Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.
4 0
14.03.2007 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters:
Walter Vromans - Patrick Vanackere

Vierde official: Philipppe Vinche
Toeschouwers: 11432

Wedstrijdverslag

Met opgeheven hoofd uit bekercompetitie...
Eigen bericht - De Great Old kreeg na afloop een terecht applaus van de talrijk meegereisde supporters. De XI van Joyce-Welsh bereikten in Luik pas het eindpunt van een lange bekercampagne. R Antwerp FC moest in een sfeervol Sclessin in R Standard CL zijn meerdere erkennen. De eindcijfers waren, op zijn zachtst gezegd, fors overdreven. Logisch dus dat de Antwerpspelers allemaal een gevoel van ontgoocheling meebrachten uit de kleedkamer. Ondanks de 0-1 uit de heenronde ging R Antwerp FC met overgave aan de slag. De XI speelden een berensterke eerste helft en creëerden zelfs enkele mooie scoringsmogelijkheden. Aan het rustsignaal had het team van Preud'homme amper een doelpuntje bonus. Na de kampwissel domineerde Standard doorlopend, maar tot scoren kwam de thuisploeg pas in de laatste tien minuten. Eerst was er de (terechte) uitsluiting van Moumou Cisse, vervolgens de onvermijdelijke Jovanovic-strafschop en tot slot nog twee bijna-cadeaudoelpunten van een uitgebluste tegenstander.

Veel volk en veel sfeer voor de roodwitte clash in Luik. Naar schatting iets minder volk toch dan in de heenwedstrijd 14 dagen geleden en daarmee was het Stade Maurice Defrasne lang niet uitverkocht. R Antwerp FC koos voor nagenoeg hetzelfde team als afgelopen zaterdag in de topper tegen KVM, maar kon geen beroep doen op de geblesseerde Darron Gibson. Kevin Baert zag zijn grote wens in vervulling gaan en stond aan de aftrap van een topwedstrijd. Het zou een moeilijke, maar gelukkig geen bittere kennismaking worden met de Belgische top. In tegenstelling tot de speculaties in de pers bespeelde Mamam Souleymane toch de rechterflank. De Togelees was nog niet helemaal top in de duels, maar won aan competitieritme. De partij begon tegen geen onnoemelijk hoog tempo. Toch had Spencer Verbiest de voeten meer dan vol om het rustige tiktak-werk van de 'rouches' te verstoren. De eerste poging op doel was voor Ali Lukunku. Ristovic redde met sprekend gemak. Ook Ryan Shawcross deed zijn deel om de hoge zwiepballen ver van zijn doel te houden. Terwijl hun team het initiatief zoals het uitkwam aan een aarzelend, nadenkend Standard liet, deden de Antwerpfans meer dan een poging de tribunes vocaal in te nemen.

De liederen werden door de overkant lang niet altijd in dank afgenomen. De lokale trommelaars brachten hun aanhang altijd weer bij. Terwijl de roodwitte spitsen worstelden met een stevige buitenspelval, was het na de eerste verwittiging waarbij Shawcross de kopbal van Fellaini van de lijn veegde, wel goed raak. Standard bouwde op, Lukunku devieerde en met een grondscherende streep versloeg De Camargo Antwerpdoelman Predrag Ristovic. 1-0, halverwege de eerste helft. R.A.F.C. out, maar match nog lang niet over. Wie een stormloop van de thuisploeg verwachtte, bleef op zijn honger zitten. Het spel van thuis en uit ging onverstoord verder, al probeerden de roodwitten nu wel iets hoger te storen en er combinerend uit te komen. Defour, die achteraf in onberispelijk Frans de score toeschreef aan het verschil in rijpingsgraad van de spitsenparen, zag zijn schot te hoog klimmen. Een kopbalpoging van Lukunku ging in de grijpgrage armen van Predrag Ristovic. Even later hield de Antwerpdoelman in een uiterste reflex een stevige kopslag van diezelfde Lukunku ten koste van corner uit zijn kooi.

