Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.
0 5
26.11.2006 Plaats: Den Dreef

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Eric Thiry - Jan Vermeulen
Toeschouwers: 4500

Wedstrijdverslag

Antwerpfans van de wereld na knappe prestatie
Eigen bericht - Warren Joyce doorstond met Britse flegma de persconferentie na afloop van de partij in Leuven. Tijdens het gekissebis tussen de Leuvense coach Brepoels en een journalist, bleef hij geduldig non-verbale indrukken verzamelen. Neen, geen blijken van overmoed bij de Antwerpcoach, wel van innerlijk plezier. De Leuvense moderator probeerde Warren Joyce toch nog even aan te vuren met de mededeling dat OHL pas voor het eerst in zijn bestaan met zulke zware cijfers was geklopt. Ook dan bleef hij kalm en gefocust op de volgende opdracht. Gelukkig komt het volgende weekend met KMSK Deinze de wat verrassende derde plaats naar de Bosuil afgezakt zodat ook de spelers bij de les zullen zijn. Dat is alleszins de wens van de roodwitte technische staf.

Over de samenstelling van de kern wordt door de coaches meestal nogal geheimzinnig gedaan. Dat was deze keer niet anders, al waren met de terugkeer van Jonny Evans, Souleymane Mamam en Fangzhuo Dong uit schorsing en op training al heel veel namen bekend. Ondanks een geslaagd debuut verhuisde Ritchie De Laet naar plaatsje zestien in de kern. Cedric Tomsin, Isa Izgi, Gunter Verjans en Luciano Olguin waren de (logische) bankzitters. Stofzuiger Spencer Verbiest onbeschikbaar? Dan doen we het er toch gewoon zonder en met vier offensieve middenvelders dus. Voor het overige er tegenaan en vooral... de wansmaak na de verloren punten tegen KFC VW Hamme wegspoelen! R Antwerp FC startte niet bepaald furieus. Ook de XI van Brepoels stortten zich evenmin blind in het offensief. Het eerste kwartier bleef de match redelijk in evenwicht. Zonder dat ze met veel achter de bal kropen, liet het zich aanzien dat de OHL-ers eerder een vertragende tactiek zouden hanteren.

R Antwerp FC kreeg al vroeg in de partij twee corners. De kopbal van Jonny Evans ging telkens over doel. Net zoals de vrijschop van Darron Gibson na een nogal forse overtreding op Fangzhuo Dong. De Chinees liet zich dit keer niet opzij drummen. De Leuvense buitenspelval was helaas niet alleen voor hem, maar ook voor zijn spitsbroeder Fraizer Campbell 'a pain in the ass'. Was het gevaarlijkste werk tot dan ver van het eigen doel opgeknapt, bij zijn eerste interventie mocht coach Warren Joyce een nieuw lijstje vervangers kandideren voor de volgende wedstrijd geelgeschorste Moumou Cisse. Brogno die (ongewild?) voor irritatie zorgde in het bezoekerssupportersvak, warmde de vuisten van Antwerpdoelman Predrag Ristovic. Leuvens balverlies op het kwartier luidde een mooie tegenactie in. Darron Gibson recupereerde, stuurde via Kevin Baert over links, zo naar Alex Di Gregorio die Fangzhuo Dong bijna simpel vrijspeelde.

OHL-doelman Doumen verbrandde zijn handen aan de heel hard schroeiende streep naar de linkerbovenhoek van de spits. R Antwerp FC 0-1 voor. De reactie liet niet zo heel lang op zich wachten. Voorgezet vanop rechts strekte Sbaa zich met het hoofd naar de bal. Predrag Ristovic zette er een stevige vuist tegen. De Leuvense corner eindigde in buitenspel. Amper vier minuten na het eerste bezoekende doelpunt zette de Leuvense portier het begin in van een broddelwerkje. Fraizer Campbell legde terug op Kevin Baert die de aanhang zowaar bijna aan het juichen bracht... De halfmislukte interventie van Doumen ging in hoekschop die uiteindelijk door Kirk Hilton overgekopt werd. De gespreide vuisten van de Leuvense doelman stopten vervolgens een harde knal van Fangzhuo Dong. Even later moest hij toch een tweede keer gewonnen geven. Antwerpdoelman Ristovic stuurde Fangzhuo Dong door de buitenspelval in de diepte. Nu koos de Antwerpspits de rechterkant om zijn tweede goal van de middag te netten.

R Antwerp FC bleef nu resoluut de acties opzetten. Op de 35' eindigde een dubbele dubbelpass Campbell-Baert voor de voeten van Mamam Souleymane die zijn team nog voor het rustsignaal op een veilige 0-3 voorsprong trapte. OHL prevelde een schietgebedje of iets dat er op leek. De verdediging vond genoeg tegenwoordigheid van geest om niet nog meer achterop te geraken. Doelman Doumen moest in de slotminuut van een boeiende eerste helft beroep doen op beide vuisten om een knap schot van Fraizer Campbell van tussen twee verdedigers onschadelijk te maken.
Met de kampwissel wilde coach Brepoels een nieuw elan in zijn elftal en bracht de invallers Schoonjans en Janssens uit de kleedkamer mee. OHL speelde plots een stuk gedecideerder en eiste wat meer balbezit. Ook Brogno kwam plots in beeld. Het scoren verleerd? Helaas het schoonduiken nog niet!

Zijn eerste schwalbe werkte alleen op de lachspieren van de bezoekende fans. Roodwit stoorde er zich niet echt aan en reageerde. Fraizer Campbell en Fangzhuo Dong hadden het niet echt begrepen op de vele diepe ballen, vooral ook omdat de partij een tikkeltje verhardde. Danny Simpson, later met een pijnlijke grimas op het gelaat vervangen, was het voornaamste slachtoffer. Brogno bezorgde zichzelf een geel cadeau. Niet voor de fout, wel voor het oeverloze gezwam tegen scheidsrechter Van De Velde. Ook Kirk Hilton werd nog opgeschreven voor een forse tackle. In Leuven vroegen ze zich toen nog altijd af of de Engelsman niet toch handspel beging in de aanvangsfaze van de partij. De match was toen overigens een beetje op zoek naar de tweede adem. De wissels over en weer met de komst van Gunter Verjans en later nog van Luciano Olguin en Cedric Tomsin en tussendoor ook van Leuvenaar Buyuk, beïnvloedden aanvankelijk nauwelijks het spelverloop.

OHL probeerde, RAFC gaf geen krimp. Pas in de slotfaze van de match zouden de Antwerpinvallers nog een rol van (grote) betekenis spelen. Predrag Ristovic kapte ver buiten zijn gebied de tegenstand twee keer op rij uit en stuurde naar Gunter Verjans. Via Darron Gibson zo tot bij Mamam Souleymane die vol op doelman Doumen knalde. Luciano Olguin joeg de rebound tegen de touwen. In de allerlaatste minuut kwam de bal nog maar eens een keertje van Predrag Ristovic via Mamam Souleymane tot bij Fangzhuo Dong die Gunter Verjans de forfaitcijfers voorschotelde. De lokale coach werd achteraf zijn nogal 'naïeve' spelopvatting verweten, maar daar hadden ze bij R Antwerp FC dus maar weinig oren naar! Fangzhuo Dong had het allemaal nogal 'lucky en happy' gevonden en vertelde dat met zoveel Engelse woorden aan ATV!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/11/2006)

Statistieken

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Gert Doumen
2 Jonathan Falco
4 Sammy Greven
5 Joeri Vastmans
7 Stijn Francis
17 Ugo Nwadikwa
12 Jeroen Steenwegen
18 Kevin Serville
19 Nadir Sbaa
9 Boy Boy Mosia
10 Toni Brogno
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
3 Kevin Baert
9 Fangzhuo Dong
23 Fraizer Campbell

Wissels

46' 12 Jeroen Steenwegen (uit)/
15 Kevin Janssens (in)
 
46' 19 Nadir Sbaa (uit)/
18 Tail Schoonjans (in)
 
76' 7 Stijn Francis (uit)/
16 Kaya Buyuk (in)
 
3 Kevin Baert (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
60'
 
23 Fraizer Campbell (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
69'
 
12 Danny Simpson (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
80'
 

Begin Match
      Moumou Cisse 12'
      Fangzhuo Dong 0-1 15'
      Fangzhuo Dong 0-2 25'
      Souleymane Mamam 0-3 35'
Ruststand 0-3
54' Toni Brogno      
      Kirk Hilton 73'
      Luciano Olguin 0-4 88'
      Gunter Verjans 0-5 89'
90' Eindstand 0-5 90'
TERUG