Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze
3 1
02.12.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Geert Barbry

Lijnrechters:
Rik Cooleman - Erik Waegemans
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

"Antwerp Till I Die!"
Eigen bericht - "Met heel veel overtuiging heeft onze twaalfde man ons door een paar heel moeilijke momenten getrokken," complimenteerde Kevin Baert de Antwerpfans. Het vrijschopcadeau van de leiding aan de bezoekers uit Deinze was zo een van die ogenblikken. De Great Old herpakte zich met steun van het publiek en zette de halve scheve situatie bij de rust helemaal recht. Er gaat overigens geen wedstrijd voorbij of de Antwerptrainers hebben een of andere onverwachte naam in het elftal. Mohamed Cisse geschorst? Bijna iedereen selecteerde de uit schorsing terugkerende Spencer Verbiest voor de afweer. Niet zo het duo Joyce-Welsh. Mohamed Cisse geschorst? We schuiven aanvoerder Gunter Verjans naar een plaats in het hart van de verdediging. Kwestie opgelost. En voor het overige moesten/mochten Cedric Tomsin, Luciano Olguin en... Spencer Verbiest hun ongeduld in de dug out verbijten.

Kevin Baert mocht er opnieuw vanaf het begin tegenaan op de linkerflank, maar dat is voor de kenners al lang geen verrassing meer! Ook Jonny Evans en Danny Simpson die met lichte blessures te kampen hadden gehad, waren uiteindelijk fit voor de dienst. R Antwerp FC begon gedecideerd aan de partij, maar de jongens van coach Laverge lieten zich alvast niet van de kook brengen. Eerste gevaartje voor doelman Dobbelaere door een kopbal van Fraizer Campbell. De richting was zoek. Zelfde probleem voor Fangzhuo Dong bij meerdere pogingen met het hoofd. De voorzetten van Darron Gibson millimeterprecies, maar misschien iets te hard? Mamam Souleymane stuurde Fraizer Campbell in het straatje. De spits vond het zijnet. De offsideval was bijna geen obstakel. Zeker niet voor Kevin Baert. Zijn krul naar de kruising werd door de vuist van Dobbelaere in corner gedevieerd. KMSK zette er op de tiende minuut een strakke voorzet richting Antwerpdoel tegenover.

Antwerpgoalie Predrag Ristovic was bij de pinken. Een eerste echte dreiging werd door Coulibaly naastgespijkerd. Een twijfelachtig buitenspelgeval ten nadele van Fraizer Campbell, een niet bestraft handspel in het oranje strafschopgebied en Kevin Baert die een uitbrander diende te incasseren na een foutje van niks. Scheidsrechter Barbry kwam in het oog van de publieke afkeuring terecht. Nog meer roodwit protest. De tweede scheidsrechter regelde nogal opzichtig een kwestie met de Antwerpbank, terwijl hij vervolgens Masureel vrij spel gaf naar het doel van Predrag Ristovic. Niemand van de Antwerpspelers durfde te protesteren als Gunter Verjans bestraft werd voor een onschuldig duel. De muur werd door de leiding tot bijna in het doel gewurmd. Bleef er net nog genoeg ruimte voor Hermans om de bal onder de lat en tegen het net te knallen. 0-1 voor de bezoekers.

Verdiend was het niet echt. En zo dachten er, op enkele tientallen bezoekers na, alle aanwezigen over. Er werd opnieuw gesport. Fraizer Campbell zag doelman Dobbelaere met de vuist in corner deviëren. De terugvallende bal werd voorgezet door Darron Gibson. Fangzhuo Dong miste het leer van een paar centimeters. Een collectieve aanval zette de Chinese spits opnieuw richting bezoekend doel. Niemand kon de aanvaller dit keer uit koers zetten. Doelman Dobbelaere en met hem heel KMSK kon enkel de schade opmeten. De bezoekende voorsprong had precies acht minuten op het bord gestaan. Deinze had vervolgens wel een paar vertragingsmaneuvers nodig om met een gelijke stand naar de rust te gaan. Gezien de omstandigheden in Eupen, waar FCV Dender EH opnieuw aan de winst stond, lag er nog een hoop werk te wachten op het team van Warren Joyce. En die job werd door de XI gretig en gedisciplineerd aangepakt. KMSK speelde net als in de eerste helft behoorlijk mee.

