Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royale Cercle Sportif Brugeois
1 1
09.01.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Vervaet

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Royale Cercle Sportif Brugeois

De match Royal Antwerp FC-Royale Cercle Sportif Brugeois, die beloofde aantrekkelijk te worden, is tengevolge van eene zwakke leiding en spijtige voorvallen, een vertoon geweest van droeve en onsportieve mentaliteit. Na een eerste speelhelft in het voordeel van de Bruggelingen, maakte R.A.F.C. een goal. Even later beging Ward Bastin een hands, waarvoor de scheidsrechter ten juiste een free-kick floot. Zonder nochtans een oogenblik te wachten, stampte Van Halmeden nog rollenden bal in het doel.

Tot ieders verwondering kende heer Vervaet dit zeer betwistbare punt toe, want schoon wij nog aannemen dat hij niet te fluiten heeft voor het nemen van een free-kick, moet hij toch in acht nemen dat den bal dient geschot te worden van de plaats waar de fout voorviel en dat de tegenstrevende spelers negen yards van den bal verwijderd moeten zijn. Dit werd in ieder geval uit het oog verloren. Ondanks de protestatie, bleef heer Vervaet bij zijn beslissing. Na een lang geharrewar en getwist, kon na tusschenkomst van heer Heinz, voorzitter van R.A.F.C., het spel hernomen worden.

De zenuwachtigheid was echter te groot om nog een degelijk voetbalspel te zien. Tenslotte werden de punten van deze veel te bewogen partij gedeeld. Heer Vervaet had de leiding over de ploegen.

Na een goed begin van R.A.F.C., neemt Cercle de bovenhand. De schoten van Devos, Vernimmen en Proot gaan naast of over het doel. Vervolgens is R.A.F.C. flinks aanvallend, doch zonder succes. Cercle valt vruchteloos aan, bekomt drie corners, maar half-time is daar met blanken scoor.

Wanneer het spel vier minuten hernomen is, schiet Jos Mortelmans op corner van Camiel Simons naar doel. Brilleman, den bal willende onderscheppen, zendt in eigen net. Vijf minuten later stelt Cercle op free-kick betwistbaar gelijk. Van dan af, heeft het vertoonde spel niet veel gemeens meer met voetbal.

(bron: GvA - historisch archief - 09/01/1927)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royale Cercle Sportif Brugeois

Elftallen

François Van den Cloot
Alfred Beugnier
Charles Simons
Warre Bastin
Alfons Mertens
Jean De Clercq
Camiel Simons
Jos Mortelmans
Willy Ulens
John Jacobs
Ferdinand Wertz (K)
André Dhondt
Louis Baes
Albert Van Coile
Benoit Brilleman
Ferdinand Vanhalme (K)
Eugène Van Hoorickx
Charles Vernimmen
Arthur Ruysschaert
Henri Van Poucke
Gerard De Vos
Marcel De Vos

Wissels


Begin Match
Ruststand 0-0
49' Benoit Brilleman (own-goal) 1-0      
      Ferdinand Van Halme 1-1 54'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG