3 1
29.01.1928

Scheidsrechter: heer Van Den Bussche

Na Liersche SK - Royal Antwerp FC

Voor een talrijk publiek heeft Liersche SK eindelijk een overwinning kunnen behalen na een moeilijke periode. Royal Antwerp FC was het kind der historie. Wij hadden beter van de rood-witten verwacht. Scheidsrechter Van den Bussche stelde de teams ten 3 ure op. Zoals men ziet is het team van R.A.F.C. volledig, schoon de beoogde toenadering tusschen de beide bestuurspartijen nog geen voltrokken feit is. De afdreiging van staking behoort wel tot het verleden. R.A.F.C. wint den toss en vertrekt met het voordeel van zon en wind. Liersche SK is evenwel eerst ten aanval. Louis Somers, in prachtvorm, redt in corner. Bervoets schiet over, waarna Willy Ulens een schoone kans mist. Schoon en vlug spel wordt thans vertoond. Seymans, alleen voor doel, schiet nevens.

Jos Mortelmans zet keeper Seymans op de proef, waarna Dis Bastin overschiet. Na 20 minuten spel neemt Liersche SK de overhand. Dis Bastin is goed gehouden en kan zijn talent niet verloonen. Willy Ulens aarzelt voor de Liersche verdedigers. Na 30 minuten bekomt Liersche SK voor fout van Rik De Deken penalty, door De Winter in goal omgezet. R.A.F.C. doet pogingen, maar de rust komt sevens met 1-0.

De tweede helft ziet Liersche SK nog ten aanval en bekomt twee corners die niets opleveren. Louis Somers onderscheidt zich onder de lat. R.A.F.C. bekomt free-kick juist op de kantlijn, wat een geharrewar teweegbrengt. Seymans klaart het gevaarlijk standje op. Aan den 22en minuut stelt Dis Bastin gelijk na een samenspel met Ferdinand Wertz en Jos Mortelmans. Het spel is nu spannend en opwekkend. Aan den 26en minuut op voorzet van Casio, passeert Seymans naar Bervoets die onhoudbaar nummer twee inzendt. Aan den 41en minuut ontstaat een geharrewar voor de kooi van Louis Somers. De scheidsrechter kent nogmaals penalty toe, in nummer drie omgezet.

R.A.F.C. verliest den moed niet. Jos Mortelmans en Willy Ulens stellen beurtelings keeper Seymans op de proef, maar de uitslag blijft onveranderd.

(bron: GvA - historisch archief - 30/01/1928)

Désiré Bastin

30' De Winter 1-0
Ruststand 1-0
      Désiré Bastin 1-1 67'
72' Bervoets 2-1
86' 3-1
90' Eindstand 3-1 90'