Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.
0 5
01.08.2006 Plaats: terrein Bethaniënlei
Toeschouwers: 1.104

Wedstrijdverslag

Antwerpjongeren Baert en De Laet voeren de forcing
Eigen bericht - Half zoveel doelpunten en slechts iets meer dan half zo vlot namen de XI van coach Andy Welsh afstand van het stugge KFC Antonia, dat zijn verdedigende stellingen geen moment verliet. Een goeie les voor de Antwerpspelers die de lichtjes zweverige commentaren meteen uitgomden. Ook bij de achterban. Ondanks de dreigende weergoden, alweer talrijk aanwezig, waren de roodwitte fans tijdens en na de partij duidelijk minder tevreden dan afgelopen zaterdag. Kommer en kwel was het zeker niet. Ook mogen Alain Van Miegen & co. (ruime) verzachtende omstandigheden pleiten. Hun coach dirigeerde vanop een plaats waar niemand hem kon horen, noch zien. De grasmat leek dan wel mooi groen, maar was helaas doorweekt en op bepaalde plaatsen enkel geschikt voor waterballet. En wat de rol van de man-in-'t-zwart bij het nerveuze verloop van de partij was, daar willen we het niet eens over hebben...

De beide teams kregen elk hun aftrap bij het begin van elke speelhelft. Dat was zeker al juist. De bezoekers begonnen gretig en legden nogal direct hun greep op de partij. Dat was zeker verwacht. Naar traditie lieten de lokale groenroden rustig begaan tot waar hun vijfmansachterhoede heerste en regeerde. Een keertje stuurden ze tegen en de boomlange Jorg Depooter zette het eerste gevaar naast het doel van Predrag Ristovic. Alain Van Mieghem reageerde prompt met een flink schot vanop afstand op doelman Kempenaers. Darko Lukanovic knalde de rebound op de vuisten van de goalie. Mamam Souleymane, alweer veel bij de bal, maar iets minder gelukkig in de actie, trapte de corner. Alex Di Gregorio verlengde. Sam Lavan zette een halve centimeter over het Antonia-doel. Fangzhuo Dong, een beetje futloos en bij de kampwissel al vervangen, liet lopen voor Darko Lukanovic die opnieuw een corner versierde. Fangzhuo Dong maakte de actie, maar knalde over. Darko Lukanovic trapte een vrijschop in de muur. Pas rond de 20e minuut mocht de roodwitte aanhang een eerste keer juichen.

De lokale doelman kwam een halve hand te kort om de botser van Alain Van Mieghem tegen te houden. Niet veel later een tweede goal. Dit keer een gestrekt schot vanop enige afstand van Darko Lukanovic. Waar het zaterdag allemaal nog moest gebeuren, stond het nu al 0-2. Er sloop helaas wat nonchalance in het roodwitte raderwerk, ook een gebrek aan snelheid. Alain Van Mieghem moest een steekje oprapen met een overdreven strenge gele kaart bovenop. Ook Darko Lukanovic moest optornen tegen de scheidsrechterlijke overmacht. De fluitenier beantwoordde de verwensingen vanuit tribune met een venijnig lachje. Alain Van Mieghem zou later ternauwernood aan de uitsluiting ontsnappen. Op karakter vermocht KFC Antonia stand te houden, al zat het ze even voor het rustsignaal wel mee. Fangzhuo Dong testte met overtuiging het houtwerk en een strafschop als een klokkentoren zo hoog op Mamam Souleymane bleef onbestraft.

Na de pauze bracht Antwerpcoach Andy Welsh met Luciano Olguin en Ahmed Biga enige nieuwe krachten mee. Kevin Baert en Cemal Köse moesten nog een stuk langer wachten. Robert Neagoe, Jochem Tanghe en Ritchie De Laet tot de 80e minuut. De eerste wissels brachten geen noemenswaardige veranderingen teweeg. De bezoekers domineerden, de thuisspelers probeerden het tempo te drukken en toch ook enig weerwerk te bieden. Beide teams gingen nu bijna voluit de buitenspelval hanteren. Fluitsignalen voor grotere en kleinere vergrijpen volgden mekaar in snel tempo op. Handspel in de zestien meter mocht dan weer wel. Zelfs zonder hulp van de weergoden, daalde er een kaartenregen neer over de Bethaniënlei. Gelukkig zonder enig gevolg op de getalsterkte van beide teams. Cemal Köse bekocht zijn eerste interventie met een geel karton. Alex Di Gregorio inspireerde zijn maats tot nieuwe offensieve daden, maar eens voor doel stokte het telkens weer. Zo waren er pogingen van Mamam Souleymane, Kevin Jansen, Spencer Verbiest en Luciano Olguin.

De invallersdoelman liet zijn klasse zien, al was het niet altijd even moeilijk. Pas met de komst van Ritchie De Laet ging de rechterflank aan het demonstreren. De doelman ging nog drie keer voor de bijl. Jochem Tanghe was ook de val nabij, maar Ritchie De Laet ruimde rustig op. Mohammed Cisse kreeg de bal van Robert Neagoe aangespeeld en vanuit stilstand knalde de verdediger in de kruising! Robert Neagoe kwam niet veel later heel alleen voor de doelman, maar miste enigszins onbegrijpelijk. Aangespeeld door Kevin Baert had de linkspoot werkelijk pech. Zijn shot strandde op de dwarsbalk. Luciano Olguin prikte de rebound meesterlijk kalm binnen. Seconden voor de extra-tijd buffelde Alain Van Mieghem de milimeterprecieze voorzet van Ritchie De Laet in doel. De rechterflank met de eigen Antwerpjongeren Kevin Baert en Ritchie De Laet kreeg de handen meermaals op mekaar gedurende de laatste tien minuten.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/08/2006)

Statistieken

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Dave Kempenaers
5 Hans Vandooren
13 Ivan Vandeputte
20 Maerten Smeulders
19 Ben Bellekens
6 Sam Vanvelthoven
9 Jesse Huygen
12 Bart Corluy
17 Filip Hermans
10 Sven Pirot
26 Jorg Depooter
1 Predrag Ristovic
2 Kevin Jansen
6 Moumou Cisse
5 Sam Lavan
3 Cédric Tomsin
7 Souleymane Mamam
4 Spencer Verbiest
8 Alain Van Mieghem
11 Alexandre Di Gregorio
10 Darko Lukanovic
9 Fangzhuo Dong

Wissels

46' 6 Sam Vanvelthoven (uit)/
24 Wouter Vanmelkebeke (in)
 
46' 13 Ivan Vandeputte (uit)/
27 Jeff Vanoyen (in)
 
71' 10 Sven Pirot (uit)/
7 Bart Joosen (in)
 
5 Sam Lavan (uit)/
12 Ahmed Biga (in)
46'
 
9 Fangzhuo Dong (uit)/
19 Luciano Olguin (in)
46'
 
7 Souleymane Mamam (uit)/
14 Kevin Baert (in)
70'
 
3 Cédric Tomsin (uit)/
18 Cemal Köse (in)
70'
 
2 Kevin Jansen (uit)/
20 Ritchie De Laet (in)
80'
 
11 Alexandre Di Gregorio (uit)/
16 Robert Neagoe (in)
80'
 
1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Jochem Tanghe (in)
80'
 

Begin Match
      Alain Van Mieghem 0-1 20'
      Darko Lukanovic 0-2 24'
      Alain Van Mieghem 29'
      Luciano Olguin 46'
50' Jorg Depooter      
      Cemal Köse 71'
81' Bart Corluy      
      Moumou Cisse 0-3 83'
      Luciano Olguin 0-4 89'
      Alain Van Mieghem 0-5 90'
93' Eindstand 0-5 93'
TERUG