Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.
2 3
09.09.1995 Plaats: Stadion Staaien

Scheidsrechter: Robert Jeurissen

Lijnrechters:
Marcel Mallach - Alain Gerard
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na K Sint-Truidense VV - R Antwerp FC

Flitsende Cisse deelt lakens en klappen uit

SINT-TRUIDEN - Cisse Severeyns dirigeerde op Staaien een Antwerps feestje. De Great Old pikte er drie punten mee en gaf het al wankelende vertrouwen van de Kanaries een muilpeer die littekens nalaat. Beide ploegen verschenen aan de aftrap met een debutant in hun rangen. Bij R Antwerp FC maakte Alain Ossomo - het neefje van de Kameroense voetbalgod Roger Milla - indruk als regulator op het middenveld. De 20-jarige Bart Vandersmissen werd vanuit de B-kern in de eerste elftal van K Sint-Truidense VV gedropt. Hij speelde een sterke en complexloze partij op de linkerflank als vervanger van de gekwetste Daelmans.

Voor STVV draaide de confrontatie met rood-wit uit op de vierde nederlaag op rij. De Kanaries konden slechts 25 minuten hun stempel op de wedstrijd drukken met de medewerking van Antwerpdoelman Ranko Stojic die een wilde trap van Balog verkeerd beoordeelde. Een groot contrast met de beauty waarmee Cisse Severeyns zijn team eerder op voorsprong zette. Van Houdt bracht K Sint-Truidense VV in feeststemming door eerst Nico Broeckaert de broek af te doen en nadien Ranko Stojic te kijk te zetten. Bij de rust bracht Fazekas met Manu Godfroid en William Verbeeck meer aanvallend vermogen in het elftal.

Een zet met resultaat. Nadat Francis Severeyns de gelijkmaker tegen de netten lobde, reef een knappe driehoek Severeyns-Verbeeck-Godfroid de eerste Antwerpse uitzege van het seizoen binnen. "Na twee weken zonder wedstrijd is dit een flinke opsteker voor het moreel," glunderde Fazekas. Bovendien bleek dat Alain Ossomo over de nodige bagage beschikt om uit te groeien tot een speler op wie je kan rekenen. Bij S.T.V.V. neemt de druk toe. De meer aanvallende aanpak bracht ze meer verdriet dan vreugde. Coenen dweilt op het middenveld met de kraan open, terwijl de verdediging in al haar voegen barst. In de aanval speelde Van Houdt een verdienstelijke partij, Nielsen was onzichtbaar.

Vanmarsenille zat in de greep van Carlo Lavigne. "We staan onderaan en dat betekent dat de druk groeit," concludeerde Mangelschots. "Door nervositeit lopen sommige jongens over van de goede bedoelingen, terwijl ze hun draai niet kunnen vinden. We moeten een ijzeren wil aan de dag blijven leggen, want als ook dat in mekaar zakt (Johan Convents - De Nieuwe Gazet - 11/09/1995)..."

Retrospectieve door Peter

Waren de vijf vorige uitslagen voorspelbaar, het resultaat van de partij op Staaien was een verrassing. R Antwerp FC begroette Alain Mviena Ossomo en die kan voetballen, driewerf hoera. Nu nog Cvijan Milosevic erbij, Ganiyu Owolabi die zich doorzet en er zit muziek in dit elftal. Aileen de verdedigende blunders moeten er nog uit.

Gelukkig loopt er ook een koele killer in de spits bij de Great Old, Cisse Severeyns. Hij doet het toch maar weer dit seizoen, vijf treffers in zes matchen. De eerste goal kwam er op aangeven van Alain Mviena Ossomo. Het was een pareltje, gescoord met een prachtig hakballetje. Na de twee ongelukkige tegentreffers ging het festival Cisse Severeyns na de rust ongestoord verder.

Na een slecht ontzetten van Coenen lobde Cisse Severeyns de kansloze Velkeneers. De derde treffer kwam er na mooi samenspel tussen Alain Mviena Ossomo, Cisse Severeyns en William Verbeeck. Manu Godfroid, een speler met grote mogelijkheden, scoorde de gouden goal en vierde het feestje met William Verbeeck en Alain Mviena Ossomo.

Het inbrengen van Manu Godfroid en William Verbeeck bleek een uitstekende zet van coach Laszlo Fazekas. Beide technisch begaafde jongeren speelden een erg sterke tweede helft. De hemel klaarde weer op. RFC Seraing kloppen en dan zonder complexen naar Brugge (Peter Nys - Antwerp Clubblad-05 - 23/09/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/09/1995)

Statistieken

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Roland Velkeneers
4 Peter Voets
2 Tibor Balog
3 Wilfried Sleurs
5 Patrick Cypers
9 Bart Vanmarsenille (K)
14 Eddy Dierickx
15 Erwin Coenen
17 Bart Vandersmissen
11 Anders Nielsen
18 Peter Van Houdt
1 Ranko Stojic
7 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
4 Carlo Lavigne
8 Krist Porte
10 Sasha Lenhart
6 Alain Mviena Ossomo
9 Cisse Severeyns
11 Ganiyu Owolabi

Wissels

72'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559
Guy Vandersmissen (uit)/
10 Kurt Morhaye (in)
 
10 Sasha Lenhart (uit)/
15 Manu Godfroid (in)
46'
 
2 Rudi Taeymans (uit)/
12 William Verbeeck (in)
46'
 
11 Ganiyu Owolabi (uit)/
14 John Aloisi (in)
89'
 

Begin Match
10' Bart Vandersmissen      
      Cisse Severeyns 0-1 12'
15' Tibor Balog 1-1      
36' Peter Van Houdt 2-1      
Ruststand 2-1
      Cisse Severeyns 2-2 58'
      Manu Godfroid 2-3 64'
      Carlo Lavigne 80'
90' Eindstand 2-3 90'
TERUG