Stany Op De Beeck - Willy Boven
Toeschouwers: 4.000

Na KRC Harelbeke - R Antwerp FC

Uitsluiting George Kulcsar het keerpunt

"Op zo'n manier de wedstrijd uit handen moeten geven, is pijnlijk," liet Antwerptrainer Laszlo Fazekas zich ontvallen. "Zo waren er drie pijnlijke momenten: de uitsluiting van George Kulcsar, het Harelbeekse doelpunt net voor de rust en de tweede goal kort na onze gelijkmaker. Ik moest risico's nemen. Dat lukte evenwel niet. We verdienden niet te verliezen."

Een ontgoochelde Antwerptrainer dus. En dat was begrijpelijk. Nadat R.A.F.C. in het eerste kwartier de wedstrijd naar haar hand zette, leek het niet meer bij machte om KRC Harelbeke met één man meer een hak te zetten in het laatste halfuur. Houwaart startte met Auffret, Yousfi en Akwuegbu in de basis. Bij R.A.F.C. speelde Rudi Taeymans in de plaats van Sasha Lenhart. Het eerste kwartier was voor een goed combinerend en aanvallend R.A.F.C. Manu Godfroid vergat in de eerste minuten door te steken naar zijn vrijstaande maats John Aloïsi en Francis Severeyns. Later kopte hij nog op De Wilde na samenspel Severeyns-Aloïsi. Het keerpunt van de wedstrijd volgde even na het kwartier.

George Kulcsar ontzette slecht, De Tollenaere onderschepte en werd door de Australiër foutief gestuit. Javaux trok de rode kaart. R.A.F.C. dus met z'n tienen verder en KRC Harelbeke kreeg meer ruimte. Een vrijschop van Vanhaezebrouck werd aan de linkerpaal maar net gered door Ranko Stojic. Krist Porte moest een kopbal van Ngonge op hoekschop van Frunza op de lijn wegkoppen. Behalve een verre poging van Rudi Smidts kwam rood-wit nog nauwelijks over de middellijn. KRC Harelbeke had moeite om openingen te vinden in de Antwerpse afweer. Ngonge en De Tollenaere misten goede kansen. Het was wachten tot even voor de rust vooraleer de Roemeen Frunza een vrije trap mocht nemen en die voorbij het muurtje en de vallende Ranko Stojic in doel zag verdwijnen.

Na de rust begon KRC Harelbeke met een actie De Tollenaere-Aufftet-Akwuegbu. Rudi Taeymans kopte in hoekschop. Aan de overzijde trok Francis Severeyns voor, Manu Godfroid kopte, De Wilde redde in hoekschop. De West-Vlamingen begonnen toen aan een betere periode. Noch Frunza met een vrije trap, noch Hameg op links, noch Akwuegbu kregen de bal tussen de palen. Een scherpe counter van R.A.F.C. kende wel succes. Wim Kiekens bediende in het centrum Rudi Smidts. De Bosuilverdediger, niet individualistisch, schoof door. Manu Godfroid bracht de bordjes in evenwicht. Niet voor lang. De Tollenaere scoorde na een één-twee met Akwuegbu en de Great Old was meteen verslagen. KRC Harelbeke drukte. Een gemist schot van Akwuegbu op voorzet van De Tollenaere bereikte Ngonge.

Hij scoorde zijn zevende van het seizoen. KRC Harelbeke kreeg nog mogelijkheden, maar was te nonchalant om de ontregelde Antwerpefensie nogmaals te verslaan. De Tollenaere trof met een mooi plaatsballetje in de slotminuut de paal (Jan Depoortere - Het Nieuwsblad - 23/10/1995).

Retrospectieve door Peter

De wedstrijd kon nooit verloren gaan, maar door omstandigheden liep het voor de Great Old toch slecht af in het Forestierstadion. R Antwerp FC domineerde de wedstrijdaanhef, de thuisploeg kwam niet in het stuk voor. Binnen het kwartier dwong R.A.F.C. drie knappe scoringskansen af, zonder ze te benutten. Geen nood, er bleven nog zeventig minuten te gaan, dat moest wel goedkomen. Tot George Kulcsar de bal knullig verloor. Hij probeerde z'n fout recht te zetten door De Tollenaere omver te schoffelen en kreeg rood.

R.A.F.C. moest met z'n tienen verder. Dat verliep een stuk moeizamer. Net voor de rust krulde Frunza bovendien een vrije trap droog voorbij een niet volledig vrijuitgaande Ranko Stojic. Rood-wit startte ondanks de numerieke minderheid opnieuw sterk na de pauze. Manu Godfroid scoorde de gelijkmaker. De rood-witten waren ng in de roes van die treffer als De Tollenaere er 2-1 van maakte. N'Gonge besliste 5 minuten later de wedstrijd (P.N. - Antwerp Clubblad-09 - 26/11/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 23/10/1995)

9 Cisse Severeyns

76' 9 Eric Auffret (uit)/
15 S. Van de Walle (in)

79' 13 Steev Yousfi (uit)/
11 Van Tieghem (in)

87' 14 Florin Frunza (uit)/
Vanhoutteghem (in)

11 John Aloisi (uit)/
12 William Verbeeck (in)
22'

2 Rony Van Rethy (uit)/
14 Rubenilson Monteiro Ferreira (in)
75'

8' Steev Yousfi
      Krist Porte 15'
      George Kulcsar 17'
43' Florin Frunza 1-0
44' Florin Frunza
44' Michel Ngonge
Ruststand 1-0
      Manu Godfroid 1-1 65'
70' Joris De Tollenaere 2-1
75' Michel Ngonge 3-1
      Rudi Taeymans 86'
90' Eindstand 3-1 90'