C.S. La Forestoise R. Antwerp F.C.
3 4
28.11.1926

Na C.S. La Forestoise - Royal Antwerp FC
Royal Antwerp FC heeft een moeilijke overwinning in Vorst behaald en zal de toekomst rooskleuriger inzien.

Tijdens de eerste minuten is R.A.F.C. ingedrukt. Aan den 8en minuut begaat Alfons Mertens in 't strafschopgebied een hands. Vekens zet den penalty in goal om. R.A.F.C. dringt stilaan haar kort passenspel op en is menigmaal gevaarlijk. Aan den 23en minuut kan Dis Bastin op free-kick voor hands, gelijkstellen. Het spel is thans zeer opwekkend. Aan den 28en minuut geeft Joseph (Pipke) Augustus met een wijd schot den voorsprong aan R.A.F.C. Met 1-2 voor rood-wit komt alzoo de rust.

Bij het hernemen valt R.A.F.C. aan. Bouchonville redt een zeker punt met de hand en Pol De Groof zet den penalty om in nummer drie. Dit legt de Vorstenaars het vuur aan de schenen. Elsocht vermindert het achterstal op 2-3. Op doelworsteling voor de kooi van Sus Van den Cloot maakt C.S. La Forestoise een goal die wegens off-side vernietigd wordt. De spelers zijn zenuwachtig zoodat de scheidsrechter meermaals in te grijpen heeft.

R.A.F.C. is een tijdje ingedrukt. 't Is nogmaals op penalty voor hands van Warre Bastin dat Vekens gelijk kan stellen. Er blijven nog 20 minuten te spelen. R.A.F.C. ontzet haar kamp. Op ontsnapping, gevolgd door center van Dis Bastin, schiet Jos Mortelmans op den paal. Joseph (Pipke) Augustus gaat als centervoor spelen engeeft met een juisten overzet den bal aan Jacobs die den winning-goal aanteekent.

(bron: GvA - historisch archief - 28/11/1926)

John Jacobs

8' Albert Vekens 1-0
      Désiré Bastin 1-1 23'
      Joseph (Pipke) Augustus 1-2 28'
Ruststand 1-2
      Pol De Groof 1-3 52'
61' Gustave Elsocht 2-3
70' Albert Vekens 3-3
      John Jacobs 3-4 81'
90' Eindstand 3-4 90'