Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.
0 1
10.12.2006 Plaats: Stade J. Mariën

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters:
Jean-Michel Soyer - Alain Ghislain
Toeschouwers: 2800

Wedstrijdverslag

Gibson-Evans voor een "All-Ireland goal"
Eigen bericht - Misschien voor het eerst dit seizoen verkoos de technische staf van R Antwerp FC ervaring en kracht boven frivoliteit. Zo kreeg Mohamed Cisse zijn plaatsje in het hart van de roodwitte defensie terug na schorsing. Om het verwachte powerplay van het R Union SG van nieuwe coach Alex Czerniatynski te beantwoorden ging Spencer Verbiest in steun van toch nog drie offensieve middenvelder Alex Di Gregorio, Darron Gibson en Mamam Souleymane. De jonge Kevin Baert viel zodoende uit de kern en volgde de match met aandacht vanuit de tribune. En de Antwerpjongere zag twee teams starten die mekaar geen meter, zelfs geen centimeter cadeau wilden doen. Was het niet echt safety first bij R Antwerp FC, de coaches hadden dus toch voor een wat behoudende aanpak gekozen. Bij R Union SG was het helemaal van dat. Alex Czerniatynski had bij zijn grote examen in eigen huis, zijn discipelen in defensieve slagorde opgesteld met een achterlijn van tenminste vijf verdedigers en nog enkele terughangende middenvelders bovenop. De wedstrijd leed er duidelijk onder.

Bezoeker R Antwerp FC had bovendien moeite met de stevige, wat intimiderende aanpak van o.a. Mvuezolo. Fangzhuo Dong was de roodwitte 'oorlogstoker' van dienst in het matchbegin. Scheidsrechter Geldhof was al blij dat het enigszins binnen de perken bleef, al trok hij wel vijf keer geel in de loop van de partij. Het doelgevaar beperkte zich die eerste vijftien, twintig minuten tot wat uitwaaierende schotjes ver naast. De buitenspelval deed telkens weer goed dienst voor de thuisploeg. Even voorbij het kwartier stuurde Mamam Souleymane spits Fraizer Campbell een eerste keer lopen. Kudimbana moest zijn doel ver verlaten, maar kon het aanstormende gevaar keren. Al over halverwege de eerste periode mocht Darron Gibson een eerste corner trappen. Het hoofd dat hij zocht, vond hij (nog) niet. Wel verdween de bal in de grijparmen van Union-goalie Kudimbana, die zijn geblesseerde collega degelijk verving.

Overbuur Predrag Ristovic was bijna helemaal inactief geweest, plukwerk op aanwaaiende ballen niet meegerekend. Op het halfuur vond een vrije trap van Darron Gibson, na fout op Mamam Souleymane, het hoofd van Jonny Evans. Kudimbana ranselde in hoekschop. Het leek op offside, maar aan de overkant mocht Buelinckx doorgaan en knallen. Predrag Ristovic haalde het lage schot in extremis uit de linkerbenedenhoek. De wedstrijd leek eindelijk een beetje onder stoom te komen. Bezoeker R Antwerp FC knutselde een paar mooie bewegingen in mekaar. Mamam Souleymane gaf aan Spencer Verbiest voor een ver schot, maar die kwam niet verder dan tot bij Alex Di Gregorio die naast devieerde. De Antwerpaanvallers Fangzhuo Dong en Fraizer Campbell hadden helaas ook niet gek veel niet klaargemaakt in de eerste periode. Rusten met een wat ontgoochelende 0-0 op het bord.

Na de pauze al direct animo op het terrein en een gele kaart voor een slag van Rimbold richting Spencer Verbiest. Het thuispubliek vond dat maar flauwtjes. De Antwerpaanhang vuurde als steeds het roodwitte team vurig aan. En dat was ook
nodig om de lokale dadendrang af te stoppen voor het echt gevaarlijk kon worden. Fraizer Campbell ging helemaal in die sfeer mee, maar ging op het uur in het boekje en verspeelde zo zijn startbewijs voor de topper tegen FCV Dender EH. "Luciano is een degelijk alternatief als mogelijke oplossing voor dit probleem," stelde coach Warren Joyce achteraf pers en achterban gerust. De Argentijnse aanvaller werkte zich overigens het laatste half uur de ziel uit het lijf als vervanger van Mamam Souleymane, die om tactische redenen werd gewisseld door zijn coaches. Dat de technische staf mogelijk ook zijn Chinese striker zou moeten missen, wilde Warren Joyce niet gezegd hebben. Fangzhuo Dong ging na een luchtduel tegen het hoofd van Poncet zwaar bloedend neer.

Met zes hechtingen werd de gapende voorhoofdwonde door de medische staf opgeknapt, terwijl op het veld de strijd om de hoofdstad verder duurde. Fraizer Campbell had moeite overeind te blijven tegen de overmacht, maar sleepte er zo'n kwartier voor tijd toch een hoekschop uit. Darron Gibson had al zo dikwijls geprobeerd, maar nu vond hij precies het juiste hoofd van... Jonny Evans aan de eerste paal voor een 'All Ireland goal'! Restte RUSG nog zo'n vijftien minuten om wat te verzinnen. R Antwerp FC had het niet zo moeilijk om het lokale slotoffensief zonder averij te overleven. Antwerpcoach Warren Joyce genoot met mate en had al meteen de opdracht van volgende week in gedachte. Bij de lokale sportieve patron Czerniatynski was de ontgoocheling uiteraard groot, al roemde hij in een veeltalige persontmoeting zijn gewezen ploeg nu al als toekomstig kampioen...

Bij monde van Spencer Verbiest vernamen we dat de Antwerpspelers maar wat graag willen meegaan in die redenering. Volgende week afspraak op de Bosuil voor het vervolg.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/12/2006)

Statistieken

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Mulopo Kudimbana
7 Davy Peeters
5 Yves-Andréas Manga
24 Thomas Gille
2 Stéphane Poncet
22 Kevin Nicaise
6 Musumbu Mvuezolo
10 David Rimbold
4 Rémy Keromest
9 Stavros Glouftsis
17 Yves Buelinckx
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
23 Fraizer Campbell

Wissels

76' 2 Stéphane Poncet (uit)/
19 Samuel Dog (in)
 
79' 24 Thomas Gille (uit)/
15 Gertjan Martens (in)
 
84' 9 Stavros Glouftsis (uit)/
11 Jason Duchatelet (in)
 
25 Souleymane Mamam (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
61'
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
73'
 

Begin Match
30' Musumbu Mvuezolo      
Ruststand 0-0
47' David Rimbold      
      Fraizer Campbell 61'
      Jonny Evans 0-1 75'
      Luciano Olguin 81'
82' Yves Buelinckx      
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG