1 4
15.01.1928 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: M. Leroy

Na Royal Antwerp FC - Royale Cercle Sportif Brugeois
Ten aanschouwe van een talrijk publiek en bij een uitstekend voetbalweertje, heeft Royal Antwerp FC een zware nederlaag geleden. Heer Leroy had de teams onder zijn leiding. De bezoekers vervangen aldus Baes door Debois. Van Halme wint den toss zonder merkelijk voordeel. De eerste aanvallen komen van Cercle, Louis Somers houdt een wijd schot van Brilleman, waarna Rik De Deken haast in eigen doel zendt. Alfred Beugnier trapt juist voor de lijn weg. Een schot van Willy Ulens kan Renson met kopstoot in corner verwerken. Het spel verplaatst zich naar de overzijde, waar Van Halme naast schiet. Alfred Beugnier staat door fantastisch spel een corner toe in recorner gered, die niets oplevert. Aan den 18en minuut breekt Devos door, passeert Alfred Beugnier en doelt onhoudbaar nummer een. R.A.F.C. heeft geen moed verloren, doch op een schoon opbrengen van Alfons Mertens, schiet Ferdinand Wertz jammerlijk naast den paal.

Alfred Beugnier staat nogmaals corner toe. Weer komt R.A.F.C. in het Brugsche kamp, bekomt een free-kick waarop Willy Ulens naar doel schiet, Proost kan in corner verwerken. Even later breekt Devos nogmaals door en gaat een tweede punt doelen. Van Poucke maakt een punt, ten juiste afgekeurd voor buitenspelstand. Devos doet weer een persoonlijke poging, doch wordt op onreglementaire wijze door Alfons Beugnier gehouden. De scheidsrechter kent een penalty toe, door Van den Bouwhede gegeven en door Louis Somers gered. Van nu af is Cercle de meerdere. Van Halme is bijzonder op dreef, zoo in aanval, als in verdediging. Vernimmen dwingt een corner af. Willy Ulens plaatst een schot dat via den voet van Debois in corner vliegt. Proost houdt juist een schot van Jos Mortelmans als de scheidsrechter de rust fluit.

Bij de herneming is R.A.F.C. ten aanval, doch nadat een paar schoone kansen verkeken zijn, raakt Van Hoorick al vallende de bal met beide handen. De scheidsrechter kent penalty toe, door Willy Ulens omgezet. Men speelt slechts drie minuten. De spelers worden thans zenuwachtig. De scheidsrechter heeft een paar maal in te grijpen. Het spel vermindert van kwaliteit, daar Cercle, zoekend tijd te winnen, de ballen herhaaldelijk wijd uitstampt. R.A.F.C. verbetert niettemin. Op center van Dis Bastin kopt Willy Ulens juist naast den paal. Rood-wit blijft aandringen. Proost wordt herhaaldelijk op de proef gesteld. De Antwerpsche backs spelen roekeloos wijd vooruit, waarvan Devos een derde maal profiteert om op zijn eentje nog een punt te gaan aanteekenen. Het spel is thans 17 minuten oud. Weer is R.A.F.C. de aanvallende partij, doch alle aanvallen blijven vruchteloos tegen de soliede Brugsche verdediging.

Aan de 27en minuut gaat Devos nogmaals voorbij Alfred Beugnier. Ondanks het uitloopen van Louis Somers, zit nummer vier in 't net. Van nu af vermindert de geestdrift. Cercle neemt het gemakkelijker, R.A.F.C. speelt als een verloren team. Tijdens de laatste minuten heeft Louis Somers nog in corner te redden, terwijl Proost een schot van Charles Simons wegwerkt. De 1-4 stand zal evenwel geen wijziging meer ondergaan. Cercle heeft verdiend, maar met overdreven scoor gewonnen. Kampioenenspel kregen wij niet te zien, doch een spil als Van Halme en een centervoor als Devos zijn bekwaam alleen een match te winnen op een elftal als dat van R.A.F.C. van zondag. Het is wel opvallend dat de kampioen geen enkel doelpunt kon maken op een gecombineerden aanval. De vier goals werden op dezelfde wijze door den ontsnappenden Devos aangeteekend. R.A.F.C. had in de tweede helft goede oogenblikken, maar had geen geluk voor doel.

(bron: GvA - historisch archief - 16/01/1928)

Ruststand 0-2
49' Willy Ulens 1-2
      Gerard Devos 1-3 62'
      Gerard Devos 1-4 72'
90' Eindstand 1-4 90'