Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
0 1
30.09.2006 Plaats: Achter De Kazerne

Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters:
Mario Carette - Philip De Lille
Toeschouwers: 10.700

Wedstrijdverslag

Laat doelpunt van Alex Di Gregorio geeft roodwit vleugels
Eigen bericht - Een voetbalcliché als geen ander wil dat wie (te) veel balbezit opeist, maar niet scoort, vaak achteraf beteuterd rondloopt. Na de topper tussen de beide Traditionzverreine YR KV Mechelen en R Antwerp FC was dat niet anders. KVM eiste bij monde van zijn coach Peter Maes heel veel verdiensten op voor zijn elf en bij uitbreiding voor zijn hele kern. Antwerpcoach Warren Joyce, hoewel alweer schor en matig bij stem, ontkende het Mechelse overwicht niet. Hij claimde, zeer tot ongenoegen van de Mechelse trainer, heel veel positieve inspanningen van zijn jongens.

Begonnen met drie spitsen was het niet gemakkelijk die aanvallers ook efficiënt in beeld te brengen. De grootste verdienste was uiteraard het scoren van het winnende doelpunt, aldus de roodwitte coach. Alex Di Gregorio complimenteerde ploeggenoot Danny Simpson die de bal bij de enige goal van de avond perfect in de box dropte. Er was geluk bij nodig aldus de Bosuilmiddenvelder. Ook dat is een tot op de draad versleten voetbalcliché. Geen cliché en op zijn minst wel gedurfd was de keuze van de tweehoofdige Antwerpcoach voor én Kevin Baert én... Ritchie De Laet naast doelman Isa Izgi en all-rounder Cedric Tomsin als superjonge bankzitters. Het was bijna geen verrassing meer dat ze bij R Antwerp FC opnieuw met de drie spitsen Fraizer Campbell, Fangzhuo Dong en Luciano Olguin startten. Mamam Souleymane liep op de rechterflank, dat was direct gezien. Wie er de andere flank bevolkte, was niet meteen duidelijk.

Het leek wel Fraizer Campbell, maar echt zeker was dat niet. Er was ook weinig tijd om langdurig rond te kijken. KVM liet geen ogenblik onbenut om de troepen de loopgraven in te sturen. Al binnen de eerste minuten werd Predrag Ristovic stevig onder vuur genomen. Enkele bezoekende jongeren leken maar amper de zenuwen de baas, maar daarvan was bij de roodwitte fluo-doelman geen sprake. Op de vijfde minuut kopte Vleminckx op doel. Predrag Ristovic redde met de vuisten ten koste van een corner. Een inzenden op doel van Abdul plukken, was een koud kunstje voor de Antwerpdoelman. Fangzhuo Dong stak een handje toe, maar zijn medemaats in de diepte kwamen voorlopig weinig in het stuk voor. Een eerste roodwitte poging werd zo'n tien minuten ver door Luciano Olguin naast gekopt. Een minuutje later plaatste Fraizer Campbell een stiftertje over doel.

De halve omhaal van Kielo-Lezo aan de overkant werd al even spektakulair door Ristovic uit zijn kooi geschraapt. En de Antwerpdoelman moest opnieuw in hoekschop afweren na de rebound-poging van Vleminckx. Mamam Souleymane ontsnapte, maar doelman Werner moest niets ondernemen tegen het klimmende schot. De Mechelse storm luwde niet. Toch werd de werklust van de Antwerpdoelman gaandeweg minder op de proef gesteld. Waar het eerste kwartier alles vlotjes verliep, moesten de Mechelaars onderweg naar doel steeds vaker het parcours meter per meter aftasten. Er was bovendien de intrede van de buitenspelval die de Mechelaars remde in de opmars. KVM behield overmacht. De roodwitte brigade bood nochtans naarstig weerwerk, naast en op het terrein. Volgden toch nog enkele flauwe pogingen van KVM, maar de Antwerpdoelman bleef ongeslagen. Dertig en absolute ouderdomsdeken van het team was Predrag Ristovic de roodwitte held van de eerste match-helft.

Ongewijzigd qua namen, maar niet op de posities. De tweede helft begon heftig. Woord en wederwoord binnen de eerste minuut. Predrag Ristovic pakte gestrekt een kopbal van Geudens op de lijn. Aan de overkant zweefde doelman Werner een knap gecontroleerde kopbal van Fraizer Campbell uit zijn doel. Met Luciano Olguin op rechtsmidden, Fraizer Campbell iets teruggetrokken en Fangzhuo Dong als diepe spits, sloten de lijnen bij de roodwitten nu beter aan elkaar. Danny Simpson moest een vrije trap en een gele kaart incasseren voor wat een aanvallende fout was van ex-R.A.F.C.-er Asare. De Mechelse linksback verliet vaker zijn plaatsje in de verdediging, maar liep zich steevast te pletter op Luciano Olguin die daarbij behoorlijk diep in het krachtenarsenaal moest tasten. Ook bij KVM liepen de batterijen bij enkele jongens langzaamaan leeg. Grote kansen bleven uit. Vleminckx joeg nog een keertje over doel.

Kirk Hilton recupereerde de bal en trapte zwakjes met links naast. Fraizer Campbell maakte het de roodgele verdedigers moeilijk. De afwerking was helaas onzuiver. Ook Fangzhuo Dong tilde een actie op aangeven van Mamam Souleymane met links over het doel van Werner. KVM-coach, bij KFC V. Geel bijna altijd aan de winst tegen R.A.F.C., bracht twee invallers in. Niet zo'n goeie ingeving, want terwijl de Mechelse XI naar cohesie zochten, struinde Danny Simpson de rechterflank af. Voorzet in de box. Alex Di Gregorio het eerst op de bal en net als vorige week verdween de bal via een carambole tegen een verdedigende voet in doel. 0-1! De roodwitte vakken ontploften. KVM mobiliseerde voor nog een tiental minuten stormloop. Ten koste van nog een hele reeks corners bleef de roodwitte afweer overeind. Jammer dat Jonny Evans zich liet vangen aan een provocatie van Vleminckx. De Bosuilverdediger werd al voor de tweede keer dit seizoen met rood weggestuurd.

Na de partij vond de Mechelse aanvaller het nodig ook aan de Antwerpkleedkamer de jonge Mancunian verwijten te komen maken! De media hengelden nog naar een reactie van de Noord-Ierse international, maar die hield op aangeven van de beide Bosuilcoaches de lippen stijf op mekaar. Onnodig te zeggen dat er in het Antwerpkamp voor het overige niets dan lachende gezichten te zien waren, al hield coach Warren Joyce het zijne wel in de plooi tijdens de verplichte trainersbabbel.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2006)

Statistieken

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Olivier Werner
3 Jonas Ivens
5 Kenny Van Hoevelen
8 Bart Van Zundert
17 Nana Asare
9 Pieter Crabeels
6 Bert Dhondt
10 Idi Abdul
16 Kevin Geudens
12 Jean-Paul Kielo-Lezi
18 Bjorn Vleminckx
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
7 Alexandre Di Gregorio
14 Spencer Verbiest
25 Souleymane Mamam
9 Fangzhuo Dong
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell

Wissels

74' 10 Idi Abdul (uit)/
11 Issame Charaï (in)
 
78' 9 Pieter Crabeels (uit)/
14 Patrick Kanene (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Danny Simpson 51'
      Alexandre Di Gregorio 0-1 82'
      Jonny Evans 89'
89' Bjorn Vleminckx      
94' Eindstand 0-1 94'
TERUG