Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royale Cercle Sportif Brugeois
3 0
10.03.1929 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Henri Maeck

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Royale Cercle Sportif Brugeois

Dank het uitgelezen weder was de massa der groote dagen opgekomen voor de match. Spijtig genoeg was het veld zwaar en gedeeltelijk met modder bedekt, wat het spel ongunstig beïnvloedde. Bij de Bruggelingen hebben Vernimmen en Van den Bouwhede hun plaats hernomen, terwijl bij R.A.F.C. lijk wij gisteren aankondigden, Leon Bogaerts optreedt in vervanging van John Mortelmans. Frans Lodts is terug op zijn post, doch Flor Lambrechts bezet nog de plaats van Louis (Bob) De Deken. Ten 3 ure stelt heer Maek de ploegen in rang. Van Halme wint den toss en zet R.A.F.C. met het gelaat in de zon. De rood-witten trappen af. Onmiddellijk is Dis Bastin weg met den bal, doch zijn center wordt onderschept door Baes met de hand. Heer Maeck laat evenwel doorspelen. Willy Ulens stelt keeper Braet een eerste maal op de proef, maar even later, wanner Rik De Deken een schuiver van Van Hoorick doet veranderen, krijgen de Antwerpsupporters het kippenvleesch.

Louis Somers is gelukkiglijk nog juist bij om het leder voor de noodlottige lijn weg te halen. Na enkele minuten op- en afgaande spel, dwingt Frans Lodts een corner af. Een free-kick voor fout van Van Halme en een center van Frans Lodts verwekken kritieke standjes voor het doel van de bezoekers. Deze laatsten vallen op hun beurt aan, doch Devos schiet eerst naast den paal en vervolgens in de handen van Louis Somers. Na een kort bezoek van de rood-witten in het Brugsche kamp, doen de bezoekers ee naanval, die slecht afgewerkt wordt. Charles Pincket verlaat na een botsing met Baes het veld. Dit belet niet dat R.A.F.C. een paar schoone aanvallen leidt, een corner afdwingt en zelfs aan den 27en minuut langs Willy Ulens op center van Dis Bastin den scoor opent. De Bruggelingen die Willy Ulens in off-sidestand waanden, aarzelden een oogenblik, wat hun fataal was. Charles Pincket komt zijn elftal volledigen.

Louis Somers doet zich toejuichen wanneer hij al duikelend een hard schot van Van den Bouwheede verwerkt. Braet en Louis Somers hebben beurtelings een bal van Willy Ulens en Van den Bouwheede te pakken. Op center van Ruysschaert krijgt Rik De Deken den bal op de hand, ook deze maal meent heer Maeck niet te moeten ingrijpen. Van Halme verlaat na een botsing met Dis Bastin het terrein. Gelukkig voor hem ontsnapt een zenuwachtige wenk aan des scheidsrechters waakzaamheid. Cercle heeft een penalty te nemen, wanneer Charles Pincket Vernimmen gehaakt heeft. Van Poucke geeft den strafschop recht op den knielenden Louis Somers die in corner verwerkt. Louis Somers redt nog een verrassend shot van Ruysschaert en half-time is daar met 1-0 voor R.A.F.C.

Onze beschouwingen
Beginnen wij met den lof te maken van het gansche Antwerpteam. Als wij een bijzonder compliment mogen maken aan Louis Somers, Frans De Deken, Dis Bastin en Willy Ulens, dan hebben de overigen ook recht op de warmste gelukwenschen. In alle lijnen was R.A.F.C. door haar vlugheid en beter verzorgde overzetten haar tegenstrever den baas. .. Bogaerts had een aarzelend begin, maar wist zich goed te herpakken. Cercle heeft veel van haar kwaliteiten en vooral veel van haar doelmatigheid verloren.

(bron: GvA - historisch archief - 11/03/1929)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royale Cercle Sportif Brugeois

Elftallen

Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
Leon Bogaerts
Jean De Clercq
Frans Lodts
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Florent Van Mechelen
Désiré Bastin
Robert Braet
Louis Baes
Prosper De Bois
Henri Van Poucke
Florimond Vanhalme (K)
Eugeen Van Hoorickx
Arthur Ruysschaert
André Saeys
Gérard Devos
Michel Vanderbauwhede
Charles Vernimme

Wissels


Begin Match
37' Willy Ulens 1-0      
Ruststand 1-0
55' Willy Ulens 2-0      
72' Désiré Bastin 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG