Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
2 0
23.08.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters:
Xavier Decocq - Barry Barri
Toeschouwers: 4750

Wedstrijdverslag

Bosuil ultiem naar climax!
Eigen bericht - De wedstrijd duurde net lang genoeg voor de Great Old om in extremis de driepunter vast te grijpen. Al behoorlijk in blessuretijd verlengde Mamam Souleymane een via de vuisten van doelman Wins afgeketste bal van Danny Simpson in de lange hoek. De Bosuil op en over het kookpunt. En er kwam zeer tot frustratie van de Eupense technische staf nog een uppercut van Fangzhuo Dong bij. Na zoveel "onrechtvaardigheid" dixit coach Marc Grosjean, "hoort een flinke bolwassing van de leiding. Stom in zijn naïeve kinderachtigheid," menen we begrepen te hebben. Antwerpcoach Andy Welsh zat er bij en luisterde met de glimlach op het gelaat. Hij nam de (Engelstalige) felicitaties van zijn opponent in dank aan en reageerde met Britse flegma op zoveel Waalse furie.

"Blij met het behaalde resultaat en tevreden met de prestaties van mijn jongens," counterde hij de woorden van de Eupense patron. De roodwitte achterban volgde daar zijn coach toch niet helemaal in. Was de opluchting in het Antwerpkamp groot, de spektakelwaarde van de wedstrijd bleef beneden de verwachtingen over bijna de volle duur. De beide coaches hadden op papier althans een redelijk offensieve selectie tussen de lijnen gestuurd. Andy Welsh had ten opzichte van de bekerpartij twee nieuwe namen in het elftal ingepast. Allebei met een duidelijk offensieve roeping. Bij 'nieuwe' spits Fangzhuo Dong hoeft daar zelfs niet aan getwijfeld worden. Bij linksmidden Sidi Farssi, die Alain Van Mieghem uit de selectie verdrong, was dat een ietsje minder uitgesproken. Voor het overige zelfde namen en zelfde posities als tegen R Francs Borains. Alex Di Gregorio schoof een ietsje naar binnen, maar was toch nog veel op de linkerflank te vinden. De roodwitten begonnen minder gretig, laten we zeggen, stukken voorzichtiger aan de opdracht dan afgelopen zondag.

Toch waren de beste mogelijkheden in het eerste kwartier voor de bezoekers. Lebe knalde er eentje ongecontroleerd over. De verwittiging op het kwartier namen ze bij roodwit duidelijk ter harte. Uit de kluts na een corner van Thijs vond Costoulas weliswaar de weg naar de sterren, maar 't spoorde tot opletten aan. De Antwerpspelers plooiden naarmate de tijd vorderde steeds dieper op eigen helft terug. Lieten het combinatiewerk aan KAS Eupen over in de hoop een van het duo Fangzhuo Dong-Fraizer Campbell aan het werk te kunnen stellen. Even over halverwege de eerste periode stuurde Gunter Verjans perfect diep en kon Fangzhuo Dong op doel koppen. Op eigen helft tikten de roodwitten de bal gretig rond, maar te weinig keren ging het diep. KAS Eupen had zich daar goed op ingesteld. Gaf wel een reeks corners weg, maar die brachten niet de nodige wanorde in het bezoekende huishouden. Nieuweling Jonny Evans kon krachtig koppen, maar de bal ging naast. Op duelkracht stonden de Eupenaars weliswaar voor, maar scoren deden ze evenmin. Logische 0-0 ruststand. Net als een seizoen eerder wist de achterban ook nu niet goed hoe reageren.

De tweede speelhelft trokken de roodwitten, met Spencer Verbiest i.p.v. Gunter Verjans, al van bij aanvang het tempo ietsje op en schoven de verdedigers een aardig stuk richting middellijn op. KAS Eupen begreep en plooide nu en masse achteruit. Nog sloeg de vlam niet echt in de pan, al kwam Souleymane Mamam binnen vijf minuten twee keer gevaarlijk opduiken. Een attente Wins moest een laag shotje van Fangzhuo Dong pareren. Aan de overkant kwam Vinamont tot schieten, maar vond de juiste richting niet. Op de tiende minuut kwamen de bezoekers met de opvallende Ilenga Penga zowaar tot combineren in het vijandelijke strafschopgebied. Ook nu was de afwerking van Keller ondermaats. De Antwerpcoach reageerde even later met een tweede wissel. Kevin Jansen kwam met een vers stel longen de leeggespeelde Sidi Farssi vervangen. In de achtergrond klonk steeds nadrukkelijker de roep van de tribunes in niet mis te verstane Engelse vocabulaire.

De roodwitten lieten zich voorzichtig op sleeptouw nemen. Mamam Souleymane schudde op aangeven van Danny Simpson wat uit zijn sloffen, maar het Eupense doel bleef vergrendeld. Na een langdurige verzorging van Penga en een twijfelhandspel in de fatale zone van Costoulas verbraken de roodwitten alsnog de ketting op het slot... De goal van Souleymane Mamam was opportunistisch, die van Fangzhuo Dong werkelijk adembenemend van sportieve schoonheid. Vertrokken van aan de middellijn, bal aan de voet, stak de spits de hele Eupense helft over. Liep alles en ieder in de wind. Zette de doelman op het verkeerde been en stak binnen. 't Was weer een van die momenten, getekend Fangzhuo Dong...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/08/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
15 Gunter Verjans
7 Alexandre Di Gregorio
20 Sidi Farssi
23 Fraizer Campbell
9 Fangzhuo Dong
1 Koen Wins
18 Stefan Bongard
20 Rachid Farssi
4 Sotiros Costoulas
6 Jeffrey Rentmeister
8 Frédéric Lebe
21 Olivier Vinamont
19 Ives Thijs
9 Marc Keller
10 Najib Al Abbadi
7 Ilenga Penga

Wissels

46' 15 Gunter Verjans (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
 
63' 20 Sidi Farssi (uit)/
11 Kevin Jansen (in)
 
10 Najib Al Abbadi (uit)/
16 Gert Geraerts (in)
83'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Rachid Farssi 92'
Souleymane Mamam 1-0      
97' Fangzhuo Dong 2-0      
98' Eindstand 2-0 98'
TERUG