Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royale Cercle Sportif Brugeois R. Antwerp F.C.
1 1
25.11.1928 Plaats: Edgar Desmedtstadion

Scheidsrechter: Henri Christophe

Wedstrijdverslag

Na Royale Cercle Sportif Brugeois - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC is in de allermoeilijkste omstandigheden een kostelijk punt gaan halen bij Royale Cercle Sportif Brugeois. De stortregen klettert onophoudelijk neder op de doorweekte spelers, terwijl een hevige wind in rechte lijn over het veld blaast. Scheidsrechter Christophe stelt de ploegen op en Van Halme wint den opgooi.

R.A.F.C. start. Cercle leidt spoedig eenige aanvallen waarop Louis Somers moet tusschenkomen. R.A.F.C. rukt zich dan los door Dis Bastin, maar Debois redt. Rik De Deken houdt op corner toegestaan aan Cercle, met de hand, waaruit strafschop volgt dat Baes nevens zendt. Daarna is he de beurt van R.A.F.C. om handelend op te treden. Een hoeksschop levert ook niets op. Ruysschaert plaatst vervolgens een tweetal schoten, welke worden gered. Een hoekschop voor de lokalen blijft ook onbenuttigd. Op ontsnapping van Dis Bastin staat Baes corner toe, zonder gevolg. Cercle valt dan opnieuw aan, maar de voorlijn zit niet ineen. Louis Somers doet de rest. Een free-kick voor fout van deze laatste wordt door van Hoorick tegen de paal gegeven. Een ontsnapping van Dis Bastin loopt op corner uit, door Baes ontzet. De rust komt op aanval van Cercle.

Na de rust heeft R.A.F.C. het voordeel van den wsindt. Op overgave van Dis Bastin, welke Baes voorbij loopt, kan Willy Ulens aan de 1en minuut een schoon doel aanteekenen. Cercle antwoordt door aanval van Ruysschaert, waarbij Vandenbouwhede nevens zendt. De groen-zwarten blijven aandringen en bekomen twee hoekschoppen, welke niet opleveren. Aan de 17en minuut geeft De Loof gepast over, Louis Somers kan onvoldoende afweren en De Vos stelt de ploegen gelijk. R.A.F.C. valt nu op hare beurt aan en de Cercle-verdediging heeft het lastig om af te weren. Willy Ulens, alleen voor Schoofs, mist eene reuzenkans. Hij zendt over. Daarna is het de beurt aan Cercle bij LOuis Somers aan te dringen, zonder gevolgd. R.A.F.C. werkt zich los en bekomt een drietal hoekschoppen, welke onbenuttigd blijven. Het einde wordt gefloten op aanval van R.A.F.C. met een verdiende puntenverdeeling.

(bron: GvA - historisch archief - 26/11/1928)

Statistieken

Royale Cercle Sportif Brugeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

Gérard Schoofs
Louis Baes
Prosper De Bois
Henri Van Poucke
Florimond Vanhalme
Eugeen Van Hoorickx
Arthur Ruysschaert
Gérard Devos
Joseph Van Kersschaever
Michel Vanderbauwhede
Michel Deloof
Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
John Mortelmans
Jean De Clercq
Frans Lodts
Louis (Bob) De Deken
Willy Ulens
Florent Van Mechelen
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
Ruststand 0-0
      Willy Ulens 0-1 46'
62' De Vos 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG