Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.
0 2
28.10.2006 Plaats: Stade Yvan Georges

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Mark Simons - Danny Theuwissen
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

Zelfs tegen negen niet bestand!
Eigen bericht - De gevreesde kater na de schitterende prestatie in de beker is er niet gekomen. Met een zelden geziene hardnekkigheid hebben de XI van Joyce-Welsh alle tegenslagen onder de vorm van gele en rode kaarten, kleine pesterijtjes op en naast het veld, het instorten van een deel van de omheining rond het bezoekersvak en blessures bij spelers en supporters opgevangen. Al voor het rustsignaal, maar wel met een doelpunt bonus, werd Alex Di Gregorio na twee gele kaarten weggestuurd. Amper vijf minuten op het terrein ging het ook voor Cedric Tomsin richting kleedkamer. Een ongepaste reactie na een catchgreep van een tegenstander achter de rug van scheidsrechter Gumienny (terwijl die nota bene al een zware aanslag van de Luxemburgers had bestraft), kostte de Bosuilinvaller de uitsluiting. 't Zag er met nog vijfentwintig minuten te gaan en tegen een overmacht van negen tegen elf bijzonder penibel uit...

Weinig zorgen alvast tijdens de voorbereiding op de Bosuil. Het was wel even afwachten hoe de keuze zonder Gunter Verjans en met de lichtonzekere Jonny Evans (na een trap op de enkel tijdens de donderdagtraining) en de pas uitgeziekte Fraizer Campbell zou uitpakken. 'Consistancy' is de leidraad door het sportieve leven van de roodwitte voetballers. De coaches hadden dus geopteerd voor dezelfde groep als in de bekerpartij in een compacte schikking. En met dezelfde moeilijke opgave: winnen! Van onderschatting was zeker geen sprake. Al in de eerste minuut moest de groenwitte thuisverdediging een poging van Darron Gibson afblokken. De wil om te winnen was er bij allebei de teams, maar geen van beide wilde al vroeg op achterstand komen. Tijdens een enigszins langdradige studieronde was het veiligheid eerst. Voor Darron Gibson was het moeilijk iemand in de diepte te vinden.

De thuisploeg liet zich langs de linkerflank dragen door Lamonaca die op geen inspanning keek. Nog voor de tiende minuut een serieuze verwittiging aan de blauwrode afweer. Yoroba pikte Moumou Cisse de bal af en zette gestrekt voor. Er was geen Virtonese voet in de buurt om er ook Predrag Ristovic mee te bedreigen. De Antwerpinvallers kwamen toen al los van de bank voor een lange opwarming. Niet veel later vond Danny Simpson Fraizer Campbell in de diepte en met een dubbele dubbelpass via Fangzhuo Dong kwam de jonge spits voorbij de doelman, maar besloot over het doel. De thuisploeg kwam rond het kwartier nog een keertje gevaarlijk opzetten. Danny Simpson blokte Lamonaca tot twee keer toe af.

Op links opgepikt door Alex Di Gregorio, op rechts gevolgd door een inworp en een vrijschop na fout op Fangzhuo Dong. Darron Gibson vond millimeterprecies het hoofd van Jonny Evans die doorkopte. Spencer Verbiest knalde zonder aarzelen binnen. 0-1, 20' ver. Een vrije trap 25 m voor doel kort opzijtikken, controleren en dan Alex Di Gregorio voor je zien. Een modale loper heeft voor 9m15 iets meer dan een seconde nodig... De scheidsrechter ging helaas niet mee in die redenering. Gele kaart dus voor de Antwerpaanvoerder. Hernemen die vrije trap en er dan een corner uitslepen. Aan de overkant was de dreiging een stuk reëler. Darron Gibson vond opnieuw de kopbalsterke Jonny Evans die bijna de dubbele voorsprong lukte. De buitenspelval hinderde steeds vaker de roodwitte opbouw. Op de linkerflank opereerde bovendien steeds nadrukkelijker het gevaar Lamonaca.

