Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Diegem Sport
4 1
27.08.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Tim Pots
Toeschouwers: 2.750

Wedstrijdverslag

Nog niet adembenemend, wel razend efficiënt
Eigen bericht - De roodwitte fans waren na het spectaculaire einde van de midweek-competitiewedstrijd in voldoende getale aanwezig om opnieuw de taak van twaalfde man op zich te nemen. De snelle opeenvolging van de wedstrijden vormt voor de aanhang allicht minder een probleem dan voor Gunter Verjans. De middenvelder miste immers het overgrote deel van de voorbereiding vanwege blessure. Coach Andy Welsh had voor deze tweede bekerpartij in een week tijd, zijn XI-tal opnieuw op twee plaatsen gewijzigd. Fangzhuo Dong met Chinese verplichtingen wisselde plaats met Luciano Olguin. Souleymane Mamam schoof door naar links t.v.v. Sidi Farssi. Op de andere flank kreeg de jonge rechtsback Danny Simpson nu Kevin Jansen voor zich. In de coulissen ontwikkelt zich blijkbaar 'een probleem' Alain Van Mieghem, hoewel de Antwerpcoach dat overtuigend en met niet al te veel woorden ontkrachtte.

De match opende met twee leuke pogingen van Fraizer Campbell binnen de 15", maar de rest van het eerste kwartier zat de match werkelijk helemaal op slot. Diegem Sport trok met overtuiging een stevige groene afweer op voor de eigen doelman. Ook de jongens van Welsh besteedden ruim aandacht aan het beveiligen van Predrag Ristovic. Gunter Verjans was hierbij een belangrijke schakel. Beide teams claimden beurtelings balbezit, maar bleven daarmee op de eigen speelhelft aan het werk. Bitter weinig offensieve bevliegingen dus, die al even weinig doelgericht waren. R Antwerp FC kreeg weliswaar enkele corners te trappen, maar meer dan een kopbal naast van Jonny Evans leverde dat niet op. Een misverstandje Jonny Evans-Predrag Ristovic bracht Diegem Sport bijna in doelrijke positie. Klokslag vijftiende minuut zette Kevin Janssen vanop rechts vol op het hoofd van Luciano Olguin die naast devieerde. Fraizer Campbell verplichtte doelman De Veirman tot ingrijpen.

Souleymane Mamam werkte zich uit de naad en het was precies de Togolese winger die even voorbij het half uur, Mancunian Campbell vrijspeelde in de Diegemse 16. De jonge spits controleerde, draaide en koos de rechterbenedenhoek voor zijn eerste goal in de roodwitte uitrusting van R Antwerp FC (1-0). Een zuchtje later stond het bijna 2-0, maar Alex Di Gregorio plaatste zijn schot echter aan de verkeerde kant van de staak. Twee keer counterde Diegem Sport gevat. Net zo juist voor inrukken. Na een eerdere gemiste kans was het alweer Peter Vandenbossche die klaarstond om iets tegen te doen. Moumou Cisse ruimde met veel gevoel voor dramatiek en niet zonder risico de diepe bal van Diegem Sport op. De supporters keken met ingehouden adem toe. Rusten met een kleine voorsprong voor de Great Old.

De tweede helft begon een stuk gevatter dan de eerste. De late drinkers hadden werkelijk pech! Een snelle combinatie Jonny Evans-Kevin Janssen-Mamam Souleymane bracht Luciano Olguin voor doel. De spits leek balverlies te gaan lijden, maar kon met een klein tikje vanop de achterlijn nog tot bij Fraizer Campbell. De Engelse schutter had maar een minuscuul gaatje nodig voor zijn tweede van de middag (2-0). Diegem Sport leek nu bijna van de kaart. Fraizer Campbell trok enkele gevaarlijke raids. Kevin Jansen stak net voor het uur een lobbal netjes achter doelman De Veirman binnen. De middenvelder schreeuwde zijn vreugde uit en met hem heel R Antwerp FC. En de cijfers werden tien minuten later bijna indrukwekkend. Luciano Olguin prikte een bijzonder snelle combinatie over links simpel binnen. Mamam Souleymane leverde de perfecte voorzet af. Ondertussen was Spencer Verbiest na een uur Gunter Verjans komen vervangen.

Net als Alex Di Gregorio voor de rust vluchtte Kevin Jansen te vroeg uit de muur ten koste van een geel karton. R Antwerp FC vierde de teugels enigszins en Diegem Sport kreeg daardoor wat meer vrijheid van handelen. Peter Vandenbossche zette na Jonny Evans ook doelman Predrag Ristovic op het verkeerde been en trapte met links de eerredder voor zijn team op het bord. Diegem Sport dwong nog een kansje af. 4-1 was het en zo bleef 't ook tot het einde. Coach Andy Welsh stak zijn tevredenheid niet weg, maar waarschuwde voor de komende opdracht. Ook Spencer Verbiest was samen met zijn ploegmaats best tevreden met het resultaat. Of het woensdag ook zo vlot zal gaan en hoe coach Andy Welsh het dan zal aanpakken, daarop moest de sympathieke middenvelder de antwoorden schuldig blijven. Dat de roodwitten nog een rekening te vereffenen hebben op Puyenbeke, dat weten zelfs de nieuwelingen in de kern!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/08/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Diegem Sport

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
11 Kevin Jansen
7 Alexandre Di Gregorio
15 Gunter Verjans
25 Souleymane Mamam
23 Fraizer Campbell
10 Luciano Olguin
1 Lieven De Veirman
3 Dries Jaspers
12 Pieter Jacobs
16 Hakim Mouloua
5 Kenny Moras
7 Maarten De Schepper
10 Peter Vandenbossche
6 Tarik Mouloua
15 Stephane Van Dorpe
11 Manuel Dominguez
8 Tom Ytebrouck

Wissels

72' 15 Gunter Verjans (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
 
75' 11 Kevin Jansen (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
 
75' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
 
5 Kenny Moras (uit)/
9 Kenny Jacobs (in)
54'
 
8 Tom Ytebrouck (uit)/
4 Cedric Medard (in)
66'
 
16 Hakim Mouloua (uit)/
2 Maarten Van Campenhout (in)
78'
 

Begin Match
13' Alexandre Di Gregorio      
31' Fraizer Campbell 1-0      
Ruststand 1-0
46' Fraizer Campbell 2-0      
59' Kevin Jansen 3-0      
66' Kevin Jansen      
69' Luciano Olguin 4-0      
      Peter Vandenbossche 4-1 80'
90' Eindstand 4-1 90'
TERUG