Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
1 0
10.03.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters:
Pascal Willems - Peter De Bast
Toeschouwers: 14.000

Wedstrijdverslag

Mounir Soufiani countert Mechelse Sturm und Drang
Eigen bericht - De technische staf van R Antwerp FC had af te rekenen met twee belangrijke afwezigen. Op linksachter werd de plaats van de geblesseerde Kirk Hilton gedoubleerd door Mounir Soufiani. Voor het aanvallende vak viel de afwezigheid van Fraizer Campbell in te vullen met ofwel Souleymane Mamam als terughangende aanvaller in steun van Peter Utaka ofwel jarige 'Argentina - Argentina!' Luciano Olguin. Nooit voor een opvallende keuze verlegen, viel het verrassende verdict van de roodwitte selectieheren in het voordeel van beide spelers. Luciano Olguin werd diep de loopgraven ingestuurd. Mamam Souleymane moest vanaf de flank actie maken en infiltreren. Kevin Baert begon, tot ontgoocheling van de jonge middenvelder, samen met Damian Allen en Cedric Tomsin in de dug out naast zijn coaches. Bij de bezoekers geen Nana Asare die voor verscheidene weken out is. Aanvallen leek de beste verdediging in dit cruciale duel tussen nrs. twee en drie en dus bewapende de immer sympathieke Mechelse coach zich met offensieve intenties voor de strijd op de doorregende Bosuilmat. Met Vleminckx, Kielo-Lezi en Charaï stonden drie aanvallende krachten aan de aftrap.

Danskampioen Pieter Loridon mocht de aftrap geven en dan begon al direct het echte werk. R Antwerp FC startte op Engelse wijze. Veel diepe ballen, maar daar wisten de Mechelse lengtes wel raad mee. Ook klapte de roodgele afweer al vroeg de buitenspelval open. Kielo-Lezi was eerst om voor de bezoekers op doel af te gaan. De bal zwaaierde af. Ook Van Zundert ging zijn kans, maar al even slecht gericht. De tegenacties werden over en weer afgevlagd. Op pass van Mamam Souleymane zette Ryan Shawcross de eerste roodwitte mogelijkheid schuin voorbij het doel van Kempeneer. Een poging van Peter Utaka werd afgeweerd in hoekschop. Het schotje van Alex Di Gregorio werd keurig door de Mechelse verdediging afgeweerd. Bij de eerste (onhandige) tackle uit de wedstrijd wapperde scheidsrechter Verbist met geel voor Kielo-Lezi. Even later blesseerde Vleminckx zich en moest al snel vervangen worden. KVM leek steeds moeilijker vat te krijgen op het 'Britse' krachtvoetbal van Di Gregorio & co. Net voor het half uur ging de poging van Peter Utaka voorlangs. Een samenspel Peter Utaka Mamam Souleymane vond evenmin de gepaste afwerking.

Een dubbeltje in omgekeerde volgorde tussen beide spelers werd door de verdediging afgeblokt. Doelman Kempeneer moest ver uit zijn doel ingrijpen om een verre op de Nigeriaanse spits te onderscheppen. Darron Gibson zag zijn schot uit stand via de vuisten van Kempeneer te hoog klimmen. Een onhandigheidje in de Antwerpverdediging werd bijna door Iddi afgestraft. Hij krulde vanop links aan het doel van Predrag Ristovic voorbij. In zicht van de rust moesten de XI van Joyce even met zijn tienen voort. Darron Gibson moest zich vanwege een zwaar bloedende verwonding in het gelaat buiten de lijnen laten verzorgen. KVM probeerde nu enige druk te ontwikkelen, maar kwam nauwelijks in de buurt van de Antwerpdoelman. Rusten met 0-0.

