Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren O.-Vl.
4 1
21.10.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Raf Bylois

Lijnrechters:
Danny Vanderhoven - Jozef Carmeliet
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Droom of werkelijkheid?
Eigen bericht - Sporting Lokeren OV maakte een belabberde beurt op de Bosuil. Erg verrassend was dat niet. R Antwerp FC kan als geen club toeleven naar een belangrijk moment. En hoewel Warren Joyce promotie als zijn enige doel van het seizoen ziet, mochten, neen moesten zijn lads zich tonen na de mislukte vertoning van een week eerder. De Lokerse coach had geen goed woord over voor de prestatie van zijn team. Zelfs in het bezoekende supportersvak was niet alles peis en vree, maar dat is van horen zeggen. De vroege voorsprong voor de Great Old kwam er via een doelpunt van Fangzhuo Dong, maar zorgde niet direct voor windstilte in het stadion. Roodwitte uitbraken, maar de bezoekers konden zich een twintigtal minuten als een eersteklasser laten gelden. In die periode scoorden ze ook tegen.

Onder impuls van de kwaliteitsinjectie Darron Gibson genaamd en met steun van de niet versagende roodwitte achterban moest Sporting Lokeren na de gelijkmaker terugplooien en speculeren op de verre bal. Net voor de rust klommen de XI van Joyce-Welsh opnieuw op voorsprong en leek een stunt in de maak... De beide Engelse Antwerpcoaches wisten net als hun spelers en hun supporters na afloop met hun vreugde geen blijf. Ze hadden nochtans een weinig benijdenswaardige week achter de rug. De groep scherp houden, dat was gemakkelijk. De tactische richtlijnen inhameren, was al moeilijker. Helemaal lastig: met ongeduld de fysieke vorderingen van hun revaliderende spelers Darron Gibson en Danny Simpson opvolgen. En eens beslist wie wel en wie niet, de finale selectieknopen doorhakken. De ontgoocheling was zichtbaar bij Gunter Verjans. Het risico groot voor de selectieheren, want wat gedaan bij problemen voor zeg maar de pas herstelde Darron Gibson?

Jonny Evans schoof terug in na internationale verplichtingen en een schorsingsdag. Danny Simpson was weer rechtsachter en zijn landgenoot Kirk Hilton mocht naar links. Keuze voor twee spitsen Fraizer Campbell en Fangzhuo Dong, Luciano Olguin op de bank samen met Kevin Baert en Cedric Tomsin. De match kon amper beter beginnen voor de Great Old. Mamam Souleymane stroopte twee Lokerse verdedigers het vel af, zette voor. Fangzhuo Dong pakte aan, controleerde rug naar doel, draaide en knalde genadeloos met links in de linkerbenedenhoek. Niet veel later opnieuw een kans. Fraizer Campbell zette de voorzet van Alex Di Gregorio over het doel van Milojevic. De Lokerse doelman moest zich bij elke spelhervatting laten assisteren door een verdediger. Op de negende minuut moest de Lokerse portier zich alweer reppen op een poging van Fraizer Campbell. Darron Gibson zette opnieuw druk met een terugvallende bal uit de tweede lijn. De verzorging voor een hoofdwonde na een (onvrijwilige? en onbestrafte) elleboog op Alex Di Gregorio, bracht Lokerse druk.

De hardwerkende middenvelder was nauwelijks opgelapt of Vukomanovic schilderde op het hoofd van de volledig vrijstaande Tambwe en die kopte Lokeren opportunistisch langszij. Erop en erover, zo hoopten ze in de bezoekende dug out. Niets was minder waar. Maznov zorgde wel ei zo na voor een tweede bezoekend doelpunt, maar de Antwerpboys hadden zeker hun deel van het spel. Kwaad bloed zette scheidsrechter Bylois met de gele kaart voor Darron Gibson die bij zijn eerste fout op de bon ging. Op het half uur bijna een tweede Antwerpgoal made in China. De bal ging naast. Terwijl de Antwerpafweer zich op geen foutje liet betrappen, bleef de Lokerse verdediging zo'n vijf minuten voor de rust opnieuw in gebreke. Jonny Evans recupereerde en langs Spencer Verbiest kwam de bal bij Alex Di Gregorio die Fangzhuo Dong breed stuurde. Twee keer dreigen en zo twee man simpel voorbij. Laag uithalen met rechts en Milojevic was opnieuw geklopt. Bezoeker Lokeren slaagde er nog nauwelijks in iets te ondernemen. Rusten met 2-1.

