4 4
06.05.1928 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: M. Leroy

Na Royal Antwerp FC - Daring Cl. de Brux. S.R.

Het was goed te zien dat het heerlijk zonneweder de eindeseizoensmatch niet bevoordeelt. Er was maar weinig volk op het ruime Antwerpstadion als de wedstrijd een aanvang nam. Voor de Brusselaars was de match van het grootste belang, doch voor R.A.F.C. was dat niet het geval. Om 3 ure roept heer Leroy de ploegen in 't veld.

Swartenbroeckx wint den toss. R.A.F.C vertrekt tegen den wind. Louis Somers houdt aldra een schot van Desmedt en een center van Bourjoux. R.A.F.C valt even aan, waarna de zwakke voorlijn der zwart-roden twee zekere doelpunten mist op center van Bourjon en Pappaert. Een schot van Willy Ulens vliegt rakeling neven, waarna Van den Berghe aan Willy Ulens afneemt. Louis Somers duikelt mooi op aarzeling van Alfred Beugnier en schot van R. Desmedt. Dis Bastin zet mooi in, doch Van den Berghe redt kansrijk. Schot van R. Desmedt door Louis Somers schoon gestopt. Op center van Ferdinand Wertz kopt John Jacobs neven. Op den 18en minuut kan Willy Ulens Desmedt voorbijgaan en met een prachtschot den scoor openen (1-0). Van den Bergh houdt dan een schot van Ferdinand Wertz en even later een schuiver van Walter Colignon. Dis Bastin heeft al evenmin kans. Walter Colignon zendt schoon in. Van den Berghe mist, doch Van Istendael redt op 't nippertje.

Daring Cl. de Brux. S.R valt nu felt aan, Louis Somers is onverslaanbaar. Hij duikelt schoon op een shot van Davidts. Op den 36en minuut zet Ferdinand Wertz juist voor doel en Willy Ulens teekent onhoudbaar nummer twee voor R.A.F.C. aan. Het spel gaat nu goed verdeeld op. Na een onbestrafte hands van Swartenbroeckx treedt de rust in met 2-0 voor R.A.F.C.

Na den poos bekomt Daring Cl. de Brux. S.R. een eersten corner der partij, zonder eenig resultaat. Nadat Willy Ulens een schoone kans gemist heeft, gaat Daring Cl. de Brux. S.R. ten aanval. R. Desmedt kan op de 4en minuut de achterstand verminderen. Een minuut later weet Herremans een center van Pappaert in de vlucht om te zetten (2-2). R.A.F.C. ontmoedigt zich niet. Op den 8en minuut zet Alfons Mertens vooruit. Willy Ulens stopt het leder en schiet nummer drie voor de lokalen binnen. Op corner door Ferdinand Wertz afgedwongen, begaat Dis Bastin een fout en de hoekschop blijft zonder resultaat. Na een kwartuurs spelen zet Willy Ulens op den doelpaal. Ferdinand Wertz hernemend, schiet op doel en Van den Berghe zet in eigen netten (4-2). Daring Cl. de Brux. S.R. bekomt twee corners zonder er profijt uit te trekken. Op den 19en minuut zet Bourjon in. Devidts heeft geen moeite om nummer drie voor Daring Cl. de Brux. S.R. te scoren, dank aan raté van Rik De Deken.

Van den Berghe stopt een schot van Willy Ulens kansrijk en duikelt even later prachtig op een schuiver van de centervoor van R.A.F.C. Op den 34en minuut teekent Dis Bastin een doel aan, dat voor fout(?) van John Jacobs tegen Van den Berghe afgekeurd wordt tot groote ergernis van 't publiek. 't Vermindert niet als Devidts een minuut later met kopstoot op center van Pappaert gelijk stelt (4-4). Het spel wordt gestopt door den scheidsrechter en wordt na een paar minuten hernomen. Voor hands van Van den Berghe bekomt R.A.F.C. free-kick, gevolgd van twee corner, waarop Van den Berghe een schot van Alfons Mertens stopt. Ferdinand Wertz komt alleen voor doel, doch Van den Berghe redt. De laatste minuten zijn voor R.A.F.C., doch Daring Cl. de Brux. S.R. behoudt den 4-4 draw en een kostbaar punt. Onder elk opzicht verdiende R.A.F.C. te winnen, want de Daringmen verdienden den draw in het geheel niet.

Bij R.A.F.C. blonken Louis Somers, Willy Ulens en Walter Colignon vooral uit, terwijl bij Daring Cl. de Brux. S.R. niemand speciaal opviel.

(bron: GvA - historisch archief - 06/05/1928)

Jean Bourjon

18' Willy Ulens 1-0
36' Willy Ulens 2-0
Ruststand 2-0
      Raymond Desmedt 2-1 49'
      Albert Herremans 2-2 50'
53' Willy Ulens 3-2
60' Ferdinand Wertz 4-2
      Pierre Devidts 4-3 64'
      Pierre Devidts 4-4 80'
90' Eindstand 4-4 90'