Vooral de bezoekers waren daarmee best tevreden. Het thuispubliek wist niet goed hoe reageren, maar zette wel onmiddellijk opnieuw de keel open om de helden te begroeten bij de kampwissel. Ook Kevin Baert deelde in de aanmoedigingen als hij na de pauze de stek op rechtsmidden overnam van Mamam Souleymane. De jonge middenvelder stuurde na de Mechelse aftrap diep op Luciano Olguin. Ook nu greep doelman Kempeneer onberispelijk in. Aan de overkant een corner die enige animositeit in de fatale zone veroorzaakte. Ryan Shawcross ruimde eenvoudig met de kop op. Onmiddellijk gevolgd door een nieuwe bezoekende corner. Kielo-Lezi zette uit de rebound hoog over doel. Dhondt deed 'm even later na. KVM leek nu stormkracht te ontwikkelen. 't Was dus alle hens aan dek in de roodwitte afweer. Waarom de bezoekende coach met Charaï precies dan een volgende aanvaller verving, was niet geheel duidelijk. KVM probeerde de druk aan te houden, maar tot echte kansen kwamen de roodgelen niet. Aan de overkant verkeken ze zich op een inspanning op kracht van Luciano Olguin.

De spits won het duel hoorde ploeggenoot Mounir Soufiani komen aanvliegen en stak door naar de linksachter die overhoeks binnen knalde. Het Bosuilpubliek explodeerde. Werd even later al (bijna) tot zinnen gebracht als Iddi bijzonder geraffineerd op doel besloot. De Antwerpdoelman sprong met de vuisten richting kruising en weerde tot ontgoocheling van alles wat KVM heette af. Uit de hoekschop volgde een vrijschop, maar kanon Van Zundert werd door de muur afgeblokt. Predrag Ristovic moest bij de les blijven in de volgende minuten, maar tot meer dan enig plukwerk werd hij niet gedwongen. In volle Mechelse sturm und drang tackelde Ryan Shawcross zich bij een onschuldig ogende ingreep onder gele dreiging. Het Mechelse raderwerk liep vast in een aantal onzuiverheden en ook de buitenspelval was een moeilijk te omzeilen klip. Toch zag Iddi nog een gaatje linksbeneden, maar daar lag doelman Predrag Ristovic om het tegendoelpunt te voorkomen. Om helemaal te weerstaan gebruikte Antwerpcoach Joyce nog zijn derde wisselmogelijkheid. Plots leek de match opnieuw in evenwicht met dreiging op het Mechelse doel.

Luciano Olguin zag zijn match nog bijna bekroond met een goal. Hij liftte de bal echter over. R Antwerp FC beleefde een moeilijk laatste half uur, maar hield uiteindelijk de kostbare driepunter op de Bosuil. De Antwerpcoach was daarmee best tevreden, al hield hij onmiddellijk de vinger aan de pols van de komende opdrachten. KSK Ronse heeft alvast van de geschorste Darron Gibson niets te vrezen. In de straten rond het stadion speelde zich helaas een weinig stichtelijke en in de nationale media breeduitgesmeerde confrontatie met matrakken, politiehonden en sproeiwagens af. Of de VRT-verslaggevers getipt waren om zich in de buurt van het onheil op te houden, blijft uiteraard een open vraag...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/03/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani
25 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
10 Luciano Olguin
9 Peter Utaka
20 Kevin Kempeneer
3 Jonas Ivens
5 Kenny Van Hoevelen
15 Wesley Van Belle
8 Bart Van Zundert
19 Maxime Biset
6 Bert Dhondt
10 Abdul-Yakuni Iddi
11 Isame Charaï
12 Jean-Paul Kielo-Lezi
18 Bjorn Vleminckx

Wissels

46' 25 Souleymane Mamam (uit)/
3 Kevin Baert (in)
 
50' 22 Darron Gibson (uit)/
19 Damien Allen (in)
 
77' 9 Peter Utaka (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
 
18 Bjorn Vleminckx (uit)/
9 Pieter Crabeels (in)
25'
 
11 Isame Charaï (uit)/
13 Antun Dunkovic (in)
54'
 
19 Maxime Biset (uit)/
4 Jeroen Mellemans (in)
64'
 

Begin Match
      Jean-Paul Kielo-Lezi 17'
Ruststand 0-0
50' Darron Gibson      
59' Mounir Soufiani 1-0      
68' Ryan Shawcross      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG