Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal Francs Borains
2 0
20.08.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Karim Saadouni
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Twee dolle minuten bezegelen lot derdeklasser!
Eigen bericht - Royal Francs Borains heeft, zeker in vergelijking met de Leeuwen uit Rijkevorsel, niet bepaald een naam die de grote massa aanspreekt. Zo'n 2.500 Antwerpfans trotseerden desondanks de striemende regen bij hun tocht naar het Antwerpstadion om er voor het eerst in maanden de stembanden te kunnen oefenen voor de nakende competitie. En de toekomstige Bosuilhelden te ondersteunen bij hun eerste passen op de heilige mat, zeker. De Antwerpcoach had inderdaad in snel tempo zijn vier Mancunians ingepast: op rechtsachter Danny Simpson, centraal achteraan Jonny Evans, rechtsmidden Souley Mamam en helemaal diep in de spits Fraizer Campbell. Luciano Olguin kreeg de taak bliksemafleider dan wel aangever of afwerker te zijn samen met de jonge Manchesteraanvaller. Geen Fangzhuo Dong, geschorst en toekijkend vanuit de tribune. Op linksachter Kirk Hilton en daar een rijtje voor Alex Di Gregorio. Geen Sidi Farssi vanwege een lichte blessure. Gunter Verjans stond voor het eerst sedert heel lang aan de aftrap! Kevin Jansen, Cedric Tomsin en Darko Lukanovic moesten een tijdje acclimatiseren naast hun coach in de dug-out.

Om spektakel te maken, daarvoor moesten de roodwitten duidelijk niet op de tegenstander rekenen. Dat was van bij de aftrap duidelijk. Met veel mankracht in verdediging. De bal achteruit tikken en proberen op balbezit spelen. Tegen de Leeuwen was het zo gelukt, maar nu stonden daar toch tegenstanders van een ander kaliber. Alex Di Gregorio in de buitenspelval lokken, ging nochtans net zo vanzelf. De aanvoer bij roodwit liep vlot, zij het niet overrompelend. Souleymane Mamam speelde een opmerkelijke rol. Fraizer Campbell zette op de vierde minuut doelman Dupire aan het werk. Achteraan leek het R.A.F.C.gemakkelijk te gaan. Petit (8) was een kereltje om toch maar in 't oog te houden. Op de achtste minuut een eerste hoekschop uit een lange reeks. De bezoekende doelman was bij de pinken. Op de tiende minuut zette Fraizer Campbell, bal aan de voet, het op een lopen tot hij een foutieve tackle randje backlijn tegenkwam. Moumou Cisse zette de vrijschop via de vuisten van Dupire in hoekschop. De roodwitten monopoliseerden de bal. Hoekschoppen bij de vleet. Vooral van op rechts waren ze helaas (te) weinig gevaarlijk.

De korte variant knotste steeds op een verdedigend hoofd. Op echt doelgevaar bleef het dus wachten. Alex Di Gregorio vlamde een vrijschop laag en rechtstreeks op doel. Dupire keerde. Een primagevolgde Luciano Olguin scoorde voor het eerst in lange tijd voor de hoofdmacht van de Great Old. De ontlading bij de Argentijnse spits was immens veel groter dan bij het publiek. Jonny Evans pikte het balverlies op aftrap van R.F.B. op. Vliegensvlug via Fraizer Campbell rechtdoor en opzij naar Luciano Olguin. Gestrekte voorzet. Alex Di Gregorio buffelde binnen dezelfde minuut binnen (2-0). "Match gespeeld," zal Alain Van Mieghem achteraf zeggen. Het publiek verwachtte een monsterscore, maar helaas. R.F.B. kroop onmiddellijk opnieuw in gesloten gelederen en liet roodwit nog een kwartier beuken. Zonder gevolg. Spits Petit had er een gele kaart bij nodig. Op de 35' zowaar een eerste keer groenwit in de buurt van Predrag Ristovic. De vrijschop dwarrelde schuinweg over het doel. En ook bijna een (derde) Antwerptreffer. Souleymane Mamam plaatste een combinatie met Fraizer Campbell en een dribble tussen drie verdedigers knap strak voor. Alain Van Mieghem kwam een voetje te kort voor open doel. Rusten met 2-0.

RFB kwam uit de cabine met een wissel, maar dat veranderde weinig. De jongens van Welsh gingen nu zelf steeds nadrukkelijker op balbezit spelen. Monstercombinaties in de achterlijn over heel veel voeten. Weinig progressie in de diepte. Moumou Cisse voelde zich opperbest tussen zijn Engelstalige collega's. Fraizer Campbell kreeg als eerste de handen op mekaar voor een doelgerichte actie na de rust. Ook RFB kwam opzetten. Petit maakte Gunter Verjans de bal afhandig. Spurtte weg en trapte over doel. RFB eiste nu inderdaad een deel van het balbezit. Wist zelfs een paar kleine kansjes te versieren. Vincent Martin en Luciano Olguin hadden allebei verzorging nodig na een niet onzacht contact met mekaar. Grotere beroering ontstond als Leclerq bleef liggen en de scheidsrechter ostentatief liet doorspelen. Kevin Jansen was toen Alain Van Mieghem al komen vervangen en vervolgde, zeer tot ongenoegen van Petit, de actie. Fraizer Campbell bemoeide er zich niet mee en maakte van het oponthoud een extra drankpauze. Roodwit pikte het tempo van de eerste helft helaas niet meer op.

Predrag Ristovic kreeg wel gelegenheid om ook de handen uit de mouwen steken. Moeilijk werk was het niet, maar Petit liet geen kans onbenut om op doel af te gaan. Helemaal in de slotfaze werd het nog even benauwd aan de overkant. Fraizer Campbell maakte zich ruimte en stuurde een banaanschot richting kruising. 't Zou een schitterend doelpunt geweest zijn, maar doelman Dupire stak er net een vuist voor. Ruststand bleef zo bewaard tot het einde. R Antwerp FC verdiend geplaatst voor de volgende bekerronde, maar in de tweede periode had het net iets vuriger mogen gaan. Roodwit herontdekte meteen wel Luciano Olguin.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/08/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal Francs Borains

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse
16 Jonny Evans
2 Kirk Hilton
25 Souleymane Mamam
8 Alain Van Mieghem
15 Gunter Verjans
7 Alexandre Di Gregorio
23 Fraizer Campbell
10 Luciano Olguin
1 Lionel Dupire
2 Vincent Martin
3 Fabrizio Boccuzzi
19 William N´goh
21 Romain Pottiez
4 Adrien Leclercq
9 Michael Di Barbora
5 Blaise Issankoy-Massiva
10 Nordine Mokrani
12 Franck Declerq
8 Remy Petit

Wissels

66' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
11 Kevin Jansen (in)
 
76' 15 Gunter Verjans (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
 
89' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
 
12 Franck Declerq (uit)/
20 Mohamed Ouardi (in)
46'
 
4 Adrien Leclercq (uit)/
6 Giacomo Sodde (in)
73'
 

Begin Match
27' Luciano Olguin 1-0      
28' Alexandre Di Gregorio 2-0      
      Remy Petit 33'
Ruststand 2-0
83' Kirk Hilton      
      Michel Di Barbora 84'
92' Eindstand 2-0 92'
TERUG