1 3
06.09.1931 Plaats: Emanuel Hielstadion

Scheidsrechter: De Gotte

Na Royal RC de Gand - Royal Antwerp FC

Heer De Gotte had de teams onder zijn leiding. De supporters van beide verenigingen bieden aan elk der aanwezige kapiteins een puike bloementuil aan, waarop scheidsrechter De Gotte den toss laat spelen. Royal RC de Gand wint den toss en zet Royal Antwerp FC wind. De eerste aanvallen gaan uit van R.A.F.C. Dis Bastin zendt rakelings over. R.A.F.C. valt goed aan. Op de linkervleugel is Dis Bastin goed op dreef. Aan de 8e minuut ontsnapt Dis Bastin, geeft het leder over aan Willy Ulens die De Vries passeert, deze centert. Jos Van Beeck bemachtigt het leder en opent de scoor. Royal RC de Gand valt nu een paar maal gevaarlijk aan, maar Louis Somers is telkens op de goede plaats en laat niets door. Het spel is zeer vlug en goed verdeeld. Royal RC de Gand bekomt achtereenvolgens tweecorners, de eerste wordt achter de goal gegeven, de tweede komt gevaarlijk voor doel, doch Rik De Deken ontzet.

Op schoonen aanval van Royal RC de Gand langs Van der Cruysse, kan Louis Somers gepast redden. Kort daarop heeft een botsing plaats tusschen Charles Simons en De Bruycke, waarop deze laatste het spel gekwetst moet verlaten. Aan de 41e minuut zal Willy Ulens op persoonlijke poging een tweede doel voor R.A.F.C. gelukken. Rust komt met 2-0.

Na de rust komt Royal RC de Gand met tien man op, wat niet belet dat ze verwoed ten aanval trekken. Een puik shot van Kerstock kan door Louis Somers onschadelijk worden gemaakt. Willy Ulens en Heyne worstelen om den bal. De Sinjoor behaalt de bovenhand. Hij geeft over aan Flor Lambrechts die keihard nevens doel zendt. Royal RC de Gand bekomt corner, Dis Bastin ontsnapt. Willy Ulens neemt over en zendt op de lat. Op aanval van Royal RC de Gand langs Grimmonprez, moet Rik De Deken corner toestaan, zonder gevolg echter. R.A.F.C. valt nu aan langs Sooi(ke) De Vries. Deze geeft over aan Dis Bastin die het leder aan Jos Van Beeck doorzendt en nummer drie zit in de kas aan de 19e minuut. Royal RC de Gand verweert zich moedig, dwingt zelfs corner af. Willy Ulens verkijkt kort daarop een reuzenkans. Royal RC de Gand valt nu weer aan langs rechts.

Het leder komt bij Grimmonprez die doorzet naar Kerstock die de eer redt aan de 42e minuut. R.A.F.C. blijft de meerdere, maar Royal RC de Gand ondanks hare numerieke minderheid is nooit ingedrukt. Schoone overwining van R.A.F.C.

(bron: GvA - historisch archief - 07/09/1931)

Jos Van Beeck 0-3 64'
87' Clément Keerstock 1-3
90' Eindstand 1-3 90'