert Heremans
Théodore De Raeymaeker
Joseph Van Ingelghem
Léon Torfs
Pierre De Vidts
Raymond Desmedt
Louis Cousin
Léonard De Naeyer

Wissels


Begin Match
      Pierre De Vidts 0-1 31'
42' Willy Ulens (penalty) 1-1      
Ruststand 1-1
58' Flor Lambrechts 2-1      
      Léonard De Naeyer 2-2 68'
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG