Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C.V. Dender E.H.
3 0
16.12.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Danny Huens - Michael Keyen
Toeschouwers: 14664

Wedstrijdverslag

"Sportief hoogtepunt van 2006" (P. Bistiaux)
Eigen bericht - Zowel winnaar R Antwerp FC als FC V Dender EH verdienden felicitaties voor de hoogstaande en knappe prestatie die ze beiden wisten te brengen. Bezoekend coach Vandevelde ging voorop in het uitdelen van complimentjes aan de eigen spelers en gelijk had hij. De reeksleider had zich op geen moment in een hoekje laten drummen. Enkel in de box waren de roodwitten, ondanks de afwezigheid van topschutter Fraizer Campbell, een stuk efficiënter. Antwerpsecretaris Paul Bistiaux koos de match tot zijn sportieve hoogtepunt van het voorbije roodwitte jaar. Met 3-0 winnen tegen de reeksleider is zeker geen evidente zaak, vond hij. Alex Di Gregorio sloot zich hierbij maar wat graag aan met een speciale nieuwjaarswens die hij niet eens hoefde uit te spreken... Warren Joyce sprak wel en met respect over tegenstander FC V Dender EH. Ook zijn sportieve personeel, maar niet alleen zij kregen hun deel van heel veel woorden die tevredenheid uitdrukten. Ook de supporters werd lof toegezwaaid.

De Antwerpcoach koestert voor 2007 uiteraard een groot verlangen waar ook R Antwerp FC en zijn roodwitte fans deel van uitmaken. "Het blijft onverminderd winnen en punten pakken in 2007," aldus de coach. Andy Welsh vond hoogstpersoonlijk het woord 'consistency' uit om die taak te omschrijven. "Maar nu eerst even enkele dagen de riem eraf en enkel aan vrouw en kindjes denken in afwachting van de belissingen over de kern voor de tweede seizoenshelft..." De huidige spelersgroep volstond ruimschoots om de afwezigheid van topschutter Fraizer Campbell op te vangen, althans tijdelijk voor deze ene wedstrijd. De tweekoppige technische staf was al van langer overtuigd van de kwaliteiten van Luciano Olguin en zegde dat vorig weekeinde ook met zoveel woorden. De Argentijnse spits werd dus logischerwijs samen met die andere sluipschutter Fangzhuo Dong de vuurlinie ingestuurd. Gezien de gele kaartenbalans was het niet enkel 'oorlog' in de 16.

Ondanks hun riante uitgangspositie begon FCV Dender nogal voorzichtig aan de partij. Balletje rondspelen op de eigen speelhelft? Aanpassen aan de loeiende omstandigheden in de hel van Deurne-Noord heet zoiets. Al heel snel leek die tactiek achterhaald. Bij de eerste scherpe infiltratie van de jongens van Joyce-Welsh luidden de noodklokken in de blauwzwarte achterhoede. Een vrijschop van Jonny Evans was het prille begin. Cross tot bij Danny Simpson, een royale rush langs de rechterzijlijn van Mamam Souleymane. De voorzet streelde het hoofd van Luciano Olguin. De controle, het schot naar de linkerbenedenhoek en het doelpunt van Alex Di Gregorio. De 1-0 voorsprong voor R Antwerp FC! Van een verrassende greep naar de keel van de grote jongens van FCV Dender gesproken! De bezoekers lieten zich overigens niet overpoweren. Aan de overkant moest Fangzhuo Dong zijn verdediging bijspringen. Hij gaf de corner weg na de vrijschop van Van Geem.

De fout op het middenveld van Mamam Souleymane oogde spectaculair, de gele kaart terecht. De aanvallende drang van de Togolese middenvelder onverstoorbaar dodelijk. Zeven keer zuivere pass en Mamam Souleymane stuurde als achtste schakel voor doel. Fangzhuo Dong verdubbelde in wat heet zijn laatste match in de roodwitte uitrusting van R Antwerp FC de voorsprong van zijn team. Nog reageerden de bezoekers het hoofd fier rechtop (en waarom niet?) als een hecht blok. De diepe bal vond een gevaarlijk aanspeelpunt bij huurling Thiebaut, als Jonny Evans of Moumou Cisse niet net een tikkeltje hoger klommen. Of er de grijpgrage handen van Predrag Ristovic niet ook tussenkwamen. Het grootste gevaar dreigde vanop afstand. Een afvallende bal bal werd door Degroote naastgepegeld. Het schot van De Storme zocht wel het doel, maar klom over de dwarsbalk. Predrag Ristovic moest op zoek in de korte hoek na een bezoekende hoekschop.

