Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Daring Cl. de Brux. S.R. R. Antwerp F.C.
2 2
25.10.1931 Plaats: Stade Oscar Bossaert

Wedstrijdverslag

Na Daring Cl. de Brux. S.R. - Royal Antwerp FC

Veel volk op het plein van Daring Cl. de Brux. SR om dezen belangrijken wedstrijd bij te wonen. Heer Christophe had de leiding over de teams. Royal Antwerp FC wint den toss en Daring Cl. de Brux. SR moet tegen wind en met de zon in de oogen starten. R.A.F.C. is eerst aan den aanval, maar Heremans ontzet zijn kamp. Nu is het de beurt aan Daring Cl. de Brux. SR om aan te vallen. Een keihard schot van De Smedt komt op de bovenlat te pletter.

R.A.F.C. valt nu aan en een grondscherend schot van Flor Lambrechts vliegt via Van Isterdael in het doel aan de 23e minuut. Het leder is nauwelijks in het midden gelegd, wanneer R.A.F.C. voor het doel van Daring Cl. de Brux. SR staat. Op pas van Willy Ulens plaatst Jos Van Beeck het leder juist in den tegenovergestelden hoek waar Van den Berghe staat. Daring Cl. de Brux. SR rukt zich los. Louis Somers heeft een schot van Devidts te houden. Daring Cl. de Brux. SR valt nog aan.

Devidts gelukt een tegenpunt. Weldra komt half time met 1-2. Bij het hernemen is R.A.F.C. eerst ten aanval. De vleugels Dis Bastin en Sooi(ke) De Vriese onderscheiden zich bijzonder. Devidt schiet op de lat. De Smect den bal hernemend, schiet op keerper Louis Somers, die onzet. Aan de 15e minuut stelt Ringoot gelijk. Van den Berghe en Louis Somers hebben beurtelings nog werk. Op het laatste oogenblik redt Van den Berghe nog een hoopeloze stand, zich roekeloos in de voeten van een Antwerpman werpend.

(bron: GvA - historisch archief - 26/10/1931)

Statistieken

Daring Cl. de Brux. S.R. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Louis Vandenbergh
Jean Keurvels
Albert Heremans
Jean Van Isterdael
Charles Teuninck
Jos Van Ingelghem
Séraphin Allard
Pierre De Vidts
Raymond Desmedt
Emile Ringoot
Léonard De Naeyer
Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
Alfons Mertens
Jean De Clercq
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
      Flor Lambrechts 0-1 23'
      Jos Van Beeck 0-2 24'
43' Pierre De Vidts 1-2      
Ruststand 1-2
60' Emile Ringoot 2-2      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG