3 1
15.11.1931 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lamoureux

Na Royal Antwerp FC - R.F.C. Brugeois

Na den wedstrijd tegen RC Malines, waren merkelijk minder toeschouwers naar den Boschuil getogen om RFC Brugeois tegen de rood-witten aan 't werk te zien. Ten 2 ure roept heer Lamoureux de opstellingen in 't veld. RFC Brugeois wint den toss zonder groot voordeel. De eerste aanvallen komen van de Bruggelingen. Van den Bergh zendt in. Van Vyve herneemt en kogelt op de lat. Hierop ontzet Royal Antwerp FC. Na een mislukte poging, bekomen de lokalen free-kick, waarop Remi Van Wauwe overschiet. Rik De Deken mist op aandringen van Versyp, maar Charles Pincket weert het gevaar. Versyp loopt dan off-side op pas van Pierets. R.A.F.C. is licht de meerdere. Een center van Dis Bastin wordt moeilijk geweerd. Als Willy Ulens aan Dis Bastin geeft, zendt deze rakelings naast. Een Brugsche poging wordt geweerd. Als R.A.F.C. dan afzakt, zet Flor Lambrechts juist over de lat. Hierop vertoont Remi Van Wauwe prachtspel.

R.A.F.C. bekomt corner, geweerd in recorner, die niets oplevert. R.A.F.C. dringt flink aan. Flor Lambrechts dwingt corner af, door Sooi(ke) De Vries gegeven. Wauters redt prachtig met de vuist. Delporte haakt Jos Van Beeck. Dis Bastin neemt den free-kick, waarop Wauters zich kwetst. Na verzorging herneemt het spel. Nu krijgen we een prachtcombinatie tussen Willy Ulens en Flor Lambrechts. Eerstgenoemde zet juist naast. Als Willy Ulens doorbreekt, wordt fout gefloten tegen de al te hardnekkige bezoekers. De free-kick van Dis Bastin wordt in hoekschop geweerd, waarop Jos Van Beeck juist naast de kooi schiet. Een Brugsche aanval wordt door Rik De Deken te niet gemaakt. R.A.F.C. dringt haar spel op, maar trekt geen profijt uit een nieuw afgedwongen hoekschop. R.F.C.B. speelt op verdediging. R.A.F.C. tracht vruchteloos door de achterhoede te komen.

Een schoone aanval van Dis Bastin wordt moeilijk verwerkt. De meerderheid van R.A.F.C. is waarlijk opvallend, maar R.F.C.B. speelt met negen man vanachter. Op de 36e minuut zet Dis Bastin voor. Sooi(ke) De Vries geeft via Flor Lambrechts aan Willy Ulens, die onder den duikelenden Wauters den scoor opent. De bezoekers trekken nu het spel open. Remi Van Wauwe geeft een minuut later naar rechts, Sooi(ke) De Vries centert in en Flor Lambrechts lukt in de vlucht nummer twee. R.A.F.C. bekomt free-kick. Dis Bastin neemt hem op de lat. Willy Ulens herneemt en Wauters stopt. Willy Ulens loopt dan in de off-sideval, waarna Flor Lambrechts rakelings nevenzet op algemeenen aanval. Wauters zet dan met den voet een kei van Dis Bastin in corner die niets oplevert. R.A.F.C. bekomt nog een corner die achter gaat. Rust volgt met 2-0 voor R.A.F.C.

De tweede helft herneemt met een corner voor R.A.F.C. waarop Wauters met de vuist redt. Een nieuwe corner voor de lokalen gaat achter. R.F.C.B. valt even aan, maar Willy Ulens geeft aan Dis Bastin wiens center door Flor Lambrechts hernomen wordt. De bal vliegt rakelings naast. Charles Pincket staat dan den eersten hoekschop toe, waarop Louis Deceuninck prachtig met de vuist redt. R.A.F.C. levert goed spel, wijl Sooi(ke) De Vries zich moet doen verzorgen. Dis Bastin kogelt over de kooi. Flor Lambrechts rent naar doel en wordt in de penalty-area zuiver gehaakt. De referee kent echter slechts free-kick op de lijn toe. Dis Bastin neemt den schop. Er ontsaat een lange doelworsteling tot Sooi(ke) De Vries nevenschiet. R.A.F.C. bekomt corner. De bal komt bij Dis Bastin. Charles Simons geeft door aan Sooi(ke) De Vries die op de 14e minuut inzet.

Flor Lambrechts weet Wauters voor de derde maal te verslaan. Een prachtdoel! Degraeve kwetst zich en moet zich doen verzorgen. Louis Deceuninck redt een Brugschen aanval moeilijk. Een fout van Van Hove brengt een free-kick zonder gevolg. Louis Deceuninck stopt met brio een vrijschop van Van Hove, waarna Jos Van Beeck rakelings naast zet op center van Sooi(ke) De Vries. Op een vrijschop voor hands van back Wouters, bekomt Dis Bastin de twaalfde corner van de partij. Het doel van R.F.C.B. komt in groot gevaar. Jos Van Beeck is op het punt te doelen, redt Wouters op de lijn. Rik De Deken doet zich dan toejuichen om zijn tackling. Dis Bastin zet de bezoekende verdediging aan het werk. R.F.C.B. bekomt corner waarop Van den Bergh naastkopt. Remi Van Wauwe schiet prachtig. Wauters zet in corner, waarop Jos Van Beeck een schoone kans mist.

Remi Van Wauwe, gekwetst, verlaat het spel. Jos Van Beeck speelt in de middellinie tot Remi Van Wauwe terugkeert. We denken den uitslag bekomen, als de bezoekers corner afdwingen. Hierop ontstaat een geharrewar en de center van Versyp wordt door Van den Berghe ingekopt. Het einde volgt weldra met 3-1 voor R.A.F.C.

Onze beschouwingen
Het verjongde team van R.A.F.C. heeft ons vandaag best kunnen voldoen. Na een lastig begin uit oorzaak der rotsvaste Brugsche verdediging, die steeds stand hield tegen de overwegende rood-witte meerderheid, werd bepaald goed voetbal vertoond. De plaatsvervangers door R.A.F.C. opgesteld, gaven alle voldoening. De achter- en middellinies waren zeer betrouwvol, wijl de voorlijn best speelde. De 3-1 scoor is oververdiend. Dan nog dient gezegd, dat de Bruggelingen pas op 't laatste der partij de eer konden redden, wanneer men 3-0 reeds zeker achtte. De eerste helft was overwegend voor R.A.F.C., wijl de Bruggelingen iets beter speelden na de poos, maar zich aan hard spel bezondigden.

Bij R.A.F.C. melden we speciaal Rik De Deken, Toon Corbet, Remi Van Wauwe, Flor Lambrechts en Sooi(ke) De Vries. Bij de Bruggelingen waren keeper Wauters, back Wouters, Van Hove en Delporte de minst slechten. De leiding van heer Lamoureux kon voldoen.

(bron: GvA - historisch archief - 16/11/1931)

Marcel Van Vyve

36' Willy Ulens 1-0
37' Flor Lambrechts 2-0
Ruststand 2-0
59' Flor Lambrechts 3-0
      Emiel Van den Berghe 3-1 88'
90' Eindstand 3-1 90'