Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Daring Cl. de Brux. S.R.
1 2
05.09.1926 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: M. Leroy

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Daring Cl. de Brux. S.R.
Reeds was de groote massa opgekomen voor de eerste voetbalmatch die ongelukkiglijk verloren werd voor Royal Antwerp FC, wanneer zij minstens een draw verdiend had. R.A.F.C moet zich echter niet laten ontmoedigen en zal na enkele weken met hare jonge elementen zeker bevredigende uitslagen bekomen. Daring Cl. de Brux. S.R. had aanvankelijk licht de meerderheid, maar zakte in na de rust, wanneer rood-wit volkomen baas was. Tot doelen kwam het echter niet en tot overmaat van ongelukken, kon Daring Cl. de Brux. S.R. op ontsnapping den winning-goal aanteekenen. Onder leiding van heer Leroy stelden de ploegen zich op.

R.A.F.C. wint den toss, maar de eerste aanvallen komen van Daring Cl. de Brux. S.R. De Munter schiet te hoog. R.A.F.C valt aan langs Dis Bastin en John Jacobs zonder gevolg, waarna Sus Van den Cloot meermaals het bezoek krijgt van de Daringmen. Aan den 23en minuut staat R.A.F.C. voor het doel der bezoekers en bekomt een penalty door Frans Théron omgezet. Daring Cl. de Brux. S.R. komt gevaarlijk op en R.A.F.C. ontsnapt aan doorboring
wanneer De Munter op den onderkant der lat schiet. De bezoeker zal toch gelijk stellen,
wanneer aan den 33en minuut De Munter gehaakt wordt door Jean De Clercq en de scheidsrechter penalty toekent. Sus Van den Cloot weert den door Vlaminck gegeven strafschop af, Desmedt herneemt, de Antwerpkeeper weert nog af, maar als Desmedt een tweede maal herneemt, is R.A.F.C. geslagen, Tot half-time niets meldenswaardig.

Na de rust verlaat Mourcheron het veld gedurende enkele minuten en inmiddels valt R.A.F.C. duchtig aan. Het geluk is echter niet langs de zijde van R.A.F.C. Hoe de bezoeker ook ingedrukt wordt, Van der Meeren kan zijn net toch zuiver houden. Men denkt reeds dat Daring Cl. de Brux. S.R. zich gelukkig mag achten met het punt, wanneer twee minuten voor het einde, R. Desmedt ontsnapt en den winning-goal gaat doelen. Daring Cl. de Brux. S.R. schrijft aldus de twee punten op, wanneer hij hoogstens een draw verdiend had.
(bron: GvA - historisch archief - 06/09/1926)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Daring Cl. de Brux. S.R.

Elftallen

François Van den Cloot (K)
Frans Théron
Alfred Beugnier
Charles Simons
Jean De Clercq
Gustaaf Meiren
Camiel Simons
Jos Mortelmans
Willy Ulens
John Jacobs
Désiré Bastin
Léon Vandermeiren
Armand Swartenbroeks (K)
Alfred Guillaume
Guillaume Driessens
François Moucheron
Albert De Smedt
Charles De Munter
Honoré Vlamynckx
Raymond De Smedt
Pierre Crockaert
Albert Hermans

Wissels


Begin Match
23' Frans Théron 1-0      
      Albert De Smedt 1-1 33'
Ruststand 1-1
      Raymond De Smedt 1-2 89'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG