Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège
0 1
28.02.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Peter Hermans - Michael Gerard

Vierde official: Laurent Colemonts
Toeschouwers: 14.600

Wedstrijdverslag

Bosuilpulbiek kleurt rood en wit
Eigen bericht - Antwerpcoach Warren Joyce deelde na afloop de ontgoocheling van zijn spelers over het kleine verlies tegen het 'grote' R Standard CL in deze kwartfinale van de beker van België. "We zijn inderdaad teleurgesteld met dit resultaat," bevestigde Roel van Hemert de woorden van zijn coach terwijl hij zijn opschik afwerkte. "Maar op het morele front is niks gebroken. We hebben een goede partij neergezet en dat moet ons vertrouwen geven voor de komende opdrachten in de nationale competitie," vertelde de sympathieke Nederlander die ondertussen met het koosnaampje 'hét model' werd bedacht. Het commerciële samenspel tussen Van Gansen Car Center Deurne en Eurozak.be lukte aardig en kleurde het Bosuilpubliek helemaal roodwit. Het leverde prachtige beelden op... Geen van de bijna vijftienduizend toeschouwers zal zich de uitstap naar de Bosuil beklaagd hebben. En dat mag je gerust op het conto schrijven van de roodwitte XI die het duo Joyce-Welsh tussen de lijnen joeg. Met Mounir Soufiani op linksmidden kreeg (defensieve) ervaring dit keer de voorkeur op jeugdig enthousiasme. Damian Allen startte naast die andere veelbelovende youngster Kevin Baert en Luciano Olguin in de dug out. Net als in de vorige bekerronde was Paul Allaerts scheidsrechter van dienst.

De bezoekers uit Luik waren beducht op de eerste stormloop van de Bosuilen. Zonder echt een defensieve muur op te trekken, probeerden ze alvast vanaf de aftrap de aanvoerlijnen van de thuisploeg af te snijden. Toch al een eerste schot van Darron Gibson links naast het doel van Renard na 4'. Mounir Soufiani op links en Alex Di Gregorio op rechts beten zich stevig vast in hun flank en kortwiekten de vleugels van Deflandre en Dupré. Het tactische concept bood de thuisploeg kans om zodoende behoorlijk mee in het spel te gaan. Peter Utaka tikte een vallende vrijschop van Darron Gibson enkele centimeters naast de verste staak. Een kopbalpoging van een opvallend gretige Mounir Soufiani werd door doelman Renard geplukt. Op een 12' moest Predrag Ristovic een eerste keer aan het werk. De Antwerpdoelman wist raad met de inzwiepende voorzet van Defour vanop de linkerflank. Antwerpverdediger Roel van Hemert had er zijn handen aan vol, maar bleef stevig overeind tegen de vaardige nummer acht. R Standard CL probeerde met kortaangebonden combinatiespel het tempo te drukken en had een bijzondere medestander aan de buitenspelval.

Even over het kwartier dreigde Rode Duivel Fellaini. Predrag Ristovic bokste gecontroleerd in hoekschop. Niet veel later moest de Antwerpdoelman opnieuw in corner boksen na een strak schot op doel van Geraerts. R.A.F.C. tegen over links met Kirk Hilton, Darron Gibson en Mounir Soufiani die Alex Di Gregorio bediende. De poging klom over het doel van Renard. Een gelukje voor de Standard-doelman als hij bij een opgeraapte terugspeelbal niet bestraft werd. Minder geluk voor Ryan Shawcross die een via de muur terugspringende vrijschop op doel pegelde en zijn poging gestopt zag door Renard. In derde kwartier kreeg Peter utaka een uitgesproken gelegenheid voor de rechtervoet, maar de trap ging huizenhoog over. Het gebrek aan deugdelijk antwoord op het enthousiasme van de Bosuilelf leidde tot enige irritatie bij de bezoekers. Hoe anders de drie gele kaarten te verklaren die de Luikenaars Dupré, Sarr en Sa Pinto nog voor het rustsignaal in koop moesten nemen? Keer op keer was beste Luikenaar Alex Di Gregorio het slachtoffer. En dan mocht Costa nog van geluk spreken dat hij aan diezelfde sanctie ontsnapte na een razende trap op het scheenbeen van linkerflankspeler Mounir Soufiani.

Rusten met 0-0, dat was vooral voor de bezoekers een bijzonder gevleide tussenstand.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd terug. De bezoekers hadden opdracht gekregen hoger te storen en het tempo op te drijven. Het roodwitte raderwerk richting Renard stokte. De Antwerpverdediging bleef wel behoorlijk meester over de gebeurtenissen. De eerste grote kans na de pauze was nochtans voor de bezoekers. Di Camargo kanlde in de vlucht op doel. De vuist van Predrag Ristovic bleef eens te meer baas over het onheil. Op tegenprik werd Darron Gibson onterecht afgevlagd. Op het uur wist Mounir Soufiani zich geen raad met de cross van Spencer Verbiest. Doelman Renard reageerde gevat. Om de toegenomen Standard-druk te counteren greep coach Warren Joyce naar een eerste wissel. Luid aangemoedigd mocht Kevin Baert het terrein op ter vervanging van Mounir Soufiani. De Bosuillieveling bracht dadelijk opnieuw vaart op de linkerflank. Het was nochtans niet simpel optornen tegen de geroutineerde tegenstander. De wissel leek te werken, maar precies dan sloegen de Luikenaars met heel veel hulp van de lijnrechter (kant Luikse bank!). De bal kwam over de linkerflank tot aan de zestien. Fellaini bediende een meters offside lopende Di Camargo.

Predrag Ristovic ten onrechte geklopt, maar de goal stond wel op het electronische scorebord. Het terechte protest van Mohamed Cisse werd met geel gesnoerd. Je doet maar als topscheidsrechter! R.A.F.C. moest een hele tijd naar adem happen om zich te herstellen, al drongen de Luikenaars nu niet bepaald meer aan. Zo'n tien minuten voor tijd lanceerde Roel van Hemert het lokale slotoffensief met een stevige trap over doel. Zo'n vijf minuten voor tijd leverde dat nog een ultieme mogelijkheid op voor Fraizer Campbell. De jonge Mancunian tikte de botsende bal naast. Daarmee lijkt het bekeravontuur van R Antwerp FC ten einde, maar het is besist geen droef afscheid.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/02/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège

Elftallen

1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
2 Kirk Hilton
7 Alexandre Di Gregorio
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
20 Mounir Soufiani
23 Fraizer Campbell
9 Peter Utaka
16 Oliver Renard
2 Eric Deflandre
4 Dante Bonfim Costa
19 Mohamed Sarr
6 Frédéric Dupré
28 Axel Witsel
76 Ricardo Sa Pinto
27 Marouane Fellaini
22 Karel Geeraerts
8 Steven Defour
10 Igor De Camargo

Wissels

65' 20 Mounir Soufiani (uit)/
3 Kevin Baert (in)
 
76' 9 Peter Utaka (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
 
76 Ricardo Sa Pinto (uit)/
30 Siramana Dembele (in)
82'
 
19 Mohamed Sarr (uit)/
25 Maboula Lukunku (in)
87'
 

Begin Match
      Frédéric Dupré 31'
      Mohamed Sarr 38'
      Ricardo Sa Pinto 43'
Ruststand 0-0
      Igor De Camargo 0-1 68'
69' Moumou Cisse      
92' Spencer Verbiest      
94' Eindstand 0-1 94'
TERUG