Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V.K. Tienen R. Antwerp F.C.
3 2
18.02.2007 Plaats: Bergéstadion

Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters:
Frank Bleyen - Patrick Belly
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Eindronde veilig gesteld, maar FCV is weer verder weg...
Voor de tweede keer dit seizoen was ons webteam onvolledig op de afspraak, telkens om arbeidstechnische redenen. Net als de vorige keer in Oostende werd nu verloren in suikerstad Tienen. Vorige weekeinde was het webteam van rafc.be niet volledig aan de aftrap en wat gebeurde toen in Tubeke? Juist, ja. Ook verloren. Vorige week deelden wij ons verslag met rafc.be. Deze keer deden wij beroep op J.D.R. (van de chapewerken in Tubize!) en zullen zijn verslag integraal posten in de wedstrijdsectie. Op weg naar op zijn minst de eindronde, beloven we plechtig dat we afwezigheden zullen proberen te vermijden. Dat zal met een heel aantal zondagmiddagwedstrijden helaas bijna zo moeilijk zijn als het parcours dat rood en wit nog rest.

De tweede en laatste kans om de periodetitel binnen te halen in vijf dagen tijd. Daarover moest de wedstrijd met een hopelijk zoete smaak uitsluitsel geven. Over het beschikbare arsenaal niets dan bittere berichten echter. 'No go,' luidde het verdict voor Alex Di Gregorio echter. Koorts, ziekbed en dus geen wedstrijd op zondag. Souleymane Mamam haalde het startschot evenmin. Hij verzekerde ons dat hij volgende week terug inzetbaar zal zijn. Vandaag moest hij zich nog beperken tot supporteren en eventueel GSM-en. Op de tribunes ook Ritchie De Laet en Gunter Verjans, waarschijnlijk ook met mobieltje in aanslag. SMS of internet was voor Antwerpfans die op zondag moeten werken en dus de ontknoping vanop afstand moesten zien te volgen, de enige uitkomst. GSM-operatoren stonden, ongeacht de uitslag, zeker in het winnende kamp. Primus Mobile hoopte op heel veel roodwitte doelpunten.

De eerste helft leverde 23 fouten op, maar was op geen enkel moment een veldslag. Scheidsrechter Ver Eecke bleek een eersteklas vakman en bestrafte gepast en zonder overdrijven waar nodig. De jonge Damien Allen mocht debuteren op het middenveld. Je kan haast geen moeilijker moment kiezen om iemand voor de leeuwen te gooien dan deze zondag in Tienen. Wel oppassen met een uitdrukking waarbij leeuwen of ander wildlife met mensen in verband worden gebracht. Als test kan het tellen. KVK Tienen opende de sportieve strijd met een schuchtere kopbal van Geebelen. De knik was te zwak om Ristovic te verontrusten. De ouderdomsdeken van de ploeg leek echter ook last van zenuwen te hebben. Hij trapte enkele malen slecht uit. R Antwerp FC schudde de nervositeit van zich af na een eerste poging van Campbell op aangeven van Gibson. De bal van de topschutter werd van de lijn geveegd. De Antwerpse aanhang legde zijn schuchterheid af. Gibson voelde zich gesterkt en mikte een eerste vrije trap naar de tweede paal. De bal ging een half metertje naast het doel en wist zich dat hij zijn vizier diende aan te scherpen.

Een goede tackle van Triantafillidis voorkwam een doelpunt van Fraizer Campbell. Spencer Verbiest verslikte zich in een geslepen pasje centraal voor doel. De middenvelder bewees hiermee waarom hij het als spits nooit ver zou schoppen. Bayock zette dan op zijn beurt de Antwerpse afweer in rep en roer met enkele technische hoogstandjes. Zijn schot was gelukkig van een minder niveau. Kevin Baert demonstreerde hoe het wel moet door met rechts aan te nemen en met links het leer in het hoekje te knallen. De sterke redding van Schuermans belette het jeugdproduct te scoren. Diezelfde Baert in samenspel met Olguin waren de aangevers, Spencer Verbiest scoorde op de lage voorzet. Via SMS kwamen we bovendien te weten dat R.V.A. in Mechelen op weg leek naar een nieuwe stunt. KVM 0-1 achter na een own-goal van Van Zundert. Het inspireerde Fraizer Campbell net niet genoeg. Eerst werd een lob gekeerd en daarna schoof hij voor en gapende doelmond het leer hoog over. Op slag van rusten kwam Tienen alsnog langszij. Lunenburg stond moederziel alleen aan de tweede paal en knikte een vrijschop binnen.

