Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.K. Tienen
5 1
23.09.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters:
Sam Loeman - Toon Bieseman
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Een déjà-vu voor doelman Verbist...
Eigen bericht - Een beetje onverwacht nam Andy Welsh de honneurs waar tijdens de persconferentie na de partij tegen KVK Tienen. Warren Joyce liet zich verontschuldigen, want hij had er zijn stem bij ingeschoten. En dat was niet helemaal onbegrijpelijk. Het tweede half uur van de partij liep een aardig stuk minder dan de impressionante eindcijfers wel laten vermoeden. De bezoekers leken toen baas te spelen en konden hun achterstand halveren. De roodwitte elf reageerden gevat na die bezoekende aansluitingstreffer. Ook de trainersstaf greep nog in met de inbreng van Gunter Verjans. "En dat Gunter op de bank begon, moet inderdaad gezien worden als een experiment in functie van de schorsing van Gunter zaterdag tegen KV Mechelen," gaf Andy Welsh toe. "We zullen de routinier nog heel hard kunnen gebruiken," maar volgende week dus effe niet.

De roodwitte staf hield Gunter Verjans naast Cedric Tomsin en Kevin Baert achter de hand en koos met drie spitsen voor een bijzonder offensieve veldbezetting. De zieke Kevin Jansen werd zo omgeruild voor Luciano Olguin. Spencer Verbiest moest de balrecuperatie op het middenveld verzekeren. Bezoekende coach Nassen bracht slechts één echte voorspeler tussen de lijnen, maar posteerde met Bayock, Da Silva en Lacroix nog aanvallende krachten in de tweede lijn. Zijn doelman moest dé B(ram) V(erbist) worden voor zijn nieuwe club. Even in beeld (?) op de Bosuil deze zomer, stoere verklaringen afgelegd na zijn overstap en de voorbije dagen dé motivator van zijn ploegmaats, maar bovenal ex-GbA. Volume tot op het Kiel telkens er een bal in zijn richting kwam... Lelijke woorden hebben ze er op de Bosuil niet bij nodig!! Ondanks het ongenadige tempo was het eerste kansje voor KVK Tienen. Predrag Ristovic reageerde nogal weifelachtig, niemand van de bezoekers om de slechte controle af te straffen.

Fangzhuo Dong liet zich in de actie betrekken. Zijn knal ging gedragen door het geluid hoog over. KVK deed verwoede pogingen, maar de roodwitte aanvalsgolven rolden af en aan. Fraizer Campbell werd weggezet. Scheidsrechter Bylois greep niet in. Mamam Souleymane kwam voortdurend aan de bal, maar was nogal ongelukkig in de passing. Niet echt veel werk voor B.V., maar even over het kwartier was het wel goed raak. Balverlies bij KVK. Mamam Souleymane tikte in de diepte. Fraizer Campbell maakte zich goed los en de jonge spits krulde de bal achter de doelman binnen (1-0). Het doelpunt smaakte heerlijk voor de roodwitte fans. Niet veel later opnieuw Fraizer Campbell. Mooie controle, dribbel voorbij ten minste twee verdedigers, maar de spits prikte over. Aan de overkant kon ook Da Silva de voorzet niet kaderen. Mamam Souleymane rushte op aangeven van Kirk Hilton iedereen voorbij. Het verre, snelle, lage en botsende schot verraste ook doelman B.V. (2-0). Da Silva reageerde met een knal over doel. Haalde roodwit nu bewust de voet van het gaspedaal of sloop er enige nonchalance in de rangen?

Gedirigeerd door een alomaanwezige Bayock, eiste KVK de bal vaker op. Het passeerde vaardig, maar eens vooraan was de adem op. Toch moest Predrag Ristovic net voor de pauze zijn team met een reuze reflex voor de aansluitingstreffer behoeden. Na de kampwissel zocht KVK opnieuw gezwind de bal op. De roodwitten moesten bijna lijdzaam toekijken. De Antwerpachterhoede werd bestookt, maar het viertal Simpson-Cisse-Evans-Hilton hield prima stand. Op het uur werd de Tiense kamplust toch beloond met een goal voor Lacroix. Signaal voor de Antwerpspelers om het initiatief onmiddellijk over te nemen. Luciano Olguin vlamde op de kruising, Campbell werd in de rebound afgestopt door Triantafillidis. De jonge spits kwam even later op aangeven van Fangzhuo Dong weer voor doel en de knal ging nu via onderkant lat wel degelijk binnen (3-1). V.B. zat er aangeslagen bij. En het kon alleen maar erger worden. Gunter Verjans bracht rust in de roodwitte gelederen.

Aan de overkant moesten ze steeds driester gebruik maken van de buitenspelval. Luciano Olguin en Fraizer Campbell werden opgehouden. Spencer Verbiest zag zijn schot afgeweerd in corner. Hij trapte zelf, V.B. greep gevat in. Het half uur voorbij recupereerde Gunter Verjans, stuurde via Danny Simpson Mamam Souleymane in het straatje. Luciano Olguin stifterde voorbij de hopeloos uitgelopen Tiense doelman (4-1). Predrag Ristovic kon de vuisten wel benutten om Da Silva ten koste van een hoekschop het scoren te beletten. De fluo shirts van de doelman staan nu al hoog op het verlanglijstje van de supporters... B.V. moest het puntertje van een struikelende Fraizer Campbell met de voet afweren. Spencer Verbiest vond het hoofd van Jonny Evans. De Tiense afweer veegde van de lijn. Alex Di Gregorio recupereerde en via de voet van Lunenburg ging de keiharde trap in doel (5-1). Doelman B.V. kreeg net als bij zijn vorige werkgever een half karton te incasseren op de Bosuil!

Fraizer Campbell en Souleymane Mamam kregen hun applausvervanging. Antwerpcoach Warren Joyce gunde naar het einde toe ook Cedric Tomsin en Kevin Baert nog een handvol speelminuten. Net voor affluiten, verprutste Bayock nog een opgelegde kans. Zijn schot belandde in het zijnet. Tienen-coach Nassen mocht dan al proberen puntengewin op te eisen, zijn team werd met zware cijfers huiswaarts gestuurd. Mooie repetitie voor roodwit met het oog op de zware opdracht van volgend weekeinde.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/09/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.K. Tienen

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
7 Alexandre Di Gregorio
25 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
10 Luciano Olguin
9 Fangzhuo Dong
26 Fraizer Campbell
21 Bram Verbist
18 Kim Buvé
4 Karel Gerits
3 David Triantafillidis
8 Benny Lunenburg
6 Jan Gielen
14 Michaël Lacroix
7 Mathieu Belme
10 Thierry Bayock
15 Mike Da Silva
9 Christophe Geebelen

Wissels

65' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
6 Gunter Verjans (in)
 
80' 26 Fraizer Campbell (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
 
85' 25 Souleymane Mamam (uit)/
3 Kevin Baert (in)
 
15 Mike Da Silva (uit)/
16 Tim Smolders (in)
77'
 
14 Michaël Lacroix (uit)/
2 Wim Hertoge (in)
79'
 

Begin Match
16' Fraizer Campbell 1-0      
      Jan Gielen 22'
25' Souleymane Mamam 2-0      
Ruststand 2-0
      Michaël Lacroix 2-1 60'
64' Fraizer Campbell 3-1      
76' Luciano Olguin 4-1      
80' Alexandre Di Gregorio 5-1      
92' Eindstand 5-1 92'
TERUG