Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Rac. Waregem
2 0
14.04.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters:
Eric Thiry - Dominique Klemczak
Toeschouwers: 5.250

Wedstrijdverslag

Hard gewerkt en niks weggegeven...
Eigen bericht - De oproep van voorzitter Eddy Wauters bij ATV was niet helemaal in dovemansoren gevallen. De Antwerpfans waren zeker minder talrijk aanwezig, maar zongen zich gedurende 90' vierkant achter hun team. Shorts in navolging van coach Warren Joyce waren nog een kleine minderheid, korte mouwen waren daarentegen nu al alom tegenwoordig. Om uiteenlopende redenen van schorsing, blessures, mindere vorm en wie weet een schokeffect tussen de lijnen, husselde de roodwitte technische staf het team door mekaar. Resultaat: een hele nieuwe rechterflank. Op rechtsachter stond verrassend en voor het eerst Damien Allen, Alex Di Gregorio verhuisde naar rechtsmidden. Aan de overkant nam Mounir Soufiani over van Cedric Tomsin, terwijl Kevin Baert een lijntje hoger de voorkeur kreeg. Ook al een nieuwe, maar niet geheel onuitgegeven linkerkant dus. De centrale posities in verdediging werden toevertrouwd aan Ryan Shawcross en Gunter Verjans. Wapenbroeder voor Fraizer Campbell werd de lange Luciano Olguin, terwijl Peter Utaka samen met zijn collega's Mamam Souleymane en Cedric Tomsin moest toekijken vanuit de dug out. Aan gestalte geen gebrek bij de bezoekers. Op vokale steun van de achterban moesten ze bij KRC evenwel niet rekenen.

De nieuwe rechterflank begon net als de rest van de ploeg aarzelend aan de partij. Vooral Damien Allen zocht naar evenwicht op zijn positie. Darron Gibson hield het op korte kaatspasses om vooral niks verkeerd te doen. Het grote vertrouwen liep duidelijk niet in roodwit shirt. Predrag Ristovic moest al in de eerste minuut een hoekschop aan de bezoekers toestaan. Yousfi zou al een eerste keer de bal vrij hoog voor doel naar de tweede paal jagen, maar Ryan Shawcross bleef wel baas over de boomlange Tom Devos. Zo bleef roodwit ook baas over de tijd. Bij KRC wisten ze niet goed uitbreken uit het eigen tactische korset. Er was een keuze te maken tussen er vol voor te gaan of toch maar tijdrekken en scoren op een diefje zoals enkele weken geleden tegen FC V Dender. Stilaan groeiden de gelederen bij de groep van Joyce-Welsh naar mekaar toe. Darron Gibson vond moed, speelde Luciano Olguin aan, die voorlangs kopte. De linkerflank bereidde een kans voor Fraizer Campbell voor. Het gestrekte schot ging millimeters naast. Aan de overkant direct gevolgd door een erg gevaarlijke hoekschop. Predrag Ristovic moest de bal met de vuist vanonder de dwarslat wegboksen en deed dat schitterend.

In de herneming kopte Compernolle naast. Het bleef helaas heel veel middenveldspel en de pogingen op doel waren schaars. Op het schot op halve hoogte van Darron Gibson moest doelman Vergote alert met de beide vuisten reageren. Het was de eerste corner in een reeks voor R Antwerp FC. En op een ervan trapte Darron Gibson eerst tegen het vlaggetje en de tweede keer pas tegen de bal... Kevin Baert gooide de terugvallende bal terug in het pak, Fraizer Campbell en Luciano Olguin toucheerden even alvorens Alex Di Gregorio keihard via de rechterpaal binnenwerkte. Er volgde een zucht van verlichting ten alle kante, maar die was door de aanzwellende supportersliederen amper te horen. Hier kreeg de verzoeningspoging gestalte. KRC protesteerde tegen de gang van zaken, maar het doelpunt stond op het bord. En zo zou dat tot aan de rust blijven. Het draaide wel leuk op de linkerflank waar Kevin Baert geruggesteund door Mounir Soufiani het publiek geleidelijk op zijn hand had weten te krijgen.