Verwachtte iedereen bij R Antwerp FC na de kampwissel een Lokerse stormloop, dan kwam die er simpelweg niet. Het was meer dan het vierde kwartier ongeschonden doorkomen. De voorsprong werd niet bedreigd, meer nog roodwit stuurde enkele keren op het bezoekende doel aan. Op de elfde minuut waaide er een verre bal tot bij Tambwe. Het schot zwaaierde richtingloos naast. En voor het overige ongevaarlijk plukwerk voor de Antwerpdoelman. Op het kwartier balverlies van Camara heel diep op de roodwitte speelhelft. Mamam Souleymane pikte de bal af en stormde er moederziel alleen mee naar voren. Niemand van Lokeren die de 21-jarige Togolees kon bijbenen. Alle verdedigers voorbij en tot voor Milojevic. De Lokerse doelman zag de schicht in het dak van zijn doel verdwijnen. 3-1! De Bosuil in lichterlaaie.

Gedragen door een uitzinnig publiek, voltrok de stunt zich tegen razend tempo. KSC Lokeren 'streed' als een geslagen ploeg. Enkel in het bezoekende supportersvak bleef de reactie niet uit. Op het uur kreeg Antwerpspits Fangzhuo Dong zijn verdiende applausvervanging. Luciano Olguin kwam hem opvolgen. En de spits schakelde zich moeiteloos in. De roodwitte afweer met een hardwerkende Spencer Verbiest wist zich al langer hoe gemakkelijker staande te houden. En toch onderscheidde doelman Predrag Ristovic zich. Bracht hij tegen KSK Ronse het eerste doelpunt met hulp van Luciano Olguin aan, nu leverde hij van in het eigen strafschopgebied een regelrechte assist af die door Fraizer Campbell in de vlucht en met een mooie boogbal over Milojevic en in het Lokerse doel werd verlengd.

Voetbalcommentator en ex-Antwerpcoach Wim De Coninck noemt de 18-jarige het grootste ManU.-talent ooit op de Bosuil. Hoewel minder opvallend, maar de rol van én Jonny Evans én nieuwe nummer tien Darron Gibson voor dit R Antwerp FC valt nauwelijks te overschatten. Uitblinker Spencer Verbiest noemde dit de overwinning van het collectief. De middenvelder zou half januari maar wat graag in de achtste finale Gba partij geven (op de Bosuil).
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/10/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren O.-Vl.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
23 Fraizer Campbell
9 Fangzhuo Dong
1 Zvonko Milojevic
26 Madi Panandetiguiri
4 Oliver Doll
28 Frederik De Winne
8 Predrag Filipovic
6 Besnik Hasi
15 Aboubacar Camara
5 Ivan Vukomanovic
7 Killian Overmeire
9 Goran Maznov
27 Patiyo Tambwe

Wissels

61' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
 
81' 22 Darron Gibson (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
 
85' 25 Souleymane Mamam (uit)/
3 Kevin Baert (in)
 
6 Besnik Hasi (uit)/
22 Ibrahima Diedhiou (in)
61'
 

Begin Match
2' Fangzhuo Dong 1-0      
      Patiyo Tambwe 1-1 18'
25' Darron Gibson      
40' Fangzhuo Dong 2-1      
Ruststand 2-1
60' Souleymane Mamam 3-1      
62' Fraizer Campbell      
82' Fraizer Campbell 4-1      
91' Eindstand 4-1 91'
TERUG