2 1
10.01.1932 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Delchevalerie

Na Royal Antwerp FC - Royale Cercle Sportif Brugeois

De komst van Royale Cercle Sportif Brugeois naar den Boschuil was van aard om belangstelling te wekken en toch was deze geringen dan gewoonlijk, uit hoofde van den derby te Berchem. Het weder was frisch, wijl het veld als altijd in puiken staat lag. Scheidsrechter Delchevalerie riep de teams op het veld. Cercle wint den toss met merkelijk windvoordeel. Als fout gefloten wordt tegen Cercle, mist Jos Van Beeck een kans. Deloof staat corner toe, gevolgd van een lange doelworsteling, waarbij Van Pottelberghe uiteindelijk redt. De Brugsche doelwachter duikelt een kei van Willy Ulens in hoekschop. Het spel is, spijts het windnadeel, voor Royal Antwerp FC. Op Cercle-aanval plaatst Saeys op 't zijnet. Het spel gaat heen en weer. Van Pottelberghe onderscheidt zich op gevaarvollen inzet van Dis Bastin.

R.A.F.C. toont zich de meerdere. Daar de scheidsrechter streng is, blijft het spel fair. Op voorzet van Willy Ulens, kopt Jos Van Beeck rakelings naast de kooi, waarna een hoekschop voor R.A.F.C. niets teweeg brengt. Aan de andere zijde kogelt Saeys naar doel. Louis Deceuninck redt via de lat. Martens herneemt en weer redt de Antwerpdoelman. Even later komt Louis Deceuninck op hoekschop gepast tusschen. Op een ver schot staat Baes corner toe. Jos Van Beeck kopt over het doel. Cercle bekomt ook corner, zonder gevolg. De Brugsche backs spelen flink. Op de 27e minuut mist Charles Simons. Saeys geeft aan Proot die off-side staat. Deze rent echter vooruit en doelt, spijts het uitloopen van Louis Deceunnck. Het doel wordt ten onrechte goedgekeurd (0-1)! Cercle speelt hard. R.A.F.C. trekt geen profijt uit de toegestane vrijschoppen.

Dis Bastin dwingt corner af. R.A.F.C. staat technsch hooger, doch speelt te veel in de lucht. Ruysschaert begaat hands op de fatale lijn, doch de free-kick wordt verwerkt. Louis Deceuninck houdt een schot van Decorte. Een corner voor Cercle brengt niets mede. Met middenveldspel wordt rust met 0-1 gefloten.

Een corner voor Cercle zet de tweede helft in. Nu schiet Alfons Mertens van ver. Baes wil onderscheppen. Van Pottelberghe redt in corner, gevolgd van recorner, zonder uitslag. Nu duikelt Van Pottelberghe gepast op schot van Flor Lambrechts. Als Alfons Mertens via Willy Ulens aan Sooi(ke) De Vries doorgeeft, wordt het op de zevende minuut 1-1. Twee minuten later later komt de bal op throw-in voor het doel van Cercle. Een geharrewar volgt en Flor Lambrechts doelt nummer twee. Cercle wordt ingedrukt en staat twee corners toe. Nog dringt R.A.F.C. aan. Op hoekschop van Jos Van Beeck houdt Van Pottelberghe onvoldoende, wijl Flor Lambrechts een eenige kans verkijkt. R.A.F.C. is niet gelukkig, voor doel worden schoone gelegenheden tot doelen door Jos Van Beeck en Flor Lambrechts gemist.

Proot wordt in een rush naar doel voor fout gestuit. Sooi(ke) De Vries beëindigd in het zijnet. Jos Van Beeck herneemt met het hoofd een pas van Alfons Mertens, doch de bal gaat naast. De Antwerpman, gekwetst, dient verzorgd, doch herneemt spoedig. Het blijft een voortdurende strijd tussen de voorlijn van R.A.F.C. en de verdediging van Cercle, wijl de voorlijn der bezoekers af en toe ontsnapt. Sooi(ke) De Vries wordt gehaakt, doch de free-kick wordt ontzet. Nog blijft R.A.F.C. vruchteloos aandringen. In de laatste drie minuten waagt Cercle een verwoede poging, doch de scoor blijft ongewijzigd, dank het goede optreden van Louis Deceuninck.

Onze beschouwingen
De zege van R.A.F.C. op Cercle is verdiend. R.A.F.C. heeft niettemin haar beste spel niet uitgehaald. Rust trad in met 0-1, als R.A.F.C. zeker gelijkspel verdiende, temeer dat Cercle een doel verkreeg op off-sidestand. Na de poos was R.A.F.C. veel sterker dan Cercle, doch niet beter bij schot. Nochtans kwamen twee doelen de rood-witten beloonen. Bij R.A.F.C. vermelden we Louis Deceuninck, Pol Duo en Alfons Mertens. Bij Cercle Van Pottelberghe en Baes.

(bron: GvA - historisch archief - 11/01/1932)

Ruststand 0-1
52' Sooi(ke) De Vries 1-1
54' Flor Lambrechts 2-1
90' Eindstand 2-1 90'