Ook dat bleef zo na de kampwissel. De kleine Bosuilmiddenvelder werd nochtans niet echt gespaard door de tegenstand en kon al evenmin op veel bescherming van de scheidsrechter rekenen. KRC had net voor de rust al gewisseld, bij R Antwerp FC kwamen ze ongewijzigd terug. Het eerste kwartier met heel veel middenveldspel en weinig infiltraties leed aan een gebrek aan doelgevaar. Net over het uur wisselde Warren Joyce met Darko Lukanovic en Luciano Olguin aanvaller voor aanvaller. Plots kreeg de wedstrijd een nieuw elan. Direct na de vervanging een leuke corner voor de bezoekers, netjes opgeruimd door het duo Shawcross-Baert. 't Was even doorbijten, want ook Maiga kwam plots dreigen opzetten. Ook aan de overkant schoot Alex Di Gregorio uit zijn sloffen op pass van Darko Lukanovic. KRC kreeg het een stuk moeilijker zijn achterhoede gesloten te houden. De nieuwe spits, hoewel een beetje gehinderd door een gebrek aan competitieritme, ging inderdaad achter alles en iedereen aan. De tegenstand had er beslist geen lieve jongen aan. Kevin Baert zette aan voor een gesmaakte solo. Het schot knalde op de vuisten van Stefan Vergote. Ook Alex Di Gregorio stuitte op het brede lijf van de Waregemgoallie.

Een opstootje kostte Spencer Verbiest zijn derde gele kaart en bezorgde de roodwitte technische staf selectieproblemen voor de volgende opdracht. Er was nochtans enkel een ingebeelde fout aan voorafgegaan! Ook Mounir Soufiani haalde verhaal na een trap in de zij en begon aan een nieuwe gele reeks. En net toen de zenuwen tot het uiterste gespannen stonden, moest Predrag Ristovic zo'n vijf minuten voor tijd met een werkelijk formidale redding de bal onder de balk vandaan halen. De roodgele rebound ging naast. Hoewel het vertrouwen ook bij Fraizer Campbell zoek leek, mocht de jonge Mancunian op een assist van Darko Lukanovic staalhard binnentrappen. Zegezeker kregen de youngsters Fraizer Campbell en vooral Kevin Baert een stormachtige applausvervanging. "Een schoonheidsprijs zullen we niet krijgen voor deze wedstrijd," vatte Alex Di Gregorio de gebeurtenissen achteraf samen. Coach Warren Joyce vond zinnen genoeg om zijn tevredenheid met prestatie en resultaat uit te drukken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/04/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Rac. Waregem

Elftallen

1 Predrag Ristovic
19 Damien Allen
15 Gunter Verjans
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani
3 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
23 Fraizer Campbell
10 Luciano Olguin
1 Stefan Vergote
2 Yannick Euvrard
14 Björn Deloof
18 Diederik Moerman
13 Arne Houtekier
11 Kristof Dupont
7 Fangio Compernolle
21 Dieter Vervelghe
6 Steev Yousfi
15 Bureima Maiga
25 Tom Devos

Wissels

61' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
 
88' 23 Fraizer Campbell (uit)/
9 Peter Utaka (in)
 
88' 3 Kevin Baert (uit)/
25 Souleymane Mamam (in)
 
25 Tom Devos (uit)/
10 Frederik D'Hollander (in)
42'
 

Begin Match
37' Alexandre Di Gregorio 1-0      
Ruststand 1-0
77' Spencer Verbiest      
81' Mounir Soufiani      
      Fangio Compernolle 81'
85' Fraizer Campbell 2-0      
93' Eindstand 2-0 93'
TERUG