De voorzet van Fangzhuo Dong veroorzaakte dan weer enige moeite voor doelman Coppens. Darron Gibson maalde kilometers en strooide met passes. De grote jongens van Dender lieten zich niet verrassen, al moest doelman Coppens een stevige kopslag van Luciano Olguin vanonder de balk vandaan halen. Net voor inrukken nog een gedecideerde interventie van Predrag Ristovic die Van Geem van een psychologisch kantelmoment hield. Rusten met 2-0. De beide ploegen hadden al in de eerste periode diep in het krachtenarsenaal getast. Toch viel de match niet stil. Geen van beide ploegen kroop achteruit, al werden de bezoekers in het offensief gedwongen onder druk van de omstandigheden. De roodwitte achterban reageerde furieus op twee nieuwe gele kaarten voor het geliefde team. Moumou Cisse en amper enkele minuten later Spencer Verbiest werden door scheidsrechter Gumienny geboekt.

Opvallend van hoe ver de leiding moest komen aanlopen om die sancties uit te delen als ging het om kerstcadeau's. De vrijschoppenspecialisten van FCVD konden er niets mee. Predrag Ristovic had een magistrale reflex in huis om een kopslag van Thiebaut uit zijn doelvlak te houden. De corner leverde een nieuwe hoekschop en vervolgens een inworp op. De Antwerpverdediging stond secuur te werken, maar moest voor het uur nog een keertje op zijn goalie rekenen. Een kattensprong van de Antwerpdoelman hield De Storme van succes. Ondanks de kopbal op doel van Jonny Evans door Coppens gepakt, verwachtte iedereen een tactische ingreep vanuit de dug out. En zo gebeurde ook. Tegen de zin van het publiek in, werd uitblinker Mamam Souleymane omgewisseld tegen Gunter Verjans die als een laaghangende rechterflank mee aan balrecuperatie moest komen doen. Fangzhuo Dong oefende op doel vanuit stilstand. De bal ging rakelings naast. Alex Di Gregorio recupereerde een slap weggewerkte vrije trap van Darron Gibson.

De aanvoerder-analyst van roodwit liftte over de verdediging waar Fangzhuo Dong met enige hulp van de terugsnellende Gerets de eindstand op het bord trapte. Deze spits is een absolute aanwinst voor het Engelse voetbal. Zijn voetbalverhaal in Antwerpen is bijna over. Van loempiabakker tot roodwit topschutter? De Vlaamse pers focuste vaak genadeloos op de wat mindere kantjes van de Chinees. Nog een laatste keer kwam de spits op lage pass van Gunter Verjans aansnellen, maar het kanon stond te hoog gericht. Of Darron Gibson een afscheidsovatie oogstte, was niet geheel duidelijk. Een minuutje voor het einde kreeg die andere Manchester-huurling Danny Simpson allicht wel zijn laatste Antwerpse applausvervanging. Zijn huisgenoten moeten zo goed als zeker op zoek naar een nieuwe chef-kok! In het publiek zaten dan (nog) twee mogelijke nieuwelingen voor de roodwitte squad van de tweede seizoenshelft toe te kijken. De fans zorgden alvast voor een onvergetelijk bezoek. De eindejaarsperiode kan na de overtuigende zege niet meer kapot. Wij houden de wens van Alex Di Gregorio in het achterhoofd...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/12/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C.V. Dender E.H.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
10 Luciano Olguin
1 Thierry Coppens
17 Roel Van Hemert
6 Sven Vandeput
3 Johan Gerets
5 Steven De Petter
19 Wouter Degroote
9 David Geeroms
10 Koen Persoons
8 Kevin Van Geem
14 David De Storme
21 Gunther Thiebaut

Wissels

65' 25 Souleymane Mamam (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
 
81' 22 Darron Gibson (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
 
89' 12 Danny Simpson (uit)/
3 Kevin Baert (in)
 
6 Sven Vandeput (uit)/
11 Dieter Vandendriessche (in)
46'
 
17 Roel Van Hemert (uit)/
7 Kevin Franck (in)
72'
 

Begin Match
4' Alexandre Di Gregorio 1-0      
11' Souleymane Mamam      
14' Fangzhuo Dong 2-0      
Ruststand 2-0
50' Moumou Cisse      
56' Spencer Verbiest      
      Koen Persoons 56'
      Dieter Vandendriessche 63'
70' Johan Gerets (own-goal) 3-0      
76' Alexandre Di Gregorio      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG