Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
2 0
16.05.2003 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters:
Edgard Vanden Boer - Danny Theuwissen

Vierde official: Olivier Hampert
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC stuit de Mechelse opmars

Na de 0-0 op Standard en de 1-0-zege thuis tegen AA Gent, heeft KV Mechelen zijn opmars niet kunnen voortzetten. Het verloor met droge 2-0-cijfers op het veld van R Antwerp FC. De thuisploeg trok meteen het laken naar zich toe. Na drie minuten bracht Sergeant zijn ploeg al op voorsprong. KV Mechelen streed met open vizier mee in een wedstrijd die weinig spektakel kon bieden. Diep in de tweede helft verving Antwerpcoach Houwaart Patje Goots door Ibrahima Yattara. De invaller trof prompt raak: 2-0. Geen champagne dus voor KVM-trainer Alex Czerniatynski, maar wel applaus op alle banken.
(bron: vrt-tt - 16/05/2003)
 
Minuut per minuut
00' Bijna dag op dag tien jaar na de Wembley-finale stond Alex Czerniatynski opnieuw op de Bosuil. Nu als trainer en bovendien in het roodgele kamp van de tegenpartij, maar daarom niet minder toegejuicht door zijn vroegere fans. Ter herinnering aan de glorieuze Europese campagne van toen huldigde Ludo Van Campenhout de oud-Bosuil. Patje Goots werd voor de tweede opeenvolgende keer door Supportersfederatie F.A.S.C. in de bloemen gezet als speler-van-het-jaar.
Bij R Antwerp FC ontbreken Arek Kubik en Gunter Ribus vanwege blessures, Omar Mussa wegens een gele schorsing. Hussain Abdulrahman en Ibrahima Yattara bezetten de bank. Philippe Snelders begint voor het eerst in de roodwitte hoofdmacht. Amand Ancion heeft de leiding.
03' G O A L: de vrijschop ligt ideaal een paar meter voor de rand van het strafschopgebied. Patje Goots schildert de bal haarfijn op het hoofd van Tony Sergeant die simpel binnenknikt (1-0).
05' De supporters zingen de rode vlag 'sky high', maar daar heeft Nijs geen omkijken naar, hij trapt een vrijschop hoog over.
06' Na een collectieve aanval, levert een beweeglijke Philippe Snelders in bij Patje Goots die prompt voorlangs besluit.
07' Het spel gaat op en neer. Crv brengt Valgaerts voor doel die echter uitglijdt en zich bezeert. Hij wordt even later vervangen door El Yamani.
12' De Mechelse supporters claimen iets als Crv nogal theatraal neergaat in een duel met Bernt Evens. In de rebound loopt Caramazza buitenspel.
15' Karel D'Haene speelt nogal fors terug op Yves Feys die met een gestrekte hand een corner kan voorkomen.
21' Kort oponthoud: de grensrechter breekt zijn vlag, Ancion bezorgt 'm een reserve-exemplaar. De wegzwaaierende vrijschop van Nijs belandt achter het doel van Yves Feys.
23' Een gedreven Zoran Ljubinkovic bedient Anders Nielsen die doorkopt, Patje Goots mist de bal van een haartje.
27' Yves Feys moet een vrijschop van Crv boksend wegwerken, De Geest tikt naast het doel.
32' El Yamani gaat nogal fors door op Zoran Ljubinkovic en krijgt in een overigens vrij sportieve wedstrijd geel te zien.
33' Harald Pinxten en Stefan Leleu lopen mekaar in de weg zodat El Yamani bijna gevaarlijk kan worden. Harald Pinxten werkt in hoekschop.
37' Op tegenstoot stuurt Zoran Ljubinkovic Philippe Snelders slim door de buitenspelval. De debutant temporiseert gepast, maar trapt vervolgens toch tegen Habran aan. Beter was misschien de vrijstaande Anders Nielsen aan te spelen. "Jammer dat ik die kans miste!" zei de jonge nr. acht ons na afloop.
40' Voor het eerst in de match wordt een thuisspeler afgevlagd.
42' Nog eenmaal gevaar voor Habran, Tony Sergeant kan net niet bij het passje van Patje Goots.
45' Rusten met 1-0 en dat was ook volgens de bezoekende coach een juiste tussenstand.
49' Caramazza knalt pal op Yves Feys.
51' Enige Mechelse druk resulteert in corner. Crv trapt, Yves Feys moet er met de vuisten tegenaan.
57' KV Mechelen trekt nu snediger naar voren, Antwerp moet achteruit.
58' Coach Houwaart wakkert met Ibrahima Yattara en Husain Abdulrahman het roodwitte vuur opnieuw aan.
60' Binnen de minuut moet Habran tot driemaal toe ingrijpen. Eerst de kopbal van Anders Nielsen op voorzet van Ibrahima Yattara, vervolgens de hoekschop van Ibrahima Yattara en tenslotte de poging van Hussain Abdulrahman die hij met de voet opnieuw in corner verwerkt.
61' Nijs moet na kopslag van Bernt Evens zijn doelman bijspringen.
62' Gideon Imagbudu brengt de bal tot bij Hussain die zijn trukendoos beloond ziet met een stevig applaus van zijn supporters.
63' Crv kopt een nieuwe hoekschop van Ibrahima Yattara weg.
66' In een duel raakt Nijs Hussain in het gelaat, vanwege protest krijgt de Mechelse verdediger bovendien geel.
70' Een hardwerkende Bernt Evens begaat een overtreding met geel gevolg en schorsing voor de match te Luik. Op vrijschop van Crv knalt Serbest hard naast.
73' Ibrahima Yattara maakt er een leuke invalbeurt van, nu sleept hij er via Mrzlecki een corner uit.
76' De pas ingevallen Arthur Gomez haalt uit, de bal zoeft slechts centimeters over het doel van Habran.
77' G O A L: Een snelle combinatie met Bernt Evens en Anders Nielsen als tussenstations brengt de bal bij een oprukkende Imagbudu. Ibrahima Yattara dikt zijn seizoenstotaal aan tot vier goals.
81' Hussain Abdulrahman jongleert tussen drie vermoeide Mechelaars door, maar zijn sjot gaat net voorbij de verste staak buiten.
87' Mechelen zoekt de eerredder. Serbest trapt kruiselings voorbij het doel van Yves Feys en El Yamani vindt enkel het zijnet.
89' Arthur Gomez wordt foutief gestuit door Mrzlecki, Habran heeft heel wat moeite met de knappe vrije trap van Ibrahima Yattara.
90' R Antwerp FC wint verdiend met 2-0 de laatste uitwedstrijd van KV Mechelen in eerste afdeling. Tot de inbreng van het duo Hussain-Yattara leken de Mechelaars af te stevenen op de gelijkmaker, maar dan kantelde het resultaat in het voordeel van de thuisploeg.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/05/2003)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Yves Feys
16 Zoran Ljubinkovic
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu (K)
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
12 Gideon Imagbudu
14 Tony Sergeant
9 Anders Nielsen
19 Patrick Goots
8 Philippe Snelders
1 Dimitri Habran
2 Steven De Geest
3 Xavier Asselborn
4 Alen Mrzlecki
5 Marco Nijs
7 Antonio Caramazza (K)
10 David Crv
6 Osman Serbest
8 Jeroen Coppens
9 Simon Valgaerts
11 Maarten Tordoir

Wissels

58' 8 Philippe Snelders (uit)/
20 Hussain Abdulrahman (in)
 
58' 19 Patrick Goots (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
 
75' 14 Tony Sergeant (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
9 Simon Valgaerts (uit)/
14 Mohamed El Yamani (in)
14'
 
11 Maarten Tordoir (uit)/
12 Steven De Pauw (in)
69'
 
10 David Crv (uit)/
13 Yves Nkokolo (in)
84'
 

Begin Match
3' Tony Sergeant 1-0      
      Mohamed El Yamani 32'
Ruststand 1-0
62' Zoran Ljubinkovic      
      Marco Nijs 67'
70' Bernt Evens      
77' Ibrahima Yattara 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG