R.F.C. Brugeois R. Antwerp F.C.
3 4
20.03.1927 Plaats: De Klokke

Na R.F.C. Brugeois - Royal Antwerp FC

Met dezelfden scoor als FC Malinois tegen Royal RC de Gand, heeft Royal Antwerp FC uit Brugge de punten medegebracht en behoudt zo meteen haar plek in de eere-afdeling. Het begin was niettemin slecht, daar Deplerre reeds aan den 2en minuut doelde voor R.F.C. Brugeois. Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Willy Ulens stelt op overzet van Jos Mortelmans drie minuten later geljk. Het spel gaat verder gelijk op. Pipke Augustus schiet op den paal. Juist voor de rust, heeft keeper Leclercq een gevaarlijk schot van Camiel Simons te redden. De rust treedt alzoo in met 1-1.

Aan den 8en minuut geeft Willy Ulens op pas van Jos Mortelmans den voorsprong aan zijn ploeg (1-2). Aan den 15en minuut doelt Camiel Simons op persoonlijke poging nummer drie. Van de Voorde vermindert den achterstel van Club enkele minuten later (2-3). Aan den 23en minuut doelt Willy Ulens een vierde punt voor rood-wit terwijl Delbeke vijf minuten voor het einde een derde tegenpunt net. R.A.F.C. behoudt met 3-4 de overwinning.

(bron: GvA - historisch archief - 21/03/1927)

Ferdinand Wertz

2' Julien De Pre 1-0
      Willy Ulens 1-1 5'
Ruststand 1-1
      Willy Ulens 1-2 53'
      Camiel Simons 1-3 60'
64' Leon Vande Voorde 2-3
      Willy Ulens 2-4 68'
85' Gerard Delbeke 3-4
90' Eindstand 3-4 90'