Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. C.S. La Forestoise
2 1
27.03.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Puts

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - CS Forestoise

Het groot publiek is niet gemakkelijk meer naar Royal Antwerp FC te krijgen. Ondanks den grooten inzet der partij, was de opkomst gering. Tijdens de eerste speelhelft was R.A.F.C. licht de meerdere, maar besluiteloosheid voor doel belette die meerderheid in goals uit te drukken. Na de rust gelukte R.A.F.C. zich de kostelijke punten toe te eigenen.

Na een eersten aanval van R.A.F.C. volgt gedurende enkele minuten verdeeld spel. Weldra neemt R.A.F.C. terug de overhand, maar Jean De Clercq mist een eenige schoone kans. Het spel is eentonig om volgen. Ofschoon CS Forestoise schier ononderbroken in zijn kamp gedrongen, is R.A.F.C. er niet in gelukt de verdediging der bezoekers te verschalken. Aan de 44en minuut bekomt CS Forestoise een corner, waarop Crévecoeur den scoor opent. Aan de rust alzoo 0-1.

Bij de herneming valt R.A.F.C. dadelijk aan. Na enkele mislukte pogingen gelukt Ferdinand Wertz een fraai doelpunt op combinatie van het binnentrio. Dat was een prachtstukje voetbal. Aan den 15en minuut bekomt R.A.F.C. een corner welke aan Ferdinand Wertz de gelegenheid geeft een tweede doelpunt in te zenden. Tot het einde blijft het spel met verdeelde kansen. De verdedigers zijn de aanvallers baas en de 2-1 overwinning van R.A.F.C. blijft ongewijzigd.

(bron: GvA - historisch archief - 30/03/2016)

Statistieken

R. Antwerp F.C. C.S. La Forestoise

Elftallen

François Van den Cloot
Rik De Deken
Alfred Beugnier
Charles Simons
Warre Bastin
Jean De Clercq
Gustaaf Meiren
Camiel Simons
Jos Mortelmans
Willy Ulens
Ferdinand Wertz (K)
Clement Janssens
Albert Hekens
Auguste Boucharville
Jean Knof
Gustave Cannaerts (K)
François Crol
Pierre Notte
Jean Crévecoeur
Emile Meert
Gustave Elsocht
Jean-Baptiste Coudron

Wissels


Begin Match
      Jean Crévecoeur 0-1 44'
Ferdinand Wertz 1-1      
60' Ferdinand Wertz 2-1      
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG