06.01.1929 Plaats: Het Rooi

Scheidsrechter: Hubrecht
Toeschouwers: 5.000

Na Royal Antwerp FC - Royal RC de Gand

Een echt winterweder, vrieskou en sneeuw. Het was waarlijk beter achter de warme kachel, maar wat wilt gij. Het voetbal is zoo aantrekkelijk dat niettegenstaande concurrentie van K Beerschot AC-KRC Mechelen, er nog 5000 liefhebbers de koude incasseerden om getuige te zijn van deze ontmoeting. Het plein van Berchem Sport, hoewel gladdig, is in goeden staat. De sneeuw is afgekerd zoodat het veld goed bespeelbaar, maar tamelijk hard is. De Antwerpsupporters zingen al voor de match en houden den moed er in... Beide ploegen zijn au grand complet, Dat belooft ons een goedbetwiste match. Heer Hubrecht roept om twee uur de elftallen in 't veld. R.A.F.C. wint den opgooi. Er is geen voordeel van wind. Royal RC de Gand trapt af. Het gladde plein laat niet toe snel te spelen. Royal RC de Gand dwingt een eersten hoekschop af. Deze wordt door Hoornaert nipt over gegeven. Het spel wordt sneller en de aanvallen wisselen zich af.

Royal RC de Gand dringt aan, doch de rood-witte verdediging waakt. Verstraeten moet een hard schot van Willy Ulens in corner redden, deze brengt geen voordeel. Op fout van Royal RC de Gand geeft Louis (Bob) De Deken aan Frans Lodts wiens center door Willy Ulens met een prachtigen stoot omgezet wordt. 1-0 na vijftien minuten. R.A.F.C. blijft in meerderheid, doch speelt te traag. Op hands van Rik De Deken zet Grimmonprez naast. Een corner in het voordeel van R.A.F.C. brengt geen wijziging. Wederzijdsche hoekschoppen brengen geen voordeel. R.A.FC. komt nu in meerderheid en de Gentsche verdediging moet zich verweren. Er komt echter geen verandering en de rust treedt in in het voordeel van R.A.F.C.

Racing is dadelijk aanvallend, zonder echter gevaarlijk te zijn. R.A.F.C. komt dreigend antwoorden. Verstraeten ken tenslotte opklaren. Louis Somers moet reddend optreden en houdt een prachtigen kopstoot van Van Accoleyen. Wanneer ieder het doelpunt gemaakt dacht, weet hij nog te redden. De aanvallen wisselen zich snel af. Racing op ontsnappingen werkende, is gevaarlijk. Na elf minuten, op voorzet van Dis Bastin, maakt De Vos hands in het beruchte gebied. De penalty wordt door Willy Ulens omgezet (2-0).

(bron: GvA - historisch archief - 07/01/1939)

Gustaaf Wolfs

15' Willy Ulens 1-0
Ruststand 1-0
56' Willy Ulens (penalty) 2-0
89' Florent Van Mechelen 3-0
90' Eindstand 3-0 90'