2 0
24.04.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Van Assche

Na Royal Antwerp FC - Royal Racing CB

Voor een weinig talrijk publiek heeft Royal Antwerp FC het seizoen geëindigd met een glansrijke overwinning op Royal Racing CB. De Brusselaars vertoonden als gewoonlijk een gemeen, ruw en onbeholpen spel, dat uit oogpunt van techniek en balcontrool beneden alle peil stond. R.A.F.C. daarentegen pakte met een degelijk en opwekkend spel uit, in iedere speelhelft een doelpunt aanteekenende, waarvan het laatste een der schoonste was dat men ooit zag aanteekenen. Heer Van Ascche, die veel last had met de ruwe Brusselaars, had de leiding over de ploegen.

R.A.F.C. wint den toss en start met sterken wind in den rug. De Bie wordt al dadelijk op de proef gesteld door Camiel Simons en Alfred Beugnier. Aan den 13en minuut duikelt De Bie voor een center Jos Mortelmans, doch deze loopt op en kan het leder in het doel zenden. De Bie krijgt een schot van Ferdinand Wertz in corner te verwerken. Bij een eersten gevaarlijken aanval van Royal Racing CB langs Vens, volgt Sus Van den Cloot dit voorbeeld. Nadat Ferdinand Wertz ruw wordt gechargeerd, redt De Bie een schot van Willy Ulens. Royal Racing CB komt nog eens in 't kamp van R.A.F.C. Maesschalck schiet op den paal. De rust treedt weldra in met 1-0 voor R.A.F.C.

Bij de herneming komt de eersten aanval van Racing, doch Vens slaat den bal met de handen in het doel, wat de scheidsrechter gelukkiglijk heeft gezien. Aan den 12en minuut passeert Jos Mortelmans den bal aan Ward Bastin die hem aan Willy Ulens laat. Met een prachtschot teekent deze speler alzoo een doelpunt aan van zeldzame schoonheid. Racing werpt zijn opstelling om, zonder succes. Meermaals heeft de scheidsrechter tegen de brutaliteit der Brusselaars in te grijpen. Moeschal wordt voor misplaatste opmerkingen, uit het veld verwezen. De 2-0 stand blijft ongewijzigd.

(bron: GvA - historisch archief - 24/04/1927)

Frans De Vree

13' Jos Mortelmans 1-0
Ruststand 1-0
57' Willy Ulens 2-0
90' Eindstand 2-0 90'