Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Putte S.K. R. Antwerp F.C.
0 10
29.07.2006 Plaats: Grensstraat
Toeschouwers: 1450

Wedstrijdverslag

Keep the Legs Going! (A. Welsh)
Eigen bericht - Dubbele cijfers, voetbalhonger, vlotte balcirculatie, onderhoudende snelheid van uitvoering en op uitzondering van een knal op de vuisten van Predrag Ristovic niks weggegeven. Genoeg elementen om van Antwerpcoach Andy Welsh een gelukkig mens te maken na zijn eerste opdracht in de dug out van de Great Old. Er waren bovendien heel veel tevreden roodwitte fans naast het terrein van de Grensstraat. In afwachting van de nieuwe 'Britse' gezichten en de geblesseerde Gunter Verjans, werd het team gebouwd rond Spencer Verbiest met enkel namen die ook het vorige seizoen de roodwitte kleuren al verdedigden.

Doelman Predrag Ristovic zag zich omringd door Kevin Jansen, Mohammed Cissé, Sam Lavan en Cedric Tomsin in de afweerzone; Spencer Verbiest, een schijnbaar herboren Mamam Souleymane, Alain Van Mieghem en Alex Di Gregorio aan wie het jonge vaderschap zeker niet af te lezen viel, zorgden voor de aanvoer naar het duo Darko Lukanovic als diepste spits en Fangzhuo Dong als targetman. En aanvoer was er ongetwijfeld. Toch bleef de lokale afweer meer dan twintig minuten overeind. En dat was beslist de verdienste van de Putse doelman die op een gevaarlijke kopbal van Darko Lukanovic de dwarslat bovendien als bondgenoot had. Jammer toch dat de doelverdediger zich al vrij vroeg diende te laten vervangen. Alex Di Gregorio pegelde, de doelman weerde af. De rebound van Darko Lukanovic scheerde de dwarslat. Na de drinkpauze van een drietal minuten, vertrok SK Putte met een nieuwe goalie en die werd ongenadig op zijn reflexen getest. Darko Lukanovic en Fangzhuo Dong leken van opdracht te zijn gewisseld.

Ook de fans gingen voor het eerst luidkeels aan het aanmoedigen en dat bracht vrij snel op. 28' ver moest de lokale doelman zich een eerste keer gewonnen geven. Alex Di Gregorio vond achtereenvolgens Kevin Jansen, Mohamed Cisse en Mamam Souleymane. De Togolese winger zette gestrekt voor doel. Darko Lukanovic knikte tegen het net. Amper twee minuten later kon de inlopende Fangzhuo Dong de voorzet van Spencer Verbiest met het hoofd in de lange hoek deviëren (0-2). Onder aanvoering van de Engelstalige instructies van hun coach, lieten de roodwitten nu niet meer los. Alain Van Mieghem knalde over het doel. En dat deed maatje Spencer Verbiest hem vlotjes na. Fangzhuo Dong kon zijn kopbal onvoldoende kaderen. Twee knappe reddingen van de lokale portier hielden de Chinese spits weg van verder succes. Souleymane Mamam bekroonde zijn werklustige eerste periode met een beauty van een doelpunt. In het straatje gestuurd door Darko Lukanovic wachtte hij net voldoende lang tot de doelman platging om tot 0-3 aan te dikken. Meteen de ruststand.

In elke lijn een wissel en de jongens van Andy Welsh zetten na de kampwissel hun bestorming van het doel verder. Onkans, een paar slordigheidjes bij het besluiten en opnieuw de portier van SK Putte hielden de score niet langer dan acht minuten ongewijzigd. Mamam Souleymane prikte gestrekt tot bij de tweede paal waar Fangzhuo Dong eenvoudig binnentikte. En op aangeven van Luciano Olguin zorgde de spits even voor het uur voor nr. vijf. Putte leek onverwacht nu even aanspraak te kunnen maken op wat evenwicht in de partij. De Engelse instructies van de coach en de benen die bleven bewegen ten spijt, bracht een knap afstandsschot van Alain Van Mieghem pas opnieuw vuur in de partij. Naast de eerdere vervangingen kwam zich opnieuw in bijna elke lijn een fris gezicht melden. Samen met een bijzonder bedrijvige Ritchie De Laet en Kevin Baert stond er nu een home-made Antwerprechterflank op het terrein. 'Bortsje' kwam eerder op de bal van Fedorow en zo'n tien minuten voor tijd klom de score naar 0-7.

Bijna in dezelfde minuut schilderde Giovanni Fedorow een door Robert Neagoe afgedwongen vrijschop over de muur in het dak van het doel. En nog was het niet over. Luciano Olguin verlengde de voorzet vanop de linkerflank van Giovanni Fedorow en Robert Neagoe tikte binnen. Enkele minuten voor tijd kon de roodwitte aanhang een tiende keer juichen als een keiharde uithaal van Spencer Verbiest via Giovanni Fedorow in doel verdween. Op uitzondering van de lokale elf was iedereen best tevreden na deze eerste oefengalop van R Antwerp FC, de supporters hadden er wel lang op moeten wachten. Zou Spencer Verbiest hebben genoten tegen de club waar hij een stukje van zijn jeugdopleiding kreeg?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/07/2006)

Statistieken

K. Putte S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Kevin Huygen
5 David Wagemans
8 Franky Nighisti
7 Glenn Bory
11 Ajub Adborahman
12 Bob Stevens
4 Koen Van Der Schoot
6 Michael Forr
9 Kris Imbert
14 Steven Elst
10 P1
1 Predrag Ristovic
2 Kevin Jansen
5 Moumou Cisse
6 Sam Lavan
3 Cédric Tomsin
11 Souleymane Mamam
4 Spencer Verbiest
8 Alain Van Mieghem
7 Alexandre Di Gregorio
10 Darko Lukanovic
9 Fangzhuo Dong

Wissels

22' 1 Kevin Huygen (uit)/
D2 (in)
 
60' 11 Ajub Adborahman (uit)/
16 Takis van Tilburg (in)
 
60' 10 P1 (uit)/
3 Christof Pelicom (in)
 
60' 8 Franky Nighisti (uit)/
15 Robin Huybrechts (in)
 
60' 4 Koen Van Der Schoot (uit)/
V1 (in)
 
60' 5 David Wagemans (uit)/
13 Jens Lambaert (in)
 
3 Cédric Tomsin (uit)/
16 Ahmed Biga (in)
46'
 
10 Darko Lukanovic (uit)/
19 Luciano Olguin (in)
46'
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
46'
 
2 Kevin Jansen (uit)/
22 Ritchie De Laet (in)
53'
 
1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Jochem Tanghe (in)
71'
 
11 Souleymane Mamam (uit)/
18 Kevin Baert (in)
71'
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
20 Robert Neagoe (in)
71'
 

Begin Match
      Darko Lukanovic 0-1 27'
      Fangzhuo Dong 0-2 28'
      Souleymane Mamam 0-3 39'
Ruststand 0-3
      Fangzhuo Dong 0-4 53'
      Fangzhuo Dong 0-5 57'
      Alain Van Mieghem 0-6 71'
      Kevin Baert 0-7 78'
      Giovanni Fedorow 0-8 78'
      Robert Neagoe 0-9 81'
      Giovanni Fedorow 0-10 86'
90' Eindstand 0-10 90'
TERUG