Union Saint-Gilloise (SR) R. Antwerp F.C.
5 2
16.01.1927 Plaats: Dudenpark

Na Union Saint-Gilloise (SR) - Royal Antwerp FC

De rood-witten hebben in 't Dudenpark een nederlaag geleden met nogal zware cijfers. FC Malinois verloor ook en daarom is de toestand voor Royal Antwerp FC nog niet hopeloos slecht. Frans Théron, Joseph (Pipke) Augustus en Pol De Groof waren afwezig bij R.A.F.C., terwijl Dis Bastin heroptrad.

Reeds aan den 2en minuut kopt Meyskens het eerste punt in het net van Sus Van den Cloot. R.A.F.C. doet evenwel enkele schoone aanvallen, maar aan den 16en minuut, wanneer Alfons Mertens den bal wil onderscheppen, zendt hij nummer twee voor Union Saint-Gilloise (SR) in eigen net.

Aan den 25en minuut maakt Dis Bastin een tegenpunt waarna Ferdinand Wertz een tweede doelpunt maakt, dat echter wegen off-side vernietigd wordt. Aan den 35en minuut kan Meyskens op center van Cnudde de voorsprong van Union Saint-Gilloise (SR) op 3-1 brengen, waarna Houben nummer vier inzendt. Half-time komt alzoo met 4-1.

Het spel is pas hernomen, wanneer Sus Van den Cloot een vijfden goals van Mertens doorlaat. R.A.F.C. is ondanks het onoverkomelijke achterstel, niet ontmoedigd. Aan den 35en minuut gelukt Ferdinand Wertz tot 5-2 te verminderen.

(bron: GvA - historisch archief - 29/01/1927)

Ferdinand Wertz

2' Achille Meyskens 1-0
16' Alfons Mertens (own-goal) 2-0
      Désiré Bastin 2-1 25'
35' Achille Meyskens 3-1
41' Max Houben 4-1
Ruststand 4-1
46' Georges Mertens 5-1
      Ferdinand Wertz 5-2 80'
90' Eindstand 5-2 90'