Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. V. Oostende R. Antwerp F.C.
2 1
16.09.2006 Plaats: Albertparkstadion

Scheidsrechter: Benoni Burie

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Erik Waegemans
Toeschouwers: 3980

Wedstrijdverslag

Warren Joyce haalt het niet aan de kust
Eigen bericht - Er was helaas niets te vieren voor debutant-coach Warren Joyce. De uitnederlaag bij KV Oostende viel na het puntenverlies in Dessel als een uitgestelde doodssmak op de ploeg. Overal waren er ontgoochelde gezichten te zien. De optelsom was dan ook vlug gemaakt. Met acht op vijftien belandt de Great Old voorlopig in de middenmoot van de rangschikking en dat is minder dan wat de club ambieert en de achterban verwacht. Het team kwam centraal op het middenveld wat te kort, maar speelde desondanks een compacte partij. De XI van Joyce-Welsh verzorgden mee het spektakel, maar lieten zich tot twee maal toe ringeloren op stilstaande fazes. De verwachtingen waren hooggespannen voor de afreis naar de kust. De achterban had zowat alle beschikbare tickets gekocht. De selectieheren konden beroep doen op wat heet hun sterkste selectie. Enkel Darron Gibson van wie de staf nog niet weet tot wat hij in staat is en de geschorste linkspoot Sidi Farssi waren onbeschikbaar.

Geen blessures en geen vermoeiende (buitenlandse) trips: Fangzhuo Dong stond dus opnieuw aan de aftrap. Alex Di Gregorio werd bevestigd op de linkerflank. Drie Belgische bankzitters met Isa Izgi, Cedric Tomsin en Spencer Verbiest naast spits Luciano Olguin. De wedstrijd schoot aardig uit de startblokken. In tegenstelling tot een week eerder, waren de Antwerpspelers uiterst geconcentreerd. Ze eisten om te beginnen zelfs het merendeel van het balbezit op. Eerste standje voor doel werd veroorzaakt door een kopbal van Jonny Evans. De buitenspelval hield de roodwitte aanvallers wat op afstand. Dat kon niet verhinderen dat Fangzhuo Dong op uittrap van Predrag Ristovic vol op de dwarsbalk kogelde. Netten en houtwerk trilden minutenlang na. Tijd die KVO gebruikte om te proberen wat tegengas te geven. Mazel kopte de eerste lokale corner over het doel. Aan de overkant zette Mamam Souleymane een vrijschop van ver zo'n 40 centimeters over. KVO kwam geleidelijk opzetten. Predrag Ristovic duwde de goedgeplaatste kopbal van Coppin met de volle hand in hoekschop.

Aan de overkant profiteerde Fangzhuo Dong bijna. Helemaal alleen gelaten kon hij de precies gelifte voorzet van Kirk Hilton net niet kaderen. Diezelfde Fangzhuo Dong dwong niet veel later een nieuwe hoekschop af. Hilton schilderde die op het hoofd van Jonny Evans. De kopslag raakte ergens onderaan de paal en verdween achter doelman Begeyn (25'). Fangzhuo Dong verdubbelde slag op slinger bijna de voorsprong, maar kon niet bij de goedvallende voorzet van rechtsachter Danny Simpson. KVO prikte gevaarlijk, maar niemand kon bij de ideale voorzet op halve hoogte. Tot twee keer toe werd een vrijschop van een paar metertjes buiten de rechthoek door Meyssen via een knappe reflex van Predrag Ristovic in hoekschop afgeweerd. Alex Di Gregorio de oorzaak van de herhaling. Hard en strak getrapt, de aanstormende Wallaeys kopte alles en iedereen bij roodwit om (1-1). Half uurtje gespeeld. R Antwerp FC moest nu een beetje op zijn tellen passen en... op zijn doelman rekenen.

Predrag Ristovic zweefde een stevige kopbal ten koste van een corner uit zijn doel. De weg naar het Oostendse doel liep telkens vast in de buitenspelval. Het was rusten met een gelijke stand. Van bij de aftrap van de tweede periode met ongewijzigde teams, hing er opnieuw donder en bliksem in het Albertparkstadion. Geen wolkje aan de lucht te bespeuren, 22 razend enthousiaste voetballers op het terrein. En het ging weer snel van start. Kevin Jansen plaatste een vrijschop van schuinweg links vanop zo'n 40 m rechtstreeks op het dak van het doel. Fraizer Campbell dwong een corner af. Fangzhuo Dong botste op de Oostendse afweer. KVO bleef defensief inderdaad bij de zaak en dat mocht zelfs een paar gele kaarten kosten. Fraizer Campbell maakte ruimte voor Fangzhuo Dong, maar het schot ging helaas voorlangs. De Chinese spits verlengde een hoekschop van Kirk Hilton. Alex Di Gregorio zag zijn poging in het zijnet eindigen. De zoveelste test van de (onberispelijke) kwaliteit van het Antwerptextiel kostte Kustulus ook al een kaart.

Weg kans voor Fangzhuo Dong. KVO probeerde onder de druk uit te komen en hoe kan je de actie beter verleggen dan (uit het niets) te scoren? De vrijschop vanop de linkerflank werd laag voorgegeven. Verdediger Vandenberghe gaf de bal een klein zetje. De kustploeg klom voor op voorsprong! De roodwitte supporters leken als uit een bange droom te ontwaken. De tweehoofdige Antwerpcoach reageerde met een vervanging die al langer gepland was. Als een man schreeuwden ze hun gezamenlijke tegenzet uit. Andy Welsh het best verstaanbaar, hoorbaar tot aan de overkant. Het moest nog een kwartier worden van heel veel actie. De stormloop kostte zweet en heel veel gele kaarten! Liefst drie in de laatste vier minuten. Het merendeel ten koste van de Great Old. Ook de vervangingen hielpen om het vervolg uit het ritme te halen. Luciano Olguin kwam zijn beide jonge spitsbroeders assisteren, maar ook die zet werkte niet.

Zo'n vijf minuten voor tijd claimde KVO een strafschop na een ingreep van Predrag Ristovic. Scheidsrechter Benoni Burie wuifde het protest weg. Al in blessuretijd leek Alex Di Gregorio de goal aan de voet te hebben, maar het schot dwarrelde over. Warren Joyce haalde het niet aan de kust! "Eerste keer verloren, maar de competitie is nog een lange marathon," pepte hij vooral zichzelf op.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/09/2006)

Statistieken

K. V. Oostende R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ricky Begeyn
2 Brian Vandenberghe
3 Nick Coppin
4 Lars Walleys
10 Bassaglia Sakanoko
11 Kevin Amond
15 Sidney Lammens
18 Harald Meyssen
19 Lionel Lord
20 Erdinc Kurtulus
25 Aurelien Mazel
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
11 Kevin Jansen
15 Gunter Verjans
25 Souleymane Mamam
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
23 Fraizer Campbell

Wissels

46' 25 Aurelien Mazel (uit)/
Tim Dekeyzer (in)
 
57' 11 Kevin Amond (uit)/
9 Guy Bates (in)
 
79' 15 Sidney Lammens (uit)/
8 Andrew Bultynck (in)
 
11 Kevin Jansen (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
74'
 
15 Gunter Verjans (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
79'
 

Begin Match
      Jonny Evans 0-1 25'
      Alexandre Di Gregorio 31'
32' Lars Walleys 1-1      
      Kevin Jansen 44'
Ruststand 1-1
54' Lars Walleys      
68' Erdinc Kurtulus      
73' Brian Vandenberghe 2-1      
      Souleymane Mamam 75'
      Fangzhuo Dong 86'
87' Nick Coppin      
      Luciano Olguin 91'
93' Eindstand 2-1 93'
TERUG