De Antwerpspitsen waren nog nauwelijks in beeld geweest, maar het schot dat Fraizer Campbell na een dubbele dubbelpass met Peter Utaka richting doel afvuurde, zoefde slechts centimeters aan de linkerpaal voorbij. Ook Alex Di Gregorio kwam in doelrijpe positie, maar zijn bal buitenkant linkervoet ging voorlangs. Mamam Souleymane sloop op techniek de 16 binnen, maar kwam net een tikkeltje adem te kort om te kunnen besluiten. Standard zette er nog een laatste corner tegenover. Kolfje naar de Welshe kop van Shawcross om af te weren. Rusten met 1-0 en het gevoel leefde dat het net zo goed 2-2 had kunnen staan, een compliment voor de troepen en tactiek van de bezoekers.

Wisselen in defensief opzicht is niet cool en in de aanvoer niet voorhanden en dus deed het Antwerptrainersduo beroep op krachtpatser Luciano Olguin om de tegenstander wat meer op afstand te houden. Goede keuze. De Argentijnse spits noopte Fellaini & co. tot meer accuraat ingrijpen. Toch was ook nu de eerste kans voor Lukunku die alweer tegen de vuist van Predrag Ristovic aankopte. De aanval was pas na twee pogingen vanop het hoekje en een boksbal van de Antwerpdoelman dank zij de buitenspelval over. In de 16 leek de rol van de Antwerpspits Utaka uitgespeeld en dus kwam even voor het uur Lierse-killer Darko Lukanovic. Even over het uur knalde De Carmargo vol op de dwarsligger. Het doelkader rond Antwerpdoelman Ristovic trilde minutenlang na. De thuisploeg was nu duidelijk baas, maar de roodwitte verdediging gaf geen krimp. In een (onsportief) duel De Carmargo (niet bestraft door een langsom laksere Debleeckere) en Moumou Cisse trok de Antwerpverdediger rood. Ondanks de inbreng van Cedric Tomsin even te voren, ging het schip van Joyce-Welsh nu plots helemaal overstag. Debleeckere had aan een schouderduel Campbell-Jovanovic genoeg om de bal op de stip te leggen.

Of de Antwerpaanvaller voor de volgende ronde geschorst is, was niet geheel duidelijk. Wel duidelijk. Jovanovic klopte zijn landgenoot vanop elf meter en scoorde dus net als in de vorige bekerrondes op strafschop. In de resterende vijf minuten dikten de Luikenaars via een heerlijke bal van Defour en een tweede van Jovanovic aan tot 4-0. Een te hard verdict voor de moedige bezoekers. Nu is het enkel bang afwachten hoe zwaar het 'folieke' van Moumou Cisse in de slotfaze van de competitie zal wegen... R Standard heeft uiteraard niets te vrezen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/03/2007)

Statistieken

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Oliver Renard
2 Eric Deflandre
4 Dante Bonfim Costa
3 Nuno Coelho
14 Moustapha Oussalah
11 Milan Rapaic
28 Axel Witsel
27 Marouane Fellaini
25 Ali Lukunku
8 Steven Defour
10 Igor De Camargo
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
16 Ryan Shawcross
6 Moumou Cisse
20 Mounir Soufiani
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
25 Souleymane Mamam
3 Kevin Baert
9 Peter Utaka
23 Fraizer Campbell

Wissels

61' 25 Ali Lukunku (uit)/
23 Milan Jovanovic (in)
 
90' 8 Steven Defour (uit)/
26 Frederico Burgel (in)
 
90' 27 Marouane Fellaini (uit)/
30 Siramana Dembele (in)
 
3 Kevin Baert (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
46'
 
9 Peter Utaka (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
57'
 
25 Souleymane Mamam (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
68'
 

Begin Match
21' Igor De Camargo 1-0      
      Roel van Hemert 37'
Ruststand 1-0
      Moumou Cisse 79'
      Luciano Olguin 83'
85' Milan Jovanovic (penalty) 2-0      
89' Steven Defour 3-0      
92' Milan Jovanovic 4-0      
92' Eindstand 4-0 92'
TERUG