Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal RC de Gand
1 1
17.10.1926 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Henri Christophe

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Royal RC de Gand

Voor een goede opkomst van belangstellenden heeft Royal Antwerp FC niet kunnen winnen, maar dan toch in de eerste speelheflt een fraai en vlug voetbalspel vertoond. De 1-0 voorsprong was ruimschoots verdiend, maar na de rust was Royal RC de Gand volkomen baas, zonder evenwel te kunnen doelen. De puike backs Frans Théron en Pol De Groof leverden uitmundend afbrekend werk, terwijl de halfs en voorwaartsen vooral bij .. Mertens, te veel persoonlijk spel de voorkeur kreeg. Een minuut voor het einde, wanneer men deze maal door Dame Fortuna geholpen, reeds in 't bezit dacht van de twee kostbare punten, konden de Gentenaars gelijkstellen. Zeggen wij nochtans hoe droevig het ook is, op 't laatste ogenblik een punt te verliezen, dat R.A.F.C. zich met den draw nog gelukkig mag achten. De Gentenaars hebben een goeden indruk gemaakt en schijnen er heel wat op verbeterd. Galle, Van Lancker, De Porre en Heyze deden zich het meest opmerken.

Heer Christophe deed den toss spelen, die door Sus Van den Cloot gewonnen werd en de ploegen stelden zich op met Royal RC de Gand tegen den wind. Aanvankelijk is R.A.F.C. ten aanval en bekomt al dadelijk twee corners, die niets opleveren. De bezoekers vallen op hunne beurt aan langs Commine, die eveneens een hoekschop forceert. Door kleine, vlugge passen na beteren controol op den bal, verloopt het spel meestal ten voordele van R.A.F.C. Een kanonbal van Willy Ulens, wordt door Verstraeten met brio in corner verwerkt. Onmiddellijk daarna weert Sus Van den Cloot met evenveel vaardigheid een schot van Heyze. Op een inzet, zendt Dis Bastin het leder op de lat. De Bruycker schiet daarna naast den paal. Jos Mortelmans vindt keeper Verstraeten op zijn post. Aan den 40en minuut valt R.A.F.C. aan langs den rechtervleugel. John Jacobs en Camiel Simons verwisselen heel behendig van plaats en deze laatste, twee backs passeerend, opent onhoudbaar den scoor. Rood-wit bekomt nog twee corners, maar half-time is daar met 1-0.

Na de citroenen is het spel eerst verdeeld, doch weldra gaat Sus Van den Cloot wijd uitloopend een rush van Heysse onschadelijk maken. Royal RC de Gand is nu baas, maar nadat Sus Van den Cloot nog met succes tusschenkomt, schiet Grimmonprez op de dwarslat. R.A.F.C. is meestal in haar kamp gedrongen, maar komt af en toe wel eens los. Aan de 44en minuut stelt Heyze gelijk, zodat Royal RC de Gand niet met ledige handen naar huis zal moeten.

(bron: GvA - historisch archief - 18/10/1926)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal RC de Gand

Elftallen

François Van den Cloot (K)
Frans Théron
Pol De Groof
Charles Simons
Alfons Mertens
Jean De Clercq
Camiel Simons
Jos Mortelmans
Willy Ulens
John Jacobs
Désiré Bastin
Robert Verstraeten
Maurice Galle
Gustaaf Caveye
Alfred Vermeulen
Sylvain De Porre
Jules Van Lancker
Clement Kerstock
Fernand Commine
Robert Heyse
Laurent Grimmonprez (K)
Oskar De Gruyter

Wissels


Begin Match
40' Camiel Simons 1-0      
Ruststand 1-0
      Robert Heyze 1-1 89'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG