Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Mechelen
1 2
23.09.1995 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters:
Rudi Lepoutre - Leon Franken
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KV Mechelen

Martens zorgde voor leuke verjaardag

DEURNE - Met een doelpunt in de slotfase bezorgde J-P Martens KV Mechelen de eerste uitoverwinning van het seizoen. De bezoekers begonnen sterk defensief aan de wedstrijd, maar profiteerden om de zege naar zich toe trekken. KVM, dat Leen en Segers wegens schorsing moest missen, hield meteen tien man achter de bal. Ouwe krijger Czernia mocht op zijn vertrouwde Bosuil alleen in de spits postvatten met steun van Mathy Peeters. Trainer Fazekas liet Rony Van Rethy op Czernia verdedigen. Dat bleek niet echt geslaagd. Het Mechelse woelwater speelde zijn rol van targetman uitstekend en zorgde ervoor dat zijn ploeg geregeld goed uit zijn egelstelling kon komen.

In de tweede helft lukte dat beter dan in de eerste. R.A.F.C. begon gretig aan de partij. Het beloofde veel goeds, maar doelgevaar leverde het niet op. De thuisploeg speelde te traag en te slordig om de Mechelse afweergordel te doorbreken. Een keer lukte het toch. Vijf minuten voor rust dweilde Wim Kiekens de flank af. Zijn voorzet kwam via John Alo´si bij Cisse Severeyns die in duel met Vreven neerging. Penalty wees Huyghe. Wim Kiekens zette die feilloos om. Lang bleef de voorsprong niet op het bord. KV Mechelen kwam op slag van rust langszij. Czernia schudde drie verdedigers van zich af, stak door tot bij Vreven die de gelijkmaker scoorde.

KV Mechelen ging door in het vierde kwartier. Ranko Stojic redde de meubelen bij pogingen van Czernia en Peeters. Valgaeren schreeuwde vruchteloos om een penalty. Bij rood-wit kon het duo William Verbeeck en Manu Godfroid niet voor de ommekeer zorgen. Cisse Severeyns zag zijn goal afgekeurd. John Alo´si stuitte op Drouguet. Weg doelpunt. Dat viel uiteindelijk aan Mechelse zijde. De bal bereikte Martens die zijn 21e verjaardag met de winnende treffer bekroonde (Kurt Tuerlinckx - Het Volk - 25/09/1995).

Retrospectieve door Peter

De wedstnjd van deze 23e september gaat de geschiedenis in als die van de 'vliegende tribunes'. Een kwartier voor het einde van de partij vond een aantal enkele malloten het nodig om banken te slopen en er de rijkswacht mee te bekogelen. Alweer een triest bewijs dat niet iedereen voor het voetbal naar het stadion komt. Een incident met zware gevolgen voor R Antwerp FC, want de club staat voor meer dan twee miljoen herstelllingswerken.

Bovendien zit er de schrik bij de mensen opnieuw goed in. Het zal een hele poos duren voor de mensen weer met een gerust gemoed naar de Bosuil komen en dat is heel jammer. Er werd ook gevoetbald, niet zo best door R.A.F.C. Het fel verzwakte KV Mechelen vocht voor wat het waard was en ging in de slotminuten met de voile buit aan de haal.

R.A.F.C. was voor de pauze op voorsprong gekomen, dank zij een strafschop van Wim Kiekens. Op slag van rust scoorden de bezoekers evenwel tegen via Vreven. Na de rust bleef de wedstrijd over en weer gaan, met wisselende kansen. Martens zorgde met een rake kopbal in de 85e minuut voor het (te) zware verdict (P.N. - Antwerp Clubblad-09 - 26/11/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 25/09/1995)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Ranko Stojic
7 Wim Kiekens
3 George Kulcsar
2 Rony Van Rethy
5 Rudi Smidts (K)
8 Krist Porte
6 Alain Mviena Ossomo
4 Carlo Lavigne
10 Sasha Lenhart
9 Cisse Severeyns
11 John Aloisi
1 Pierre Drouguet
2 Stijn Vreven
3 Vital Vanaken
4 Davy Gysbrechts
5 Bart Mauroo
6 Johan Bal
9 Mathieu Peeters
7 Alain Peetermans
8 Joos Valgaren
11 Jan-Pieter Martens
10 Alex Czerniatynski (K)

Wissels

35' 4 Carlo Lavigne (uit)/
14 Manu Godfroid (in)
 
46' 6 Alain Mviena Ossomo (uit)/
12 William Verbeeck (in)
 
85' 2 Rony Van Rethy (uit)/
15 Rubenilson Monteiro Ferreira (in)
 
11 Jan-Pieter Martens (uit)/
15 Marijo Dodik (in)
85'
 
11 Jan-Pieter Martens (uit)/
14 Michel Minko (in)
91'
 

Begin Match
41' Wim Kiekens (penalty) 1-0      
      Stijn Vreven 1-1 44'
Ruststand 1-1
      Vital Vanaken 60'
      Mathieu Peeters 75'
      Jan-Pieter Martens 1-2 85'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG