Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.
2 0
22.04.2007 Plaats: Gemeentelijk Stadion VWH

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Geert Simoens
Toeschouwers: 2050

Wedstrijdverslag

Definitief uit titelkoers geslagen...
Eigen bericht - Kevin Baert had bij de eerste mogelijkheid van de match vol op doel gevlamd, maar vond doelman Baert op zijn weg. Bij de eerste aanval van KFC VW Hamme stond Damien Allen helaas te schutteren. Kopte een diepe bal te stil op zijn doelman. Koud kunstje voor Tom Van Hyfte om er tussen te kruipen en zijn team op voorsprong te schieten. Eentje om aan de intussen onvergetelijke lijst toe te voegen. Koude douche voor bezoeker R Antwerp FC... Wat wil je vroeg coach Warren Joyce zich hardop af als al je beschikbare verdedigende rechtervoeten of geblesseerd of geschorst zijn... Weinig keuze dus voor de roodwitte selectieheren, want ook nu bleef Alain Van Mieghem op non-actief. Op links stond de nauwelijks halffitte Mounir Soufiani die op een week tijd amper een keer het trainingsveld had gezien. Ter vervanging van stofzuiger op het middenveld Spencer Verbiest werd Darron Gibson op de eigen helft geposteerd. De flanken werden offensief omgeturnd met Kevin Baert (aanvankelijk) op rechts en Mamam Souleymane op links. Hamme-coach Fuat Capa zag zijn selectiezorgen meteen opgelost met een vroeg doelpunt.

De roodwitte achterban reageerde furieus, maar kon allicht toch niet tippen aan de krachttermen die Ryan Shawcross richting onervaren ploegmaat stuurde. Damien Allen wist nauwelijks hoe reageren, net zo min als de rest van zijn ploegmaats. VWH zette voorzichtig de tegenstand vast. Hoe zwak ook de reactie van de bezoekers, de blauwzwarten van Capa lieten zich niet uit de opgelegde organisatie halen. Ondanks de aarzelingen, liep het antwoord van R Antwerp FC aanvankelijk toch vaak over rechts. Gevaar kwam er dan weer van de linkerflank. Na samenspel Mounir Soufiani, Alex Di Gregorio kon Luciano Olguin op doel besluiten. De verdediging weerde af in hoekschop, waarna alles weer in de goede plooi viel. Minutenlang gebeurde er doelgericht helemaal niets. Tot Ryan Shawcross alles en iedereen voorbij flitste op de rechterflank. De voorzet vond het voorhoofd van Luciano Olguin die vol en hard op de dwarslat kopte. Dit had beter verdiend. Een verraderlijk, valse voorzet van Mamam Souleymane bezorgde de doelman bijna de banbliksems van zijn ploegmaats. Hij herstelde op tijd zijn foutje.

Dan was het weer de beurt aan VWH om richting Predrag Ristovic te trekken. Het leverde een hoekschop voor Petrovic op. Ook nog een fraaie kopbalkans voor Tom Van Hyfte aan de verste paal voorbij. Een opstootje tussen Thomas De Meyer en Alex Di Gregorio werd met sussende woorden van scheidsrechter Allaerts beslecht. Zo goedkoop kwam de immer stevig verdedigende Darron Gibson niet weg. Hij incasseerde zijn zoveelste kaart van het seizoen en komt al opnieuw onder gele dreiging. Rusten met 1-0 op het bord.

Mamam Souleymane kwam na de kampwissel niet meer terug, in zijn plaats Peter Utaka. VWH-coach Capa reageerde en haalde aanvaller Steve De Ridder naar de kant voor Issa Traore. Dat klonk gevaarlijk en de nieuwe spits stelde zich ook zo aan. Ondertussen had Luciano Olguin al een eerste mogelijkheid overgekopt. Van Der Heyden zette met zijn linker naast. Traore begon aan zijn oefeningen op doel besluiten. Vooralsnog was de poging te hoog gericht. Een achterwaarste kopbal van Fraizer Campbell ging heel even wel de goede richting uit, maar doelman Baert stak er een hand tussen. Kevin Baert zette een afgeweerde bal van Peter Utaka net aan de verkeerde kant van de rechterpaal. VWH had misschien het beste van het spel, maar af en toe kwam roodwit tot bij Baert. Zo moest de blauwzwarte doelman een vallende vrijschop van Darron Gibson met de vuisten uit zijn doel houden. Ref Allaerts die zijn appreciatie van de Argentijnse voetbalkunst al in het boekje genoteerd had, liet een fout op Olguin aan of in de zeventien helemaal onbestraft. De roodwitten waren daardoor zo onthutst dat ze even geen oog hadden voor Traore die uit de tegenaanval de bordjes op 2-0 knalde.

De lokale aanhang overstemde met sprekend gemak de bezoekende scheldwoorden richting scheidsrechter. Helemaal in blessuretijd haalde de ref dan weer de banbliksems van het thuispubliek over zich heen. Peter Utaka ging neer en nu volgde wel een strafschop. Geheel in overeenstemming met het huidige roodwitte vormpeil wist Alex Di Gregorio de elfmeter niet om te zetten. Het moet gezegd de reactie van doelman Baert werd door kenners naar waarde geschat. R Antwerp FC droop bedremmeld af, terwijl de plaatselijke voetbalclub aan het feesten ging...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/04/2007)

Statistieken

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nico Baert
2 Tim Koppen
22 Karel De Smet
6 Koen Van Der Heyden
4 Marko Petrovic
14 Thomas De Meyer
5 Kristof Kestens
7 Jonathan Butera
15 Jorrit D'Haeseleer
9 Tom Van Hyfte
11 Steve De Ridder
1 Predrag Ristovic
19 Damien Allen
15 Gunter Verjans
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani
25 Souleymane Mamam
7 Alexandre Di Gregorio
22 Darron Gibson
3 Kevin Baert
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell

Wissels

47' 11 Steve De Ridder (uit)/
24 Issa Traore (in)
 
85' 9 Tom Van Hyfte (uit)/
20 Serge Djamba-Shango (in)
 
88' 15 Jorrit D'Haeseleer (uit)/
19 Koen Versyp (in)
 
25 Souleymane Mamam (uit)/
9 Peter Utaka (in)
46'
 
15 Gunter Verjans (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
71'
 

Begin Match
7' Tom Van Hyfte 1-0      
      Darron Gibson 42'
Ruststand 1-0
      Luciano Olguin 62'
65' Karel De Smet      
80' Issa Traore 2-0      
      Fraizer Campbell 80'
      Ryan Shawcross 89'
95' Eindstand 2-0 95'
TERUG