Bij een infiltratie naar het midden toe, stopte Alex Di Gregorio de spelmaker foutief af. Meteen het laatste wapenfeit van de captain, want het ging dan al richting kleedkamer. Kersvers aanvoerder Predrag Ristovic moest meteen het laatste Virtonese gevaar van Phibel wegboksen. Geen wijzigingen in het blauwrode team na de hervatting al hadden de volgers in zicht van de rust wel een aarzeling in de knie opgemerkt bij Darron Gibson. De lokalen schoten straf uit de startblokken. Al in de tweede minuut kreeg Yoroba een vrije kopkans, maar die ging naast. Fangzhuo Dong antwoordde op pass van Darron Gibson met een schot voorlangs. R Exc. Virton kwam niet verder dan enkele hoekschoppen. Een ver schot van Gbarssin streelde de wolken boven het stadion. De Waalse coach Grandjean die zich achteraf bijzonder ontgoocheld toonde, had dan al zijn eerste wissel doorgevoerd.

Zijn team ging echter nauwelijks bedachtzamer om met het numerieke overgetal. Helemaal verkeerd werd de aanpak als de net ingevallen Cedric Tomsin na een verkeerde reactie op een dubieuze beweging van Gbarssin op zijn beurt rood te zien kreeg. Eens de rust op en naast het veld enigszins weergekeerd, hergroepeerden de negen van Joyce-Welsh zich op de eigen helft. Ze lieten het balbezit aan de thuisspelers. De groenwitten antwoordden met de verre bal, een kolfje naar de hand van Jonny Evans en de andere uiterst waakzame blauwroden... Een verdwaald schot van Yoroba ging alweer hoog over. Driekwartwedstrijd en Gbarssin kreeg na fout op Mamam Souleymane eindelijk de gele kaart nadat het er eerder al een rode had moeten zijn! Verdedigend klopte het allemaal bij de bezoekers. De Antwerpsluipgangers vonden af en toe zelfs de weg naar de overkant. Kirk Hilton werd door zijn coach teruggeroepen en dus werd de corner door Mamam Souleymane getrapt.

Luciano Olguin, vervanger van Fraizer Campbell, verlengde. Dong scoorde zowaar! Het bezoekersvak kon de ontlading niet meer bevatten en een aantal Antwerpgetrouwen ging door de ballustrade. In allerijl werd een dokter uit het publiek geroepen om de geblesseerde toeschouwers bij te staan! De wedstrijd lag een vijftal minuten stil. Na de herneming probeerde R Exc. Virton er nog een slotoffensief uit te persen, maar dichter dan een dubbele poging van Yoroba op Predrag Ristovic kwam de thuisploeg niet meer. De gevreesde kater na de schitterende prestatie in de beker was er dus niet gekomen. Een gevoel van tevredenheid overheerste in het roodwitte kamp! Er was overigens geen woord van kritiek te horen op het (eigengereide) optreden van de scheisrechter!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/10/2006)

Statistieken

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Justin Naber
19 Matthieu Godart
14 Guy Blaise
6 Steve Gustin
15 Thomas Phibel
5 Karim Belhocine
33 Marco Gbarssin
8 Gaetano Lamonaca
10 Sébastien Hareau
11 Bareck Bendaha
23 Didier Yoroba
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
23 Fraizer Campbell

Wissels

54' 5 Karim Belhocine (uit)/
13 Olivio Calicchio (in)
 
76' 14 Guy Blaise (uit)/
9 Adrien Lespagnard (in)
 
96' 19 Matthieu Godart (uit)/
20 Sébastien Do Rosario (in)
 
22 Darron Gibson (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
60'
 
23 Fraizer Campbell (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
65'
 
25 Souleymane Mamam (uit)/
3 Kevin Baert (in)
94'
 

Begin Match
      Spencer Verbiest 0-1 20'
      Spencer Verbiest 23'
      Alexandre Di Gregorio 24'
43' Didier Yoroba      
      Alexandre Di Gregorio 44'
Ruststand 0-1
      Fraizer Campbell 62'
      Cédric Tomsin 65'
74' Marco Gbarssin      
      Fangzhuo Dong 0-2 85'
97' Eindstand 0-2 97'
TERUG