Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
1 1
15.10.1995 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters:
Erik Clerkx - Flor Weeghmans
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSK Beveren

Goots scoort en mist

Deurne - Voetbal op zondag aan de Bosuil, het was toch even wennen. Bovendien had de verschuiving niet bepaald een positieve weerslag op het bezoekersaantal, want dat lag gezien de geringe concurrentie van andere wedstrijden aan de lage kant. Op de koop toe kreeg de vervolgstory rond het stadion en meer bepaald tribune 2 ook dit weekeinde nog een nieuw hoofdstuk. Zaterdag stapte een onderzoeksteam aan de Bosuil af om het bewuste deel van het stadion aan een nader onderzoek te onderwerpen. En ja hoor, het bestuur van R Antwerp FC mocht zich in de handen wrijven. Tribune 2 werd opnieuw opengesteld voor het pubiek. We zijn benieuwd wat de volgende aflevering die voor 6 november wordt verwacht zal brengen...

Enfin, voetbal nu. Over de einduitslag en de daaraan verbonden puntendeling zal de neutrale toeschouwer het vermoedelijk wel eens zijn. Beide ploegen hielden mekaar ongeveer in evenwicht, de 1-1 kon je dan ook als een logisch resultaat beschouwen. Tenzij dan de spelers, die er blijkbaar een ander idee over hadden. In elk geval schoot KSK Beveren het best uit de startblokken. Het tactische plan werd in die eerste helft volgens de letter uitgevoerd. Met de wetenschap dat de Waaslanders buitenshuis haast altijd de boot ingaan, hield Desaeyere wel veel volk achter de bal, maar zorgde hij er tegelijk voor dat er geregeld gecounterd kon worden. En dat deden ze ook, zijn jongens. In die eerste periode kon de Beverense trainer daarvoor in eerste instantie rekenen op Patrick Goots. Twee keer wist een uitstekende Ranko Stojic de meubelen nog te redden. Tegen het dribbelwerk van Patje had hij geen verhaal. Van Overtvelt had Goots in de diepte gestuurd. De langharige spits zette vervolgens het trio Smidts-Kulcsar-Stojic in de wind en lepelde het leer netjes tegen de touwen. Het kan ook anders dan staalhard uithalen, zelfs voor Goots.

Bij R Antwerp FC was John Aloïsi na zijn zonderlinge Italiaanse "ziekte" in het elftal teruggekeerd. Het team schoot pas in het zicht van de rust wakker. Er werd, ondanks het beresterke werk van uitblinker Wim Kiekens, te veel balverlies geleden in het middenveld. Als het ronde ding vooraan geraakte, stond er niemand om af te ronden. Francis Severeyns kende immers zijn dagje niet en werd bovendien vlekkeloos geschaduwd door Massagie. We onthouden wel een onwaarschijnlijke carambole voor het Oostvlaamse doel, waarbij eerst Krist Porte miste en vervolgens op de dwarsbalk besloot. Laatstgenoemde zou kort voor de appelsientjes nog eens een reuzenkans naar de vaantjes helpen. Fazekas gooide na de pauze Rudi Taeymans en en Monteiro Rubenilson in het strijdperk. Roodwit duwde in het vierde kwartier zowaar het gaspedaal dieper in. De gelijkmaker zat er dan ook aan te komen. Rudi Smidts kreeg plots vrije ruimte voor een schot en mikte feilloos in de verste hoek. Wie dacht dat daarmee de roodwitte pletwals op gang was getrokken, kwam bedrogen uit. Het Antwerps aanvalsvuur doofde al snel.

Het werd aan de overzijde nog oppassen geblazen voor een dodelijk tegendoelpunt. Goots trof nog de lat en was bij een andere actie zo verbaasd dat hij nog naast een leeg doel besloot (Ludwig De Smedt - GvA - 16/10/1995).

Retrospectieve door Peter

R Antwerp Fc haalde uit de verplaatsingen naar Brugge en Anderlecht 1 op 6, dat is een punt meer dan verhoopt. Op het eigen terrein werd tegen KSK Beveren en KV Mechelen ook slechts een punt geoogst. Dat zijn er veel te weinig. Clubs als KSK Beveren en KV Mechelen nnoet je aankunnen op eigen terrein. KSK Beveren was overigens helemaal niet sterk, de Great Old jammer genoeg evenmin. De kijkers kregen een soort slaapvoetbal geserveerd. De puntendeling bleek niet onlogisch.

Cisse Severeyns scoorde al na zes minuten, maar zag net als tegen KV Mechelen z'n goal afgekeurd. Met een beetje meeval en een consequente scheidsrechter was ook dit alweer een geldig doelpunt en allicht twee punten meer. Het ligt allemaal in kleine dingen. Het feest ging echter niet door. Net na het kwartier wordt het 0-1 via Goots.

R.A.F.C. gaf na de koffie de indruk KSK Beveren alsnog te pakken, maar na de gelijkmaker van Rudi Smidts, viel de ploeg stil. De Great Old kwam nog goed weg als een lel van Goots tegen de dwarsbalk ging. 1-1, na een magere pot voetbal (P.N. - Antwerp Clubblad-09 - 26/11/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 16/10/1995)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Ranko Stojic
3 George Kulcsar
8 Krist Porte
7 Wim Kiekens
5 Rudi Smidts (K)
2 Rony Van Rethy
10 Cvijan Milosevic
6 Manu Godfroid
4 Sasha Lenhart
11 John Aloisi
9 Cisse Severeyns
1 Peter Maes
3 Dirk Thoelen
4 Carl Massagie
2 Julien Lodders (K)
8 Hans Belligh
7 Lambert Smid
10 Hervé Vanovertfelt
5 Marnik Bogaerts
6 Krunoslav Jurcic
9 Patrick Goots
11 Siasia Udovic

Wissels

46' 4 Sasha Lenhart (uit)/
16 Rudi Taeymans (in)
 
46' 11 John Aloisi (uit)/
14 Rubenilson Monteiro Ferreira (in)
 
70' 6 Manu Godfroid (uit)/
12 William Verbeeck (in)
 
9 Patrick Goots (uit)/
14 Andy Janssens (in)
85'
 
11 Siasia Udovic (uit)/
15 Wesley De Smet (in)
87'
 

Begin Match
      Patrick Goots 0-1 20'
      Siasia Udovic 29'
35' Manu Godfroid      
Ruststand 0-1
55' Rudi Smidts 1-1      
      Julien Lodders 60'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG