Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.
3 3
09.09.2006 Plaats: Lorzestraat

Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters:
Danny Huens - Peter De Bock
Toeschouwers: 3785

Wedstrijdverslag

Blitzoffensief Dessel Sport bepaalt vervolg wedstrijd
Eigen bericht - Danny Simpson en Jonny Evans waren de dagen voorafgaand aan de partij in en tegen Dessel Sport door de pers geÔnterpelleerd over de opdracht tegen het 'zwarte beest'. Allebei waren ze zich bewust dat er iets te gebeuren stond. Dat hun team al na zes minuten tegen een bijna onoverzichtelijke 2-0 achterstand zou aankijken, dat hadden ze allicht niet gedacht. Er was nadien fors weerwerk zodat de bordjes aan de pauze terug in evenwicht hingen. In het roodwitte kamp leek toen alles opnieuw te doen. Dat was echter zonder dat verschroeiende schot gerekend dat via de deklat Dessel weer op voorsprong zette. De stormloop op doel kostte Jonny Evans onderweg een rode kaart. De coach slikte gelaten en herschikte via Gunter Verjans zijn pionnen in een offensieve drie-vier-twee veldbezetting. De roodwitten morsten met de kansen, maar het was uiteindelijk Alex Di Gregorio die zijn praatje met ATV met een ultiem gelijkstellend doelpunt kon kruiden...

De Antwerpcoach kon na de terugkeer van zijn internationals en Alex Di Gregorio over nagenoeg zijn sterkste selectie beschikken. Fangzhuo Dong zat jetlagging in de dug-out en werd van kortbij gevolgd door o.a. Spencer Verbiest en reserve-doelman Izgi. De jonge Noord-Ier Jonny Evans schoof terug in de achterlijn. Gunter Verjans kwam zo centraal op het middenveld tegenover ex-Bosuil Gideon Imagbudu postvatten. Andy Welsh verkoos uiteindelijk werklust en kampgeest van Cedric Tomsin boven het flyergehalte van Sidi Farssi die helemaal buiten de kern viel. Flyeren, werken, kampen en scoren, dat is wat tegenstander KFC Dessel Sport al van het begin van de partij deed, in een poging de bezoekers te versmachten. Er was wat geluk mee gemoeid, maar dat eerste doelpunt van de lokalen stak al bij de eerste serieuze aanval.

Een snelle diepe combinatie en het verre schot van Beyens knalde tegen de linkerpaal aan en zo rakelings over de doellijn tot in het rechterzijnet. De stadionomroeper wist nauwelijks blijf met zijn enthousiasme. En dat werd er alleen maar beter op. Amper drie minuten later. Gideon Imagbudu buffelde een knap getrapte hoekschop aan de tweede paal tegen de touwen. De roodwitte entourage wist nauwelijks waar kijken. Grozdanic vergat een derde keer te scoren. En de Antwerpspelers hadden eindelijk wel begrepen. Temporiseren, balletje rondtikken in de eigen gelederen en Dessel Sport zachtjes uit de match halen. Vooral dat laatste kostte niet zoveel moeite. De groenwitten trokken zich als de bliksem terug op de eigen goed te verdedigen helft... Hun buitenspelval hield de tegenstand ruim lang op afstand. De roodwitte achterban vertoonde duidelijk toenemende tekenen van ongeduld als Jonny Evans al over het kwartier het Desselse doel een eerste keer onder vuur man. De kopbal ging behoorlijk hoog over.

Twee uitbraken kort na mekaar leverde nog gevaar op voor het Antwerpdoel. Tibari zaaide twijfel op de rechterflank, maar de actie situeerde zich steeds nadrukkelijker aan de overkant. Luciano Olguin was ongelukkig tegen de groenwitte verdedigende overmacht, maar lag wel aan de basis van de aansluitingstreffer. Via de vuisten van doelman Van Hoof bereikte hij zijn spitsbroeder Fraizer Campbell. Tegen diens afwerking bleef gans Dessel Sport in gebreke (33'). Kevin Jansen bedreigde binnen dezelfde minuut het doel met een schichtige vrijschop. Hofman haalde de bal onder de deklat vandaan. Roodwit was niet tevreden, maar pakte daarbij wel twee nogal goedkope gele kaarten in een reeks die na de pauze steeds sneller opliep dat het gemiddelde plots weer een stuk de hoogte injoeg! Niemand bij R Antwerp FC had het na die eerste moordende minuten voor mogelijk gehouden, maar net voor inrukken stond de gelijkmaker op het scorebord te blinken.

Doelpunt van... Fraizer Campbell! En wat voor een! Met een halve omhaal gaf hij dit keer de lokale doelman het nakijken! Jammer voor de toeschouwers, maar geen herhaling van het scenario van de openingsminuten van de partij. R Antwerp FC bracht na de kampwissel Alex Di Gregorio mee. Had grip op de partij. Zo leek het toch. Tot... Beyens een tweede bom in de Antwerpkorf deponeerde. Het schot vertrok vanop geruime afstand en knalde dwarslat en touwen aan flarden. Iedereen bij Dessel Sport stond er van te kijken. Het was 3-2! R Antwerp FC weer op verlies gezet en in de achtervolging gedwongen. En dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Liefst vier gele kaarten kruiddden het roodwitte offensief. Ook Antwerpaanvoerder Gunter Verjans deelde in de brokken. Even na het uur de uitsluiting van Jonny Evans voor een jeugdzonde aan de zijlijn. Danny Simpson ontsnapte aan een tweede karton. Zijn tackle raakte gelukkig niemand, maar was bepaald driest.

Heel veel beweging op de Desselse helft, maar het onvermoeibare trio Persa, Grozdanic en vooral Imagbudu in zijn middencirkel, noopten roodwit tot defensieve voorzichtigheid die aanvoerder Verjans in goede banen leidde. Persoonlijke inspanningen tot in de zestien leverden Alex Di Gregorio, Mamam Souleymane en Kevin Jansen schietkansen op. Doelman Van Hoof reageerde telkens gepast. De hoekschoppen leverden nieuw gevaar, maar de Desselse verdediging bleef overeind. Ook Predrag Ristovic was niet zomaar toeschouwer. Een rechtstreekse vrije schop van Vosters spatte op de vuisten van de Antwerpdoelman. Een kleine tien minuten voor tijd haalde Antwerpcoach Welsh met Fangzhuo Dong zijn laatste troef boven. En ondanks het manifeste gebrek aan frisheid, haalde de Chinese spits de groenwitte organisatie overhoop. Kirk Hilton bediende Fangzhuo Dong op vrijschop. De Chinees knalde ergens tegenaan. Kirk Hilton recupereerde en Alex Di Gregorio mocht tot drie keer aanleggen voor de roodwitte gelijkmaker. Vier minuten voor tijd!

Kirk Hilton en Fraizer Campbell vierden iets te nadrukkelijk en dat leverde ze allebei een gele kaart op. Roodwit kroop volop achter de bal. Ook Fraizer Campbell liet zich slim tot tegen middellijn terugvallen. Na het eindsignaal van scheidsrechter Verbist wilde de jonge Mancunian, temidden van een roodwitte zangstonde, niet horen van verliespunten. "Puntje uit de brand gesleept," concludeerde de nieuwe roodwitte topschutter.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/09/2006)

Statistieken

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Rob Van Hoof
5 Ben Vanbriel
17 Rachid Tibari
19 Ken Thijs
7 Wouter Vosters
4 Teker Murrat
8 Gideon Imagbudu
14 Aschwin Christina
16 Bjorn Beyens
11 Alan Grozdanic
10 GabriŽl Persa
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
15 Gunter Verjans
11 Kevin Jansen
4 Cťdric Tomsin
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell

Wissels

71' 16 Bjorn Beyens (uit)/
15 Abdoul Camara (in)
 
84' 11 Alan Grozdanic (uit)/
13 Dieter Conderaerts (in)
 
4 Cťdric Tomsin (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in)
46'
 
11 Kevin Jansen (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
70'
 
10 Luciano Olguin (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
81'
 

Begin Match
3' Bjorn Beyens 1-0      
6' Gideon Imagbudu 2-0      
      Fraizer Campbell 2-1 33'
      Moumou Cisse 38'
39' GabriŽl Persa      
      Danny Simpson 41'
      Fraizer Campbell 2-2 44'
Ruststand 2-2
      Souleymane Mamam 49'
51' Bjorn Beyens 3-2      
      Jonny Evans 65'
      Gunter Verjans 80'
      Alexandre Di Gregorio 3-3 86'
      Fraizer Campbell 87'
      Kirk Hilton 87'
92' Eindstand 3-3 92'
TERUG