De linkerflank was de uitverkoren strook om te vorderen. Ook waren er een paar hele leuke crosses over een weer. Vooral Danny Simpson stond daarbij nogal onder druk. Het duo Nfor-Coulibaly was het aanspeelpunt in de zestien. Het dwong de roodwitte achterlijn tot uiterste concentratie. Ook aan de overkant was het opletten geblazen. Fangzhuo Dong kwam bijna ideaal voor doel, maar de kopbal sprong richtingloos naast. Pardo trapte een vrijschop voorlangs. Coach Joyce gunde youngster Kevin Baert een vroege applausvervanging. Spencer Verbiest, de nieuwe kracht, speelde Fraizer Campbell aan en die vond Mamam Souleymane. De vuist van Dobbelaere bracht de bal voor de voet van Alex Di Gregorio. De middenvelder haalde ongenadig uit. De Bosuil daverde onder 'Antwerp Till I Die!' en andere supportersliederen.

Darron Gibson wilde direct nog meer. De hardwerkende playmaker zag zijn schot voorbij de verste paal zoeven. Fangzhuo Dong hield de druk aan, maar kopte alweer naast. Mamam Souleymane stuurde de Chinese spits even later diep. Doelman Dobbelaere verbrandde zich aan de lage uithaal en kon slechts snel, snedig, maar te laat de bal vanachter de lijn wegvegen. De beslissing van lijn- en scheidsrechter werd vanuit andere oogpunten betwijfeld, maar het verlossende doelpunt stond terecht op het bord. De bezoekers trokken vervolgens in de achtervolging. Weinig super scorekansen, al waren de vrijschoppen van KMSK telkens gevaarlijk. Een keertje gleed doelman Predrag Ristovic in zijn dadendrang onderuit, maar hij kon de poging uiteindelijk toch nog klemmen. De Bosuil hield heel even de adem in... De sfeer kreeg een nieuwe boost als de tussenstand vanuit Eupen op het scorebord geprojecteerd werd... De Great Old had alvast de eigen opdracht tot een goed einde gebracht tegen de derde van de reeks.

Gerrit Laverge toonde zich best tevreden met de prestatie van zijn team en strooide bovendien kwistig met complimentjes richting Warren Joyce. "De tempoversnellingen en het technische vermogen overstijgen zelfs het niveau van sommige eersteklassers," vertelde de bezoekende coach. Op de vraag of Warren Joyce ondertussen de rekening van FCV Dender EH heeft gemaakt, bleef de roodwitte coach onbewogen. "Dender is no issue of ours," vertalen me maar even. Rondde de Antwerpcoach af: "Een beetje genieten van de overwinning. En ons vooral focussen op de opdracht van volgende week." Staat daar immers geen oud-Antwerpspeler, inmiddels coach van RUSG, de roodwitten op te wachten?! En slechts 700 meereizende fans.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/12/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
15 Gunter Verjans
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
3 Kevin Baert
9 Fangzhuo Dong
23 Fraizer Campbell
1 Sven Dobbelaere
4 Grégory Houzé
17 Sébastien Hermans
8 Frederik Thoma
9 Joeri Pardo
7 Aurélien Lecailler
12 Bob Cousin
20 Jan Masureel
16 Ransford Addo
6 Elimane Coulibaly
21 Ernest Webnje Nfor

Wissels

54' 3 Kevin Baert (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
 
86' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
 
4 Grégory Houzé (uit)/
18 Kim Van Brabander (in)
65'
 
9 Joeri Pardo (uit)/
5 Birger Van De Ven (in)
81'
 
7 Aurélien Lecailler (uit)/
3 Arne Vercaemer (in)
87'
 

Begin Match
      Sébastien Hermans 0-1 30'
38' Fangzhuo Dong 1-1      
Ruststand 1-1
61' Alexandre Di Gregorio 2-1      
65' Fangzhuo Dong 3-1      
93' Eindstand 3-1 93'
TERUG