09.04.1928 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Puts

Paaschtoernooi Antwerpen - tweede dag - finaal

Royal Antwerp FC - Oxford United FC

Heer Putz had de ploegen onder zijn leiding. Aanvankelijk gaat het spel goed op en af. Royal Antwerp FC moet drie corners toestaan, waarvan de Engelschen niet profiteeren. Zij zijn trouwens bijzonder zwak voor doel, schoon zij R.A.F.C. een les geven in balcontrool en dribbleeren. Louis Somers krijgt een kwaad schot van Rivers te verwerken. Stilaan is R.A.F.C. in haar kamp gedreven en valt aan op ontsnapping langs Dis Bastin. R.A.F.C. bekomt alzoo een corner, die een critiek standje brengt, maar zonder uitslag blijft. Even later lost Willy Ulens een schot dat de keeper moeilijk over de lat in corner verwerkt. De keeper van Oxford United FC wordt nog op de proef gesteld op free-kick, door Dis Bastin gegeven. Het spel verloopt nu minuten in het kamp van de bezoekers. Aan den 42en minuut kopt Walter Colignon, op corner van Dis Bastin, het eerste doelpunt in 't net. R.A.F.C. bekomt nog twee corners zonder uitslag. Als Arnold doorgebroken is en ook een corner afdwingt, komt de rust met 1-0.

Bij de hervatting is R.A.F.C. eerst aanvallend. Op voorzet van John Jacobs, staat Walter Collignon alleen voor doel en zendt onhoudbaar nummer twee juist onder de lat. Men speelt zeven minuten. Oxford United FC is thans ingedrukt en schijnt teenemaal uitgespeeld. R.A.F.C. vertoont een schoon passenspel. Aan den 21en minuut doelt Willy Ulens van twintig meter afstand nummer drie. R.A.F.C. blijft door haar snel tempo en degelijke combinatiespel baas. De keeper van Oxford krijgt nog een paar kwade standjes op te klaren. Aan den 35en minuut krijgt Willy Ulens de bal voorgezet van Jos Mortelmans en brengt de voorsprong op 4-0. Vier minuten later maakt John Jacobs nummer vijf met grondscherend schot, op overzet van Willy Ulens. Oxford United FC welke drie achtereenvolgende matchen in de beenen heeft en slechts bij den aanvang goed speelde, is dus geklopt met een forfait-scoor. Net als de vorige jaren, blijft de schaal Mondonça aan de Antwerpsche club.

(bron: GvA - historisch archief - 10/04/1928)

J. Arnold

42' Walter Colignon 1-0
52' Walter Colignon 2-0
76' Willy Ulens 3-0
80' Willy Ulens 4-0
85' John Jacobs 5-0
90' Eindstand 5-0 90'