Kirk Hilton zei ons achteraf dat het stilaan een oud zeer wordt die goals op stilstaande fazes, maar "er wordt driftig aan gewerkt," besloot hij. Op slag van rust was de score in Mechelen in dezelfde zin veranderd.

Alle vier de ploegen kwamen met dezelfde uitgangspositie als een uurtje eerder uit de kleedkamers voor de tweede helft. Daarmee stond roodwit alleszins op winst in de periodestand. Damien Allen slalomde door de Tiense afweergordel, maar besloot in de voeten van een verdediger. De debutant speelde bij momenten aardig, was vooral aanvallend een aanwinst en vergat bij momenten zijn verdedigende taken. Van Hemert merkte het als eerste: hij had alle moeite met het het afstoppen van beurtelings Bayock en Karabulut. De jonge Nederlander moest dus optornen tegen een technisch sterke overmacht. De thuisploeg lokte bezoeker R Antwerp FC aanvankelijk meermaals in de buitenspelval en trachtte zo van onder het aanvallende juk uit te kruipen. Spencer Verbiest zette zich halfweg die tweede helft door op kracht en versierde een corner. Darron Gibson trapte, Fraizer Campbell knikte aan de tweede paal binnen. KVK Tienen leek door die nieuwe achterstand plots extra geprikkeld. R Antwerp FC kroop op een hoopje achteruit. De jonge Antwerpboys zochten steun bij elkaar. Leken door schrik overmand voor nieuw puntenverlies.

KVK profiteerde van de bezoekende aarzeling en wierp zich volop in de strijd. Triantafillidis kon van dichtbij koppen. Een sublieme reflex van Predrag Ristovic stak stokken in de wielen. Antwerpcoach Joyce greep in en koos voor extra veiligheid. Publiekslieveling Kevin Baert werd gewisseld voor debutant Mounir Soufiani. Aanpassen aan de nieuwe organisatie, maar Bayock sloopt doorheen de buitenspelval. De technisch vaardige kwelduivel besloot onbegrijpelijk naast. Ristovic was tien minuten voor tijd toch geklopt. Na een puike redding op een schot van Lacroix, had de Serviër geen verhaal tegen het harde, opwippende schot van Belme uit de tweede lijn. Peter Utaka werd gebracht om voor de kentering te zorgen. Olguin werd naar kant gehaald door zijn coach. Doelman Ristovic weerde een poging van Belme. Enkele minuten voor tijd bracht Allen zichzelf centraal achteraan in problemen. De jonge speler liet zich de bal afvoetig maken door Bayock. Het Tiense enfant terrible toverde een streep uit zijn voetbalschoenen die over Ristovic in de kruising ging. Een wereldgoal. KVK vierde alsof het de maan veroverde.

Schril contrast bij R Antwerp FC: ondanks het behalen van de periode, niets dan verslagen gezichten. In de cabine volgde allicht een donderpreek van Joyce en Welsh bovenop. Enkele deuren verder was er ondertussen een hels feestje aan gang bij de Tienense winnaars. Coach Warren Joyce had moeite de weg naar persruimte te vinden en werd daarvoor pijnlijk afgeblaft door de plaatselijke verantwoordelijke. Intussen maakte het merendeel van de Antwerpspelers zich stilletjes uit de voeten om zo te ontsnappen aan moelijke vragen van journalisten.
(PeWe - J.D.R. - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/02/2007)

Statistieken

K.V.K. Tienen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Roony Schuermans
14 Michaël Lacroix
8 Benny Lunenburg
17 Bernard Morreel
3 David Triantafillidis
13 Quentin Verlaine
10 Thierry Bayock
7 Mathieu Belme
19 Steven De Pauw
9 Christophe Geebelen
12 Müslüm Karabulut
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
2 Kirk Hilton
3 Kevin Baert
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest
19 Damien Allen
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell

Wissels

84' 3 David Triantafillidis (uit)/
6 Jan Gielen (in)
 
88' 12 Müslüm Karabulut (uit)/
4 Karel Gerits (in)
 
91' 9 Christophe Geebelen (uit)/
15 Maki De Silva (in)
 
3 Kevin Baert (uit)/
20 Mounir Soufiani (in)
74'
 
10 Luciano Olguin (uit)/
9 Peter Utaka (in)
81'
 

Begin Match
19' Benny Lunenburg      
      Spencer Verbiest 0-1 35'
44' Benny Lunenburg 1-1      
Ruststand 1-1
49' Müslüm Karabulut      
53' Steven De Pauw      
      Spencer Verbiest 65'
      Fraizer Campbell 1-2 66'
      Damien Allen 68'
74' Mathieu Belme 2-2      
      Luciano Olguin 74'
87' Thierry Bayock 3-2      
92' Eindstand 3-2 92'
TERUG