Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Daring Cl. de Brux. S.R. R. Antwerp F.C.
3 5
18.12.1927 Plaats: Stade Oscar Bossaert

Scheidsrechter: Henri Christophe

Wedstrijdverslag

Na Daring Cl. de Brux. S.R. - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC heeft de verwachtingen zijner trouwste aanhangers ver overtroffen, door op het veld van Daring Cl. de Brux. S.R te gaan winnen, wat zeker weinigen verwacht hadden. Royal Antwerp FC wint den toss en is eerst ten aanval. Daring Cl. de Brux. S.R verplaatst dan zijn spel. Louis Somers moet een schot van Crokaert wegwerken. Aan den 9en minuut weet Willy Ulens den scoor te openen. Drie minuten later stelt Crockaert de beide ploegen gelijk. Het is nu de beurt aan R.A.F.C. dat ten aanval trekt. Jos Mortelmans geeft den voorsprong aan zijn ploeg. Rust treedt in met 2-1 voor R.A.F.C.

Na de thee is R.A.F.C. reeds terug ten aanval, doch Ferdinand Wertz mist een eenige gelegenheid. Daarop valt Daring Cl. de Brux. aan. Op schoone overgaaf van Herremans aan Arys zendt deze naast. Daring Cl. de Brux. valt gedurende eenige minuten aan, toch is het R.A.F.C. dat aan de 18en minuut langs Ferdinand Wertz nummer drie doelt. R.A.F.C. is nu voortdurend in de meerderheid, maar op ontsnapping van Daring Cl. de Brux. doelt De Raeymaeker het tweede tegenpunt. Aan den 25en minuut weet Arys de gelijkmaker te netten.

R.A.F.C. is nu voortdurend in de meerderheid, maar op ontsnapping doelt De Raeymaeker het tweede tegenpunt. Aan den 15en minuut weet Arys de gelijkmaker te netten. Nu valt R.A.F.C. weer aan. Op corner weet Willy Ulens den winning goal om te zetten. Weinig voor 't einde weet dezelfde speler nogmaals Vandenbergh te doen visschen. Daarop het einde, een welverdiende overwinning aan R.A.F.C. latend.

(bron: GvA - historisch archief - 19/12/1927)

Statistieken

Daring Cl. de Brux. S.R. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Louis Vandenbergh
Armand Swartenbroeckx
Guillaume Driessens
Mertens
Théodore De Raeymaeker
Jean Van Isterdael
Gustave Liégeois
Albert Heremans
Raymond Desmedt
Pierre Crockaert
François Arys
Louis Somers
Rik De Deken
Alfred Beugnier
Charles Simons
Jean De Clercq
Jos Mortelmans
Alfons Mertens
Ferdinand Wertz
Willy Ulens
Camiel Simons
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
      Willy Ulens 0-1 9'
12' Pierre Crockaert 1-1      
      Jos Mortelmans 1-2 40'
Ruststand 1-2
60' François Arys 2-2      
      Ferdinand Wertz 2-3 63'
66' Théodore De Raeymaeker 3-3      
      Willy Ulens 3-4 80'
      Willy Ulens 3-5 89'
90' Eindstand 3-5 90'
TERUG