Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KVSK United O.-L.
3 0
04.11.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Lijnrechters:
Dirk Stallaert - Denis Jacob
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Met felicitaties van bezoekend coach Balette bovenop!
Eigen bericht - 's Morgens nog een droom, uitgesproken in de krant. 's Avonds aan de aftrap op de Bosuil. Kevin Baert begon inderdaad als linksmidden aan de partij tegen KVSK United. Het prille begin was aarzelend, maar na een kleine vijf minuten zat de pocketvoetballer met een schitterende passeerbeweging volop in de match. Hij overtuigde iedereen, ook... KVSK-coach Balette sprak vol lof over het jonge Antwerpproduct. Na de match troffen we een tevreden, maar bijzonder realistische Kevin Baert. Hij verwacht wel nieuwe (langere) invalbeurten, maar volgende week tegen KRC Waregem al opnieuw in de basis staan? "Met de terugkeer uit schorsing van Alex Di Gregorio lijkt dat allicht niet waarschijnlijk, maar je weet maar nooit." De beide Antwerpcoaches nemen wel de nieuwe schorsingen van verdediger Jonny Evans en rechterwinger Mamam Souleymane mee naar de weekvoorbereiding op de volgende match.

De trainingsarbeid in functie van de wedstrijd tegen KVSK United verliep bij aanvang in verspreide slagorde. Andy Welsh snoof samen met zijn lads zuurstof op Carrington. Warren Joyce was ondertussen met zijn selectie een eerste maal te gast in Brasschaat tijdens de herfststage van de jeugd. Donderdag deden ze dat allemaal samen nog een keertje over. Selectieproblemen kenden de sportieve patrons niet. Het denkwerk concentreerde zich op de vervanging van hun geelgeschorste captain Alex Di Gregorio. Doelman Predrag Ristovic nam voor het eerst de honneurs bij de toss waar. Op linksmidden liep vanaf het begin Kevin Baert met rugnummer drie. KVSK mocht dan wel de aftrap nemen, binnen de vier minuten had de 'debutant' iets bewezen. Tot twee keer toe moesten de bezoekers vuile middelen bovenhalen om hem af te stoppen. De tweede keer genoeg voor de eerste gele kaart van de partij.

In de spits van de roodwitte aanval liep met Fangzhuo Dong nog een ander vat energie. Binnen de eerste acht minuten was hij twee keer doelgericht gevaarlijk. De eerste keer redde doelman Boyen de bal van de Chinese spits. Bij de tweede kans ging de knappe voorzet van Darron Gibson met een knal over doel. Bezoeker KVSK United had het ondertussen knap lastig om zich in de actie te laten gelden. Pas na een kwartier lieten de thuis-XI het tempo een ietsje zakken en kwam de partij meer in evenwicht. Moumou Cisse moest er het hoofd bijhouden als hij en zijn verdedigende maats plots vijf KVSK-ers op zich zagen afstormen. Ten koste van een hoekschop keerde hij het gevaar. Balverlies van de bezoekers leidde het eerste doelpunt van de avond in. Spencer Verbiest dubbelpasste met Fraizer Campbell en gaf tot bij Fangzhuo Dong. De spits knalde vol op doelman Boyen. Duiveltje-uit-de-doos Fraizer Campbell was er bij om zijn achtste van het seizoen binnen te prikken. Hoewel Haagdoren samen met Meeus alle mogelijke moeite deed zijn voorspelers te bereiken, bleef dat een penibele opgave.

Achteraan was het bovendien bijna doorlopend red alert. Spencer Verbiest zette een terugvallende bal van de verdediging naast. Pal op het half uur kopte Fangzhuo Dong een knappe voorzet van alweer Darron Gibson eveneens naast. Danny Simpson stuurde Spencer Verbiest de loopgraven in, maar het schot met links was niet gekaderd. Fangzhuo Dong stak zijn hoofd ter hulp bij het keren van een hoekschop van Haagdoren. Delande stuurde de rebound ook al buiten het doelkader. Darron Gibson viseerde het bezoekende doel, maar zijn linker was evenmin goed gericht. Even voor de pauze was er allicht de beste mogelijkheid voor de bezoekers. Waligara bediende Heymans, maar die besloot slordig en overhaast. Rusten met 1-0. Na de pauze duurde het even voor de lijnen weer vlot in mekaar overliepen. Een paar slordigheidjes hielden het Antwerpspel wat op, bovendien verdedigde de veelkleurenformatie uit Lommel zich fanatiek.

De zo geroemde roodwitte twaalfde man zorgde ondertussen voor daver op de bezoekende lijven. Op de zesde minuut zette Darron Gibson gemeten voor. Fangzhuo Dong kwam helaas wat centimeters te kort. Mamam Souleymane verspeelde zijn ticket voor de volgende match na een wat onnodig zware fout op Robin Peeters die even opgelapt moest worden. Danny Simpson zette Kevin Baert voor doel, maar de stevige trap met rechts zoefde over de dwarsbalk van Boyen. Mamam Souleymane en met hem het hele stadion, O.L.-coach Balette incluis, moest toekijken hoe een late tackle in de zestien door scheidsrechter Bourdouxhe weggewuifd werd! In de nasleep van deze faze moest ook Danny Simpson zich aan de middellijn laten verzorgen. Later zou de rechtsachter zich uit voorzorg laten vervangen, maar dan stond de eindscore al op het bord. Spencer Verbiest recupereerde, Mamam Souleymane bereikte Fangzhuo Dong en die slalomde tussen en door en voorbij vier verschrikte verdedigers om vervolgens Boyen het nakijken te geven (62').

Hier waren opnieuw mooie cijfers in de maak. Kevin Baert zocht de rechterflank op na de wissel Mamam Souleymane - Cedric Tomsin. Op pass van Kirk Hilton waagde hij nog een tweede goeie poging op doel. Ook nu ging het schot over. Aan de overkant trapte de ingevallen Thompson met links naar de verkeerde kant van de paal. Een vrije trap van Haagdoren vanop zo'n dertig meter zocht het dak van de tribune. Darron Gibson testte de reflexen van de United-doelman, maar die was bij de pinken. Fangzhuo Dong leek onhoudbaar voor de bezoekende defensie, toch was het die andere Antwerpspits Fraizer Campbell die over de eindscore besliste. Na een te korte terugspeelbal van Peeters ging de jonge Mancunian gewillig neer over het lichaam van de doelman. Dit keer wees de scheidsrechter wel naar de stip. Fraizer Campbell zette Boyen op het verkeerde been en knalde overhoeks binnen. 3-0. Het orgelpunt van een bijzonder gave roodwitte prestatie die bij vriend en tegenstander respect afdwong. Ook bezoekend coach Peter Balette had er met afgunst, maar ook een grote dosis 'genoegen' naar gekeken. Antwerpcoach Warren Joyce was een tevreden coach die kwistig met complimentjes strooide. In de slotfaze van de match voegde Fangzhuo Dong zich nog (onnodig) in het lijstje gele zondaars.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/11/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KVSK United O.-L.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
3 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
25 Souleymane Mamam
9 Fangzhuo Dong
23 Fraizer Campbell
1 Govert Boyen
4 Christophe Delande
5 Harm Luyten
22 Matthias Trenson
12 Ahmet Ícal
16 Robin Peeters
8 Roy Meeus
7 Philip Haagdoren
17 Davy Heymans
11 Marcos Pereira
9 Mirek Waligora

Wissels

63' 25 Souleymane Mamam (uit)/
4 CÚdric Tomsin (in)
 
81' 12 Danny Simpson (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
 
85' 23 Fraizer Campbell (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
 
17 Davy Heymans (uit)/
25 Ode Thompson (in)
63'
 
8 Roy Meeus (uit)/
19 Lorenzo Netteb (in)
75'
 
12 Ahmet Ícal (uit)/
23 Christophe Baratto (in)
81'
 

Begin Match
      Davy Heymans 5'
22' Fraizer Campbell 1-0      
Ruststand 1-0
58' Souleymane Mamam      
62' Fangzhuo Dong 2-0      
75' Fraizer Campbell (penalty) 3-0      
      Marcos Pereira 75'
87' Fangzhuo Dong      
91' Eindstand 3-0 91'
TERUG