4 3
03.01.1932 Plaats: Het Lisp

Scheidsrechter: Lamoureux

Na K. Liersche SK - Royal Antwerp FC
Onder leiding van heer Lamoureux treden de elftallen op. K Liersche SK wint den opgooi en profiteert het eerst van den fellen wind. De eerste aanvallen gaan uit van de bezoekers, die met fijn en vlug passenspel de kooi van Christiaens danig in gevaar brengen. Op de zevende minuut centert Dis Bastin naar Flor Lambrechts die rechtstreeks binnenzendt. Op samenspel Seymans en Voorhoof zendt deze laatste voor doel torenhoog in de wolken. Onbegrijpelijk! Op pas van Jos Van Beeck stuurt Flor Lambrechts nipt nevens het doel van Christiaens. Een hard schot van Dekeyser vindt Louis Somers op de goede plaats. Liersche SK bekomt een paar hoekschoppen zonder gevolg. Bij een schermutseling voor het Liersche doel, laat Dis Bastin zich het leder door Simons ontfutselen.

Bij de 33e minuut vangt Louis Somers in de hoogte een center van Seymans op. Het leder ontglipt hem echter en bolt over de doellijn, alzoo de ploegen gelijkstellend. Twee minuten later geeft Voorhoof het leder aan de ongedekt staanden Dekeyser die onhoudbaar doelt (2-1). Op missen van Christiaens schiet Jos Van Beeck in het zijnet. Een goed gegeven corner van Dis Bastin blijft onbenuttigd. Dekeyzer mist een schoone kans. Even voor de rust bekomt R.A.F.C. een corner in recorner ontzet en uiteindelijk gered.

Bij de hervatting zendt Delmez op de lat. Op free-kick voor fout van Hendrickx ontstaat een critiek standje, door de Liersche achterhoede opgeklaard. Een rush van Voorhoof eindigt in corner. Op een algemeenen aanval der localen, onderscheiden Pol Dua en Charles Pincket zich. Seymans zednt op de lat, waarna Louis Somers in corner afslaat. Een poging van Dis Bastin eindigt in de handen van Christiaens. Op free-kick voor fout op Pol Dua, zendt Flor Lambrechts naast. Dis Bastin loopt weg, maar zijn center blijft onbenuttigd. Aan de 29e minuut passeert Jos Van Beeck naar Flor Lambrechts, die gelijk stelt. Twee minuten later ontstaat een doelworsteling waarop heer Lamoureux onder groot protest der Antwerpspeelrs penalty toekent!

Brugghe geeft alzoo den voorsprong aan K Liersche SK. De supporters zijn zeer woelig. Aan de 34e minuut op samenspel tusschen Hendrickx en Delmez, doelt deze nummer vier. Een free-kick voor hands van R. Simons, blijft zonder uitslag. Het spel vervolgt in zenuwachtige stemming. Alle combinatie is zoek. Aan de 39e minuut passeert Dis Bastin naar Flor Lambrechts die de rood-witte achterstel vermindert. R.A.F.C. doet nog uiterste pogingen om gelijk te stellen, wat echter niet zal lukken. R.A.F.C pakte uit met technisch beter spel, had zeker een draw verdiend, maar begaf voor het doordrijvend spel van de Lierenaars.

(bron: GvA - historisch archief - 04/01/1932)

Flor Lambrechts 0-1 7'
33' Seymans 1-1
35' Staf Dekeyser 2-1
Ruststand 2-1
      Flor Lambrechts 2-2 74'
76' Joseph Brugghe 3-2
79' Bernard Delmez 4-2
      Flor Lambrechts 4-3 84'
90' Eindstand